Μιά φορά κι έναν καιρό, ήταν κάτι κακοί άνθρωποι, πού τούς έλεγαν κερδοσκόπους ή αλλιώς τής κοντής ψ*$#& τής φταίνε οι τρίχες...


Μερικές αναπάντητες απορίες...
1) Αφού οι κερδοσκόποι είναι κερδοσκόποι (δανείζουν με τοκογλυφικά επιτόκια) γιατί πάμε σε αυτούς και τούς ζητάμε δανεικά?
Γιατί δέν πάμε σέ επενδυτές (αυτούς πού δανείζουν με κανονικά επιτόκια) να ζητήσουμε τα δανεικά πού θέλουμε?
Η ακόμα καλύτερα γιατί δέν πάμε σέ χασοσκόπους? (αυτούς πού δανείζουν άτοκα)

2) Πώς εξηγείται ότι αυτοί πού καταγγέλουν στα παράθυρα και αλλού τούς κερδοσκόπους βγάζουν τα δικά τους λεφτά έξω σέ ξένες τράπεζες? (έχουν δηλαδή τήν ίδια άποψη με αυτούς)
3) Γιατί η έννοια κερδοσκόποι δέν υπάρχει σέ καμμία σοβαρή οικονομική εφημερίδα τού εξωτερικού? Καί γιατί οι σοβαροί άνθρωποι γελάνε μαζί μας?
4) Ολοι αυτοί οι κερδοσκόποι πού ήταν πρίν τίς εκλογές τής 4ης Οκτωβρίου?
5) Οι Ελ (φιλέλληνες απο τό διάστημα) γιατί δέν έρχονται με λέιζερ να κάψουν τα χέρια τών κερδοσκόπων?
6) Και τελικά αφού η Τζούλια είναι μιά απλή καθημερινή κοπέλα πού βρήκε τα λεφτά και πήρε πανάκριβο σπίτι στα βόρεια προάστεια?
7) Η ΝΔ είναι υπαρκτό κόμμα ή ζεί μόνο στή φαντασία μας?

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Το παιδι (η ΝΔ) μιλησε.Πανηγυρισε επειδη λεει απομακρυνεται η πιθανοτητα προσφυγης στο ΔΝΤ μετα τη συναντηση Σαρκοζυ - Γιωργου.
Δηλαδη επικροτει το Γιωργο που ξεκινησε ολο το χαος επειδη ο Σαρκοζυ προβαλλε τις θεσεις της Γαλλιας (που ειναι οχι στο ΔΝΤ,ευρωπαικη οικονομικη λυση).Μεγαλη επιτυχια του Γιωργου λεει η ΝΔ το γεγονος οτι η Γαλλια υποστηριζει τα γαλλικα συμφεροντα.Το ιδιο λεει και η "Ελευθεροτυπια" με τη Μασσαλιωτιδα στο σημερινο τιτλο.
Βεβαια υπαρχει μια λεπτομερεια.Η Γαλλια μπορει να υποστηριζει τα γαλλικα συμφεροντα (που ειναι οικονομικη ευρωπαικη κυβερνηση) αλλα η Γερμανια εξακολουθει να υποστηριζει τα γερμανικα (που ειναι οχι στη βοηθεια παρα μονο σε εσχατη αναγκη).Αρα λεφτα δεν θα ελθουν.
Παντως η ΝΔ μας υποσχεθηκε οτι θα τοποθετηθει συνολικα μετα και τη συναντηση με τον Ομπαμα.Ως τοτε θα ζηταει συγνωμη για οσα εκανε ο Γιωργος και θα προβαλλει την επιτυχια του να υποστηριξει η Γαλλια τα γαλλικα συμφεροντα.
Ο χρήστης typhoon είπε…
Οι απαντήσεις από πλευράς μας:

1. Οι κερδοσκόποι δεν ασχολούνται με την καθαυτό ομολογιακή αγορά, αλλά με τα ασφάλιστρα των ομολόγων, τα οποία είναι κι αυτά χρηματιστηριακό προϊόν (τα λένε προϊόντα CDS). Το παιχνίδι που μπορεί να γίνει με αυτό το προϊόν θεωρείται από τα πιο βρώμικα. Γιατί: (i)στοιχίζει λιγότερο (ii)η πώληση των ασφαλίστρων τη στιγμή που η χώρα βγαίνει να δανειστεί αυξάνει τα επιτόκια των ομολόγων - έχουν δηλαδή το χρηματιστηριακό timing στο πιάτο, αφού το μαθαίνουν από τις εφημερίδες και (iii)όπως είπε και ο Schäuble είναι απίστευτο κάποιος τρίτος να αγοράζει την ασφάλεια που έκανες εσύ για το σπίτι σου - μα φυσικά θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να στο κάψει και να εισπράξει αυτός την αποζημίωση.

2. Λεφτά έφυγαν μόνο όταν ακούστηκε η ηλιθιότητα ότι θα φορολογηθούν οι καταθέσεις. Ευτυχώς τα περισσότερα δεν πήγαν μακριά. Πήγαν στην Κύπρο.

3. Speculators λέγονται και η ορολογία έχει γεμίσει όλες τις σοβαρές διεθνείς οικονομικές εφημερίδες.

4. Εκεί που είναι και σήμερα. Πέρυσι ο Παπαθανασίου ίδρωσε για να καταφέρει να δανειστεί. Βέβαια, το τελευταίο δίμηνο, με όλη αυτή τη φασαρία και τη δημοσιότητα περί των θεσμικών αδυναμιών του ευρώ, έγινε το "δώσε και μένα μπάρμπα". 109 δις έχουν παιχτεί σε CDS και στο άλλο αμαρτωλό τζογαδόρικο προϊόν των παραγώγων, με στοίχημα τη χρεωκοπία της Ελλάδας.
http://typhoon-typhoon.blogspot.com/2010/02/109.html

5. Μάλλον είναι κι αυτοί μπλεγμένοι στο παιχνίδι και συναντιώνται στη Μεγάλη Βρετάνια για να πάρουν τις αποφάσεις τους :)

6. Τα δωράκια των επώνυμων "θαυμαστών" της ήταν πάντα κάποιας αξίας!!!

7. Δεν ξέρω αν σε παρηγορεί, αλλά προβλέπω ότι στην επόμενη δέσμη μέτρων δε θα είναι υπαρκτό ούτε το ΠΑΣΟΚ.
Οπότε θα παραμείνει ένα τελευταίο σημαντικό ερώτημα που λέει:
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ???
Ο χρήστης wolf είπε…
φιλε typhoon το θεμα των cds δεν ειναι τοσο απλο οσο παρουσιαζεται. Μαλιστα σοβαροι αναλυτες ισχυριζονται οτι εαν δεν υπηρχαν τα cds τα ελληνικα spreads θα ηταν υψηλοτερα. Αυριο μαλλον θα ασχοληθουμε εκτενεστερα με το θεμα.
Λεφτα δεν εφυγαν μονο λογω της πιθανης φορολογησης αλλα και λογω της πιθανης χρεοκοπιας και των σεναριων εξοδου απο την ευρωζωνη , εμπλοκης ΔΝΤ κλπ
Την ορολογια specylators την γνωριζουμε ασφαλως. Με μια εννοια τοτε κερδοσκοποι ειναι ολοι οσοι ασχολουνται με τετοια προιοντα. ο ορος ειναι εντελως αδοκιμος και ειναι δημοσιογραφικος οχι οικονομικος...
Ο χρήστης wolf είπε…
στο προηγουμενο σχολιο η σωστη λεξη ειναι speculators...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
8:27,
Έχεις ακούσει για τις τρικυμίες εν κρανίω;
Φοβάμαι ότι είσαι αυτός που το μαθαίνει τελευταίος.