Αυτό το κράτος δέν σώζεται με τίποτα. Στήν Ελλάδα η καλύτερη δουλειά είναι να είσαι πρώην πολιτικός. Καθαρίζεις γιά μιά ζωή....


....μπουρλόοοοτοοοο.....
...τα κορόιδα τών 700 ευρώ, δίνουν τον 14ο μισθό τους γιά να ζούν χλιδάτα πρώην πολιτικοί (πρώην βουλευτές, πρώην δήμαρχοι , πρώην νομάρχες κλπ)...
Το ακριβό πολιτικό σύστημα

Του Γιώργου Λακόπουλου glakopoulos@dolnet.gr
Το είχε πει στις αρχές του προηγούμενου αιώνα ο Αμερικανός δημοσιογράφος Τζον Μπόγκαρτ και έκτοτε διδάσκεται στις σχολές δημοσιογραφίας: «Αν ένας σκύλος δαγκώσει άνθρωπο, δεν είναι είδηση· είδηση είναι αν ένας άνθρωπος δαγκώσει σκύλο».

Η δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα τροποποιεί τον ορισμό της είδησης ως εξής: «Αν η Νάνα Μούσχουρη παραιτηθεί από τη σύνταξη που έπαιρνε ως ευρωβουλευτής, δεν είναι είδηση· είδηση είναι ότι η Νάνα Μούσχουρη έπαιρνε σύνταξη ως ευρωβουλευτής».

Για όσους δεν κατάλαβαν: μια σπουδαία- και πάμπλουτη- καλλιτέχνιδα έκανε πέντε χρόνια ευρωβουλευτής και μπήκε, νομίμως, στο συνταξιολόγιο του ελληνικού κράτους. Ως πρώην ευρωβουλευτής. Και τώρα ζητάει αυτοβούλως από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους να μην της στέλνει τη σύνταξη. Αλλά όχι για πάντα.

Μέχρι να βγει η πατρίδα από την κρίση. Μετά θα ανακτήσει ό,τι της απονεμήθηκε.

Δεν είναι προς επίκριση η κυρία Μούσχουρη που το σκέφθηκε. Απλώς η επιστολή της προς τον υπουργό Οικονομικών είναι η καλύτερη εισαγωγή σε ένα θέμα που θα μπορούσε να έχει ως τίτλο «Στην Ελλάδα συμφέρει να είσαι πρώην».

Συμφέρει γιατί, αν γίνεις μια φορά αξιωματούχος, παραμένεις ισοβίως. Και απολαμβάνεις παροχές και προνόμια που είχες και ως εν ενεργεία.

Είναι μακρύς ο κατάλογος όσων εκτός από συντάξεις έχουν στη διάθεσή τους οχήματα, προσωπικό και άλλες διευκολύνσεις- ακόμη και θέση για παρκάρισμα στον δρόμο! Τιμής ένεκεν.

Πρώην Πρόεδροι της Δημοκρατίας ή της Βουλής, πρωθυπουργοί, διοικητές τραπεζών και οργανισμών, στρατηγοί, αρχηγοί κοινοβουλευτικών κομμάτων και όσοι θήτευσαν κάποτε έστω και για λίγο σε υψηλά αξιώματα έχουν δωρεάν αυτοκίνητο, φρουρά, γραμματεία κ.λπ. Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά τα «δικαιώματα» μεταβιβάζονται στις συζύγους τους όταν εκλείψουν οι ίδιοι.

Ορισμένα από τα προνόμια έχουν απονεμηθεί με νόμους. Άλλα είναι αμφιβόλου νομιμότητας, καθώς θεσπίσθηκαν διακριτικά με εσωτερικές διευθετήσεις, ήτοι απλές αποφάσεις των... ιδίων που τα απολαμβάνουν. Ή ισχύουν εθιμικά και με σιωπηρές συμφωνίες! Σ΄ αυτά πρέπει να προστεθούν και συνταξιοδοτικά δικαιώματα- όπως έχουν και όσοι χρημάτισαν για ένα φεγγάρι του βίου τους βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, γραμματείς και φαρισαίοι.

Συμπέρασμα: Το πολιτικό σύστημα είναι ακριβό ακόμη και όταν πρόκειται για όσους απλώς πέρασαν. Τους απέμεινε ο τίτλος και τα προνόμια που τον συνοδεύουν. Αν παραταθεί για λίγο ακόμη η κρίση, θα μάθουμε πολλά.
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4563094

Σχόλια