Η αληθινή ιστορία από τίς εκλογές τής 4ης Οκτωβρίου ως σήμερα. Ο Γιώργος τινάζει στόν αέρα τα πάντα, και καταστρέφει τη χώρα ανενόχλητος ...


Για οσους εχουν παρακολουθησει τα ευρωπαικα πραγματα δεν υπαρχει μεγαλο μυστηριο σε οσα εγιναν.
Οταν κατερρευσε το Τειχος η Γαλλια ζητησε για να υπογραψει την επανενωση της Γερμανιας το κοινο ευρωπαικο νομισμα,το ευρω.Η Γερμανια δεχθηκε υπο τον ορο να εχει τη δυναμη του μαρκου και αυτο εξασφαλιζεται απο τη Συνθηκη του Μααστριχτ.Οσοι θελουν το ευρω πρεπει να υπογραψουν τη συνθηκη.
Αμεσως μετα η Γαλλια αρχισε να πιεζει για μια ενιαια οικονομικη πολιτικη.Οι Γερμανοι αντιπροτειναν και πολιτικη ενοποιηση που οι Γαλλοι δε θελουν για να μη χασουν τη πολιτικη πρωτοκαθεδρια που εχουν απο το 1945.

Αρα η τακτικη των μεγαλων ευρωπαικων Δυναμεων ειναι :
ΓΕΡΜΑΝΙΑ : Υπερ της Συνθηκης,θελει να την ανταλλαξει μονο με πολιτικη ενωση.
ΓΑΛΛΙΑ : Θελει τη διευρυνση της συνθηκης με οικονομικη κυβερνηση αλλα οχι πολιτικη ενωση.
ΑΓΓΛΙΑ : Θελει τη καταργηση της συνθηκης και σκετα ανεξαρτητα κρατη.
Φυσικα οι Γερμανοι ξερουν οτι σε περιοδο κρισης τα προβλεπομενα νουμερα και ελλειμματα δε μπορουν να επιτευχθουν -σε μερικες χωρες σαν την Ελλαδα ουτε στον καλο καιρο.Κανουν ομως τα στραβα ματια για την ενοτητα της Ευρωπης που τους συμφερει.Δεχονται δηλαδη τη παραβιαση της συνθηκης στη ζουλα αλλα οχι επισημα γιατι τοτε θα καταργηθει.
Ο Γιωργος βγηκε και ειπε οτι εχει μεγαλο ελλειμμα,οτι οι προηγουμενοι εκαναν απατες και το εκρυβαν και κυριως οτι ΔΕΝ θα παρει μετρα.Θα το μειωσει με το πασο του και πρασινη αναπτυξη.
Αυτο ομως ηταν ΕΥΘΕΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ της συνθηκης που η Γερμανια θεωρει ζωτικο συμφερον και αρχισαν οι επιθεσεις απο το γερμανικο τυπο.
Οι "κερδοσκοποι" μολις μυριστηκαν οτι η Γερμανια δε στηριζει πια την Ελλαδα βρηκαν ευκαιρια για επιθεση.Οταν τα spread τιναχθηκαν ο Γιωργος αρχισε να παρακαλει για βοηθεια,"ανασα ζωης" το ελεγε.
Αυτο ομως ειναι σκαστη παραβιαση της συνθηκης.Εβαλε δηλαδη ο Γιωργος τη Γερμανια στο διλημμα ειτε να παραβιασει τη συνθηκη βοηθωντας και αρα παιζοντας το παιγνιδι της Γαλλιας ειτε να αφησει την Ελλαδα να χρεωκοπησει παιζοντας το παιγνιδι της Αγγλιας-και ισως και της Αμερικης.Αυτο τους εκανε εξαλλους και φθασαμε στο ελληνογερμανικο μπαχαλο.
Τωρα ψαχνουν να βρουν τροπο να βοηθησουν χωρις να παραβιασθει η συνθηκη κατα γραμμα και δημιουργηθει προηγουμενο ενω ο Σαρκοζυ φυσικα προωθει την οικονομικη ενωση χωρις πολιτικη ενωση για να σωθει η Ελλαδα πραγμα που δε θελει η Γερμανια.
Τελικα ισως να κανει πισω η Γερμανια αφου μπρος γκρεμος και πισω ρεμα αλλα αυτος που δημιουργησε το χαος πρεπει να πληρωσει.
Το θεμα ειναι : ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΑ ΛΟΓΩ ΒΛΑΚΕΙΑΣ Η ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΑΝ ΟΙ ΣΤΙΓΚΛΙΤΣ ΚΑΙ ΚΡΟΥΓΚΜΑΝ;
Για τη Νεα Δημοκρατια βεβαια που κοιμαται οταν ο Γιωργος τιναζει στον αερα τα παντα δε χρειαζεται να πω τιποτα-τα λες εσυ σε πολλα ποστ.

Αναγνώστης.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ευχαριστω για τη δημοσιευση.Ο ρολος των Αμερικανων οικονομολογων Κρουγκμαν και Στιγκλιτς ειναι περιεργος.Φυσικα δεν εχουμε και δεν θα εχουμε ποτε καμμια αποδειξη για κακη προθεση.
Υπαρχει ομως η προσφατη αμερικανικη ιστορια οπου οταν οι Αμερικανοι θελουν να πεισουν καποιο κοροιδο να κανει αυτοκαταστροφικη κινηση που τους συμφερει του πασαρουν συμβουλους που εμπιστευεται και τον παρασυρουν.
Επι 36 χρονια Ελληνες,Ελληνοκυπριοι και Ελληνοαμερικανοι ψαχνουν να βρουν καποιο μεμο,σημειωμα,η τηλεγραφημα του Κισσινγκερ που να προτρεπει τον Ιωαννιδη σε ανατροπη του Μακαριου.Δεν εχουν βρει και ουτε θα βρουν γιατι οι Αμερικανοι προσεχουν.Καθολου ομως αυτο δεν αποκλειεει καποιος πρακτορας της CIA που ο Ιωαννιδης εμπιστευοταν να του ειπε οτι η Αμερικη θελει την ανατροπη και θα γινει ηρωας με την ενωση της Κυπρου.Προφορικα ομως παντα.Ουτε θα βρεθει κανενα τηλεγραφημα προς τον Σαακασβιλι να εισβαλει στη Οσσετια για να την απελευθερωσει.
Ετσι και ο Ομπαμα κρατησε αποσταση απο το Γιωργο μεχρι να βγει η Ελλαδα στη σεντρα.Οι αριστεροι οικονομολογοι φυσικα εντελως ιδιωτικα συμβουλευαν το Γιωργο τι θα κανει και οτι πρεπει να εχει ριζοσπαστικη πολιτικη και τι ειναι αυτο το συντηρητικο Μααστριχτ,το οποιο ομως η Ελλαδα εχει υπογραψει.
Και φυσικα η αναταραχη στην ευρωζωνη συμφερει το δολλαριο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο συνδυασμός κωμικού ερασιτεχνισμού από το ένα μέρος (Ελλάδα) και απόλυτου επαγγελματισμού από το άλλο (ΗΠΑ) κάνει τις εξελίξεις τόσο προβλέψιμες που σούρχεται να το ρίξεις στην κηπουρική.
Το μόνο που δεν είναι γνωστό (σε κανένα) είναι πόση διάρκεια και αποτελεσματικότητα θα έχει η συστηματική πλύση εγκεφάλου στον Ελληνικό λαό από τους αξιότιμους καναλάρχες μας.
Όταν αυτή εξαντληθεί, τότε θα τελειώσουν όλα.