Ευφορία για την ελληνική διάσωση -Ράλι στη Wall Street...τρελάναμε όλο τόν πλανήτη...

"Άλμα" 22,81% για το δικαίωμα της Εθνικής στη Wall Street
Οι πληροφορίες ότι επίκειται «διάσωση» της Ελλάδας από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προκαλεί εύρωστη αντίδραση των βασικών δεικτών της Wall Street και απομακρύνει θεαματικά τον Dow Jones από το ψυχολογικό «φράγμα» των 10.000 που καταρρίφθηκε χθες.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 2% στις 10.101 μονάδες, ενώ ο S&P κερδίζει 1,81% στις 1.075 μονάδες, και ο Nasdaq 1,51% στις 2.158 μονάδες.

Οι ελπίδες εύρεσης λύσης στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, προσέφεραν αφορμή για αγορές στο αμερικανικό χρηματιστήριο από την αρχή της συνεδρίασης, μετά την προηγούμενη πτώση του Dow Jones κάτω από τις 10.000 μονάδες για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο.

Οι πληροφορίες ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν συμφωνήσει κατ’αρχήν να προσφέρουν οικονομική στήριξη στην Ελλάδα και μελετούν μια σειρά μεθόδους προς αυτή την κατεύθυνση, επέτεινε τα κέρδη αργά το απόγευμα, την ίδια ώρα που έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Οι υπόλοιπες διεθνείς αγορές που έμειναν ανοιχτές αργά το απόγευμα ώρα Ελλάδας, αντέδρασαν με ευφορία, όπως και η Wall Street, στην επιβεβαίωση της ελληνικής διάσωσης από την γερμανική κυβέρνηση. Στην Βραζιλία ο δείκτης Bovespa εκτινάχθηκε 3,5% ενώ το μεξικανικό πέσο εκτινάχθηκε 1,2% και το χρηματιστήριο του Μεξικό 1%.

Το πετρέλαιο αποκομίζει κέρδη 2 δολαρίων και το ευρώ ενισχύεται περί το 1% -όλα χάρη στην συμφωνία "διάσωσης" της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία.







To δικαίωμα της Εθνικής στη Wall Street εκτινάσσεται 22,81% μετά τις πληροφορίες, της Coca Cola 3Ε 3% και του ΟΤΕ 12%.

Από το εταιρικό μέτωπο, ο βιομηχανικός κλάδος απεκόμισε σημαντικά κέρδη μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τις μετοχές του τομέα, όπως της Caterpillar, που αντιδρά με άνοδο 3,5%.

Η Coca-Cola Co. ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών 55% στο δ΄τρίμηνο και ευρύτερα αποτελέσματα που ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών.

Οι φήμες για την ελληνική διάσωση προσφέρουν στήριξη και στις τιμές των εμπορευμάτων, που με τη σειρα τους ενισχύουν τις μετοχές των επιχειρήσεων ενέργειας και μεταλλευμάτων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήριο πρόλαβαν για λίγα μόνο λεπτά την επιβεβαίωση της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την ελληνική οικονομία, που αναμένεται να προκαλέσει εκτόνωση στις έντονες πιέσεις οι οποίες ασκούνται στα ομολογα των περιφερειακών κρατών της ευρωζώνης.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,38%, ενώ ο DAX με κέρδη 0,24%, και ο CAC 0,15% υψηλότερα στις 3.612 μονάδες.

Οσον αφορά τις κρίσιμες ελληνικές εξελίξεις, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα των διεθνών πρακτορείων, που επικαλούνται πηγές στα ανώτατα κλιμάκια της γερμανικής κυβέρνησης, οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν καταλήξει σε κατ’αρχήν συμφωνία για παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα.

Αναφέρεται ότι εξετάζονται διάφορες "φόρμουλες" οικονομικής βοήθειας και η πιο πιθανή επιλογή είναι η διακρατική βοήθεια. Οι FT σημειώνουν ότι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα ενημερώσει υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης για τις λεπτομέρειες του "πακέτου βοηθείας" την Τετάρτη.

Από νωρίς κυκλοφορούσαν διάφορες φήμες για επικείμενη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η φήμη ότι ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζα κ. Jean-Claude Trichet πρόκειται να διακόψει το ταξίδι του στην Αυστραλία για να παρευρεθεί στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Πέμπτη, προκάλεσε όργιο δηλώσεων και αντιδράσεων και μεγάλη ανακούφιση στις αγορέςhttp://www.euro2day.gr/markets/usa/140/articles/568542/ArticleMarketsUsaEurope.aspx

Σχόλια