Ερχονται μαύρες μέρες....Ποιός έπαιξε το ρόλο τού καταλύτη στίς αλυσιδωτές εκρήξεις πού πυροδοτούνται εναντίον μας τελευταία;

Οι εκλογές έγιναν στίς 4 Οκτωβρίου για να παρθούν άμεσα κάποια μέτρα (θυμίζουμε πάντως πολύ ηπιότερα απο αυτά πού ακούμε τελευταία). Αυτός ήταν ο λόγος πού έγιναν οι εκλογές. Νά παρθούν άμεσα τα μέτρα. Μήπως αυτή η καθυστέρηση καί κάποιοι ενδιάμεσοι χειρισμοί υπήρξαν ολέθριοι?
Ενα απο τα σημαντικά ερωτήματα (αν και δέν είναι τής ώρας) είναι οι ευθύνες τού Γιώργου προσωπικά αυτούς τούς 4 μήνες...
Ολα δείχνουν ότι έχουν ανοίξει οι ασκοί τού Αιόλου γιά τη χώρα....
Πρίν τίς 4 Οκτωβρίου τα πράγματα ήταν άσχημα αλλά δέν μάς κυνηγούσε όλος ο πλανήτης...
Οταν ακούς ότι θα έρθουν να ψάξουν γιά τα χρέη (πχ τών νοσοκομείων) και πώς τα χειριστήκαμε έως και 10 χρόνια πίσω (!!!!) αντιλαμβάνεται κανείς ότι κάποιοι χειρισμοί τών τελευταίων μηνών δέν αποκλείεται να έπαιξαν καταλυτικό ρόλο...

Θυμίζουμε ότι καταλύτης είναι εκείνο το συστατικό πού πυροδοτεί μιά αντίδραση...
Τα υλικά προυπάρχουν αλλά μόνο η παρουσία τού καταλύτη τα πυροδοτεί...
Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιοι χειρισμοί σε αυτούς τούς 4 μήνες ήταν τραγικοί και εξέθεσαν τη χώρα εν ονόματι μιάς υποτιθέμενης διαφάνειας πού σημειωτέον στούς διεθνείς κύκλους είναι μαγική εικόνα...
Τό χειρότερο δέ είναι ότι κάποιοι παρατηρητές εξηγούν αυτούς τούς λάθος χειρισμούς με όρους μικροπολιτικού εσωτερικού παιγνιδιού...
Εχουμε καταντήσει οι αρχικλέφτες τών λαών να μάς εγκαλούν (εμάς τούς φτωχοδιαβόλους κλεφτοκοττάδες) γιά απάτες και αλχημείες...
Δηλαδή η Ελλάδα θα πληρώσει τίς αμαρτίες τού παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος?
Οι ευθύνες είναι μεγάλες ....




Διαβάζουμε στό ΠΘ..

Ερχονται μαύρες μέρες…
Δεν έχει τέλος το οικονομικοπολιτικό γαϊτανάκι που έχει στηθεί γύρω από τα χρέη και τα ελλείμματα της χώρας μας. Στο απόηχο των αποκαλύψεων και των εμβριθών αναλύσεων των Financial Times και New York Times για τις λογιστικές αληχμείες και τα swaps με τα οποία οι ελληνικές κυβερνήσεις έθαβαν «κάτω από το χαλί» το πραγματικό χρέος του ελληνικού κράτους, ο εκπρόσωπος του αρμοδίου επιτρόπου Όλι Ρεν τόνισε ότι η Eurostat θα ελέγξει σε βάθος τι γινόταν με τα χρέη του τομέα της Υγείας (δημόσια νοσοκομεία, προμήθειες κλπ) στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και των αρχών του 2000.

Και ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι οι Βρυξέλες περιμένουν να ληφθούν τα απαραίτητα πρόσθετα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση για να διορθωθεί και η απόκρυψη του χρέους και των ελλειμμάτων τα προηγούμενα χρόνια.

Με το δεδομένο αυτό, η πολιτική επιτροπία (ΕΚΤ, Κομισιόν, ΔΝΤ) στην οποία τίθεται και επισήμως από σήμερα η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης (με βάση τη Συνθήκη της ΕΕ και τις αποφάσεις του Eurogroup και του Ecofin στις Βρυξέλλες) υποχρεώνει το υπουργείο Οικονομικών να ανοίξει όλα τα μέτωπα στη φορολογία, τους μισθούς, τις συντάξεις. Όπως προανήγγειλε ο πρόεδροε του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν στις 15 Μαρτίου (και κάθε μήνα από εκεί και έπειτα) οι ελεγκτές κρίνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται «εκτός τροχιάς» στους στόχους που θέτει στο Πρόγραμμα Σταθερότητος, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να λάβει πρόσθετα μέτρα, πέρα από όσα περιέλαβε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός πριν μία μόλις εβδομάδα.

Η ανησυχητική ρευστότητα για την έκβαση των οικονομικών μεγεθών και η απροθυμία των εταίρων να εκστομίσουν την λέξη «εγγύηση» για τη χώρα μας, πιέζει ξανά και τα spreads με τα οποία δανείζεται η Ελλάδα, τα οποία αναρριχήθηκαν και πάλι στις 299 μονάδες βάσης την Δευτέρα.

Κατόπιν όλων αυτών, η αύξηση του ΦΠΑ κατά 1-2 μονάδες ή η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ 15% (εισήγηση την οποία πρώτο αποκάλυψε το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ πριν από δύο εβδομάδες) φαντάζουν ως το ... ευνοϊκότερο σενάριο, καθώς η συζήτηση για το ψαλίδισμα του 14ου μισθού έχει ανοίξει για τα καλά.

Εκ των πραγμάτων μάλιστα, αν τον ερχόμενο Μάρτιο τα νούμερα δείξουν απόκλιση στην εκτέλεση του προύπολογισμού έναντι των στόχων για φέτος, τίθεται εν αμφιβόλω η καταβολή του δώρου του Πάσχα.

Ήδη όμως για χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους η αφαίμαξη είναι γεγονός λόγω της περικοπής κατά 10% αρκετών επιδομάτων τους, της υποχρέωσης υψηλότερης φορολόγησης για ορισμένα από αυτά, αλλά και του "παγώματος" των μισθών τα τελευταία δύο χρόνια.


Η κατηγορία που έχει υποστεί το μεγαλύτερο πλήγμα είναι οι εργαζόμενοι στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών, στις εφορίες, τελωνεία, χημείο και λογιστήριο του κράτους, στατιστική υπηρεσία, νομικό συμβούλιο του κράτους, ΚΕΠΥΟ, Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στον ΟΔΔΥ.

Τι χάνουν στο Δημόσιο

Σε μηνιαία βάση οι εργαζόμενοι του υπουργείου Οικονομικών χάνουν από 109 έως 217 ευρώ ή 1.310 έως 2.600 ευρώ ετησίως, καθώς τα επιδόματα είναι πολύ περισσότερα από το βασικό μισθό.

Οι εφοριακοί παίρνουν το επίδομα ΔΙΒΕΤ, το οποίο κυμαίνεται από 1.200 έως 2.200 ευρώ μηνιαίως και έχουν βασικό μισθό 1.000 έως 1.200 ευρώ. Άρα τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι 2.000 έως 2.400 ευρώ, δηλαδή το διπλάσιο του βασικού μισθού, γεγονός που σημαίνει ότι χαμηλόμισθοι ολόκληρο τον 14ο μισθό και μέρος του 13ου ενώ οι υψηλόμισθοι και τους δυο.

Οι δικαστικοί, από ειρηνοδίκες έως τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα έχουν απώλειες από 190 έως 275 ευρώ το μήνα ή 2.270 έως 3.305 ευρώ το χρόνο καθώς περικόπτονται σε ποσοστό 10 έως 20% τα επιδόματα πάγιας αποζημίωσης και η δαπάνη συντήρησης βιβλιοθήκης.

Ο 14ος μισθός ενός ειρηνοδίκη Α' είναι όσο και ο βασικός μισθός, δηλαδή 2.480 ευρώ, ενώ έχει ετήσιες απώλειες 2.270 ευρώ, λόγω των περικοπών. Άρα χάνει σχεδόν ολόκληρο τον 14ο μισθό.

Σχεδόν το μισό του 14ου μισθού χάνουν οι γιατροί του ΕΣΥ, καθώς σε ετήσια βάση έχουν απώλειες από την περικοπή των επιδομάτων 690 - 750 ευρώ.

Οι πανεπιστημιακοί καθηγητές χάνουν 800 έως 1.000 ευρώ το χρόνο. Παράδειγμα ένας λέκτορας λαμβάνει 14ο μισθό ίσο με τον βασικό του μισθό που είναι 1.130 ευρώ. Άρα χάνει κι αυτός σχεδόν το σύνολο του 14ου μισθού.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=61071

Σχόλια

Ο χρήστης antinor είπε…
Λετε να αφησει η Μερκελ και ο Σοιβλε να πεσουν εξω ηALLIANZ VERSICHERUNG, η MUNCHER VERS.οι οποιες εχουν το 50%του χρεους σε ομολογα και ο ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ που εχει 20% απο αυτα ?.ξερετε τι σημαινει για την Γερμανια ή Γαλλια RENTENVERSICHERUNG?
Ο χρήστης ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε…
Εξεταστική για τις 100 πρώτες μέρες του Πασόκ που φούσκωσε δολίως το έλλειμμα και τώρα μας κυνηγούν θεοί και δαίμονες, πότε θα κάνει η Κυβέρνηση Γιωργάκη Παπανδρέου;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Kατα την αποψη μου συνεβησαν τα εξης : ο Καραμανλης βασιζε την πολιτικη του πανω στο γαλλογερμανικο αξονα,ακομη και τα ανοιγματα προς τη Ρωσια ειχαν την εγκριση της Γερμανιας που συνεργαζεται με τους Ρωσους και ταυτοχρονα κρατουσε ενα υποφερτο επιπεδο σχεσεων με ΗΠΑ με την προσφορα των βασεων,ασκησεις με Ισραηλ,στρατο στο Αφγανισταν κλπ παρα τις διαφωνιες για Σκοπια.
Ο γαλλογερμανικος αξονας ανεχοταν και καποιες αποκρυψεις στοιχειων για να βγαινουν τα οικονομικα της Ελλαδος.
Ο ΓΑΠ περιβαλλομενος απο ομπαμικους οικονομολογους της αμερικανικης αριστερας περιφρονησε τη γαλλογερμανικη δεξια,αποκαλυψε μονος του τα ελλειμματα και θρασυτατα δηλωσε οτι δεν εχει αναγκη για μετρα γιατι περιπου τα ιδια κανει ο Ομπαμα,λησμονωντας οτι προκειται για υπερδυναμη που τυπωνει το δικο της νομισμα και ξοδευει οσο θελει.Οι Γερμανοι εγιναν πυρ και μανια για τη ναρκη στα θεμελια του ευρω και αρχισαν να μας κυνηγανε.Αν ο ΓΑΠ περιμενε βοηθεια απο τον Ομπαμα την πατησε γιατι αυτος τον πουλησε.
Χαρακτηριστικο ειναι οτι τοσο ο Καραμανλης οσο και ο Σημιτης ειχαν κληθει στο Λευκο Οικο με την εκλογη τους.Για τον ΓΑΠ με τις πολυδιαφημισμενες σχεσεις του με την Αμερικη και τους νομπελιστες αριστερους οικονομολογους που τον περιβαλλουν προσκληση δεν ερχεται και αυτο λεει πολλα.
Γιατι τον πουλησε τωρα ο Ομπαμα;Ισως γιατι προτεραιοτητα της Αμερικης ειναι ο ισλαμικος κοσμος και η Τουρκιακαι η Ελλαδα αχρηστη,ισως γιατι ουτε καν για την Ευρωπη δεν ενδιαφερεται τοσο ο Ομπαμα.Πολλα μπορουν να υποτεθουν.
Το θεμα ειναι οτι ο Γιωργος μπηκε στη μπουκα των Γαλλογερμανων ενω οι Αμερικανοι αδιαφορουν και οι Αγγλοι ψαχνουν ευκαιρια να χτυπησουν το ευρω δια της Ελλαδος.
Ουτε οι πιο φανατικοι νεοδημοκρατες (και εγω) δεν περιμεναν τετοιο βατερλω.Φυσικα στο εσωτερικο καλυπτεται λογω της μηντιακης κυριαρχιας του ΠΑΣΟΚ και της αφασιας της ΝΔ και επιρριπτοντας τις ευθυνες στη ΝΔ μπορει να ειναι 17 και 20 μοναδες μπροστα αλλα η αντικειμενικη πραγματικοτητα -που καλυπτεται-ειναι οτι εχουμε οικονομικοδιπλωματικο βατερλω που θα το πληρωσουμε ολοι.