Μάς βρήκαν χαζούς καί βαράνε όλοι. Το 67% των Γερμανών δεν θέλει να βοηθήσει οικονομικά η Γερμανία την Ελλάδα.


Κανονικά, τό καλοκαίρι, τα καμάκια πρέπει να απέχουν επιδεικτικά από γερμανίδες...Φτάνει πιά (πού θα έλεγε και ο Γιώργος)...
Η Ελλάδα δυστυχώς έχει τούς πιό διεφθαρμένους καί ανίκανους πολιτικούς παγκοσμίως, λένε κάποιοι...
Αυτό βέβαια έχει επιτρέψει σέ διάφορες χώρες , μέσω τών εταιρειών τους, να απομυζούν τόν ελληνικό λαό (δείτε στή φωτό γερμανίδα τουρίστρια στήν Ελλάδα. Ακόμα και αυτή απομυζεί τά τιμημένα ελληνικά καμάκια...)...
Διότι μπορεί η Siemens καί άλλες τέτοιου μεγέθους εταιρείες να είναι βέβαια ιδιωτικές αλλά ποιός μάς λέει ότι το γερμανικό κράτος πχ δέν τις βοηθάει στίς διάφορες δουλειές τους με μπανανίες ανά τον κόσμο..

Είναι ένα ερώτημα δηλαδή κατά πόσο τό γερμανικό κράτος βοηθούσε τίς εταιρείες αυτές να κάνουν αυτά πού έκαναν με τούς ελληνες πολιτικούς...
Κανείς δέν μπορεί να γνωρίζει την αλήθεια σέ τέτοια θεματα...
Κάποιοι δέν αποκλείουν, μέ βάση την κοινή λογική, όλα τα σενάρια...
Απο τή μεριά τους βέβαια οι γερμανοί πολίτες έχουν τα δίκια τους...
Σού λέει ο άλλος γιατί να πληρώνω εγώ φόρους για να τρώνε αυτοί...
Πάντως τα πράγματα δέν είναι πολύ απλά...
Τό πρόβλημα βέβαια όταν έχεις ανίκανους και διεφθαρμένους πολιτικούς είναι ότι δύσκολα βρίσκεις τό δίκιο σου (ως λαός εννοούμε)...
Οπότε διασύρεται ο ελληνικός λαός στα μάτια τών άλλων λαών τής Ευρώπης...
Αιτία είναι οι πολιτικοί του, πού όμως, απο τήν άλλη, αυτός ο ίδιος ελληνικός λαός ψηφίζει...

Διαβάζουμε στην Καθημερινή...
Εκτός ΕΕ η Ελλάδα αν χρειαστεί, δηλώνει το 53% των Γερμανών
Σύμφωνα με σφυγμομέτρηση γερμανικής εφημερίδας, το 67% των Γερμανών δεν θέλει να βοηθήσει οικονομικά η Γερμανία την Ελλάδα.
Το 53% των Γερμανών εκτιμά ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει, αν χρειασθεί, να αποβάλει την Ελλάδα από τη ζώνη του ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το ινστιτούτο Emnid και δημοσιεύεται σήμερα, Κυριακή, στη γερμανική εφημερίδα «Bild am Sonntag».

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 67% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι Γερμανοί δεν θέλουν η χώρα τους και άλλες χώρες μέλη της ΕΕ να βοηθήσουν οικονομικά την Ελλάδα για να ξεπεράσει τη δημοσιονομική της κρίση.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, η Γερμανία σημείωσε πέρυσι τη μεγαλύτερη ύφεση μεταπολεμικά, ενώ το τέταρτο τρίμηνο σημειώθηκε στασιμότητα στην ανάκαμψη της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν προχθές Παρασκευή.

Ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κένεθ Ρόγκοφ, προειδοποίησε τη Γερμανία ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει παρόμοια προβλήματα με την Ελλάδα.

«Τα δημόσια οικονομικά της Γερμανίας δεν βρίσκονται σε βιώσιμο δρόμο», είπε ο Ρόγκοφ στη «Welt am Sonntag». «Θα έλθει μια ημέρα που η Γερμανία θα έχει το δικό της ελληνικό πρόβλημα, δεν θα είναι τόσο μεγάλο όσο στην Ελλάδα, αλλά θα είναι οδυνηρό», πρόσθεσε.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα της Γερμανίας προβλέπεται να φτάσει το 5,5% του ΑΕΠ το 2010 και η κυρία Μέρκελ έχει υποσχεθεί να το σταθεροποιήσει μόλις το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση.

Ο Ρόγκοφ πάντως θεωρεί ότι η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι αναπόφευκτη. «Όσο η Γερμανία δεν είναι έτοιμη να διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, πρέπει να τη βοηθήσει», λέει.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ίσως να κάνουν και καλά.
Εάν τα δώσουν στο πασόκ, αντί να πάρουν μέτρα για την οικονομία, κατά πάσα πιθανότητα, θα προσλάβουνε καμμιά εκατοσταριά χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους ακόμη.
Πρώτη φορά θα είναι;
Ο χρήστης emily είπε…
Η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης προς την Ελλάδα

http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_5450.html
Ο χρήστης emily είπε…
Μπορούν να προσφέρουν υποστήριξη χωρίς να δώσουν χρήματα.Ξέρουν αυτοί.