Αφού κέρδισε τίς εκλογές μέ σύνθημα όχι στό πάγωμα τών μισθών, 4 μήνες μετά, ο Παπανδρέου παγώνει όλους τούς μισθούς. Σωστός, έτσι πρέπει...
Τόν ψήφισαν γιά να μήν τούς παγώσει (τον μισθό), αλλά αυτός τούς έκανε παγόβουνα...
Τού πήρε 4 μήνες να καταλάβει. Τώρα όμως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη και τα μέτρα πολύ σκληρότερα....
Κάνοντας επίδειξη επικοινωνιακής ισχύος ο Παπανδρέου παίρνει πίσω - χαλαρά - τήν βασική προεκλογική του υπόσχεση με την οποία κέρδισε τις εκλογές...
Ετσι, αφού έγινε πρωθυπουργός, υποσχόμενος ότι δέν θα παγώσει τούς μισθούς στό Δημόσιο, καί μάλιστα καταγγέλοντας τον Καραμανλή επειδή αυτός πρότεινε το συγκεκριμένο μέτρο, ο Παπανδρέου παγώνει όλους ανεξαιρέτως τούς μισθούς στό Δημόσιο αλλά και ευρύτερο δημόσιο τομέα (αυτοδιοίκηση κλπ)...
Στήν ουσία πρόκειται γιά επίδειξη δύναμης...
Πήρε πάνω του όλο το παιγνίδι κάλυψε τον Παπακωνσταντίνου καί γενικά συμπεριφέρθηκε (μη σάς μπερδεύει τό ευγενικό καί πράο ύφος) σάν ο απόλυτος κυρίαρχος τού παιγνιδιού...
Δικαίως , βέβαια...
Διαβάζουμε σττο in.gr σημεία τού διαγγέλματος...
Γενικό «πάγωμα» μισθών στον δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στην αυτοδιοίκηση, αύξηση του φόρου στα καύσιμα και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αφού περιέγραψε σε δραματικούς τόνους την κατάσταση της οικονομίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως πρέπει να σταματήσουμε την πορεία της χώρας προς τον γκρεμό.
Ανακοινώντας ότι την επόμενη εβδομάδα θα περάσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο δήλωσε θα μπει «τέλος στα παραθυράκια της φοροαποφυγής», θα φορολογηθεί η Μεγάλη Ακίνητη Περιουσία, τα μερίσματα και οι off shore εταιρείες. Τόνισε ότι θα σταματήσει ο άιδκος πλουτισμός εις βάρος των πολλών με τη διασταύρωση στοιχείων.
Στο σημείο αυτό ανέφερε πως τα μέτρα αυτά αναμένεται να αποδώσουν εντός του 2011. Για να υπάρξει όμως αύξηση των εσόδων εντός του 2010, είπε πως θα υπάρξει αύξηση του φόρου στα καύσιμα.
Αναλύοντας το νομοσχέδιο για την εισοδηματική πολιτική στο Δημόσιο, ανακοίνωσε το γενικό «πάγωμα» όλων των μισθών, την περικοπή των επιδομάτων κατά 10%, ακθώς και την έναρξη διαλόγου με την ΑΔΕΔΥ για το ενιαίο μισθολόγιο.
Επίσης, ανήγγειλε «πάγωμα» στις προσλήψεις στο Δημόσιο και κατάργηση ή συγχώνευση φορέων.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο -όπως είπε- θα αντιμετωπίζει αδικίες και ανισότητες. Στο σημείο αυτό, εξήγγειλε την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, συνδέοντάς το με την αύξηση του προσδόκιμου ζωής.
Newsroom ΔΟΛ
Σχόλια
Εκεί που ανατρίχιασα απόψε είναι που είπε "είμαι ειλικρινής μαζί σας, όπως πάντα ήμουν".
Τώρα, ΤΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ;
Ο εθνικός μας ψεύτης δεν άλλαξε.
Γι' αυτό βουλιάζει. . . και μας παίρνει και εμάς κάτω.
Άς όψονται οι αγαθοί που τον ψήφισαν, να τον χαίρονται.
Τους αξίζει μία τέτοια τύχη, εμείς οι υπόλοιποι όμως τί φταίμε;
Οταν ζητουσε συναινεση ο καραμανλης εκανε τον κινεζο και ελεγε οτι λεφτα και σχεδιο υπαρχουν.
Κανονικα επρεπε να τον παρουν με τις ντοματες.
Ντροπη!!!
Το Σεπτέμβριο του 2008 που έφτασε η κρίση στην Ελλάδα είχαμε έλλειμμα 2,6% και χρέος 92,4% του ΑΕΠ. Εάν δεν είχαμε ήδη βελτιώσει τα δημοσιονομικά μας τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα (θυμίζω ότι ΧΩΡΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΡΙΣΗ, ο Κ.Κ. το 2004 παρέλαβε έλλειμμα 7,9% και χρέος 112% του ΑΕΠ).
Την ίδια εποχή, ο Γιωργάκης έλεγε ότι δεν υπάρχει παγκόσμια κρίση και τα οικονομικά μας προβλήματα οφείλονται στη Ν.Δ. και μόνο.
Μετέπειτα, τον Κ.Κ. κατάφεραν και τον έριξαν οι καναλάρχες αλλά η σκληρή πραγματικότητα παραμένει και αυτή είναι ότι η παγκόσμια κρίση υπάρχει και παραυπάρχει.
Είναι εδώ και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.
Ακόμη και εάν παραβλέψουμε τα προεκλογικά ψέματα και τα ταξίματα του Γιωργάκη, αν μη τί άλλο, άς προσπαθήσει, τουλάχιστον, να λέει λιγότερα ψέματα τώρα που είναι πρωθυπουργός.
Εάν συνεχίσει τα ίδια ακόμη και τώρα που έχει κερδίσει τις εκλογές τότε το ψέμα γι' αυτόν δεν είναι απλά ένα μέσο για να κοροϊδέψει το λαό.
Είναι βίτσιο, αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικότητάς του.
Και αυτό δεν θα του το συγχωρήσει ούτε και ο πιό καλοπροαίρετος οπαδός του.