Σε non paper οι κοινοτικοί ζητούν περικοπές 7% στους μισθούς του δημοσίου, κατάργηση του 14ου μισθού, αλλά και αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ή 3 μονάδες.


(ΣΣ Οι κοινοτικοί κατάλαβαν ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλέον τα αυγά καί τα πασχάλια, ότι δέν μπορεί να φτιάξει ένα σχέδιο τής προκοπής καί γιαυτό αναλαμβάνουν αυτοί. Στήν πραγματικότητα η κυβέρνηση απλά προσπαθεί να σωθεί πολιτικά η ίδια, διαπραγματευόμενη τό ύψος τών μειώσεων μισθών κλπ καί έχει παραδώσει τήν οικονομική πολιτική τής χώρας στούς κοινοτικούς εμπειρογνώμονες.)
Μείωση μισθών ζητούν οι Βρυξέλλες

Κάθε ενδεχόμενο οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα από τις άλλες χώρες μέλη, απέκλεισε την Πέμπτη η ισπανική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε συνέντευξη τύπου στη Μαδρίτη, ο αρμόδιος ισπανός υπουργός για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντιέγκο Λόπεζ Γκαρίντο, δήλωσε ότι «καθε χώρα έχει την ευθύνη του δικού της προϋπολογισμού και πρέπει να διαχειρίζεται τους δημοσιονομικούς κινδύνους».

Την ίδια ώρα από ψιλό κόσκινο περνά τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών, Απασχόλησης, Υγείας και Εθνικής Άμυνας το κλιμάκιο της Κομισιόν που βρίσκεται στην Αθήνα.

Στην συνάντησή τους με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, οι Κομισάριοι ζήτησαν να ενημερωθούν για τις δράσεις και το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής τους, που θα φέρουν μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και αναθέρμανση της οικονομίας.

Οι 4 τομείς ενημέρωσης των Κομισάριων αφορούσαν: την τόνωση των δημοσίων επενδύσεων, την απλούστευση της διαδικασίας για προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, τη ρευστότητα και την εποπτεία της αγοράς με λειτουργία του ανταγωνισμού.
Σε non paper οι κοινοτικοί ζητούν περικοπές 7% στους μισθούς του δημοσίου, κατάργηση του 14ου μισθού, αλλά και αύξηση του ΦΠΑ κατά 2 ή 3 μονάδες.

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Οικονομικών διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι θα αυξηθεί ο ΦΠΑ ή θα περικοπεί ο 14ος μισθός. Ανοιχτό όμως μένει το ενδεχόμενο να περικοπούν οι αποδοχές στο Δημόσιο από 10 έως 30% και όχι μόνον 7% που ζήτησε η Κομισιόν.

Το οικονομικό επιτελείο, εξετάζει επίσης, επαναπατρισμό καταθέσεων που έφυγαν στο εξωτερικό, αλλά και ενίσχυση μικρομεσαίων με τις επιστροφές από το πακέτο των 28 δις ευρώ, που δόθηκαν στις τράπεζες.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο μεταξύ 13 και 15 Ιανουαρίου και στις 20 του μήνα θα πάει στη Βουλή. Στις 27 Ιανουαρίου θα σταλεί στις Βρυξέλλες, ώστε να υπάρξει εισήγηση από το κολέγιο των επιτρόπων, που θα επικυρωθεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Οι τελικές «εξετάσεις» θα γίνουν στο Eurogroup και το Ecofin, στις 15 και 16 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.........http://www.star.gr/index.php?ID=economy&Rec_ID=28775



Σχόλια

Ο χρήστης socrates είπε…
Θα μας υποχρεώσουν λέει να αναφέρονται και οι τραπεζικές καταθέσεις στην φορολογική δήλωση.
Αυτό είναι καλό. Για κάποιους. Ποιούς;
Για όσους ετοιμάζουν απαγωγές, βέβαια!
Πού να πάει το μυαλό της παρεούλας του εθνικού μας Αϊνστάϊν;
Τελικά αυτός ο Παπακωνσταντίνου είναι εντελώς παιδάκι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΧΙ ΠΑΙΔΑΚΙ ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΕΤΕ ; ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΗΣ ΝΔ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΤΕ ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΛΗΡΟΤΕΡΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΗΛΙΘΙΟΙ