Συνεχίζει τό αντάρτικο ο Λοβέρδος παρά τάς υποδείξεις. Τό όλον ΠΑΣΟΚ εναντίον τού συστήματος τού Γιώργου.

Πότε ακριβώς θα φαγωθεί ο (σύντροφος) Παπακωνσταντίνου?
Δέν δείχνει να κωλώνει ο Λοβέρδος παρά τίς υποδείξεις πού δέχθηκε απο τον Χάρη Παμπούκη (δηλαδή απο τον Παπανδρέου) να σταματήσει να μιλάει...
Ετσι, ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να δώσει μιά νότα αισιοδοξίας στήν κατάσταση καί προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι όλα θα πάνε καλά, ο Λοβέρδος σπάει τό κλίμα, καί μιλάει γιά τραγωδία πού έρχεται, με πάνω απο 1.000.000 ανέργους...

Φυσικά αυτή είναι και η αλήθεια...
Από τήν άλλη όμως, γιατί να βγεί και να την πεί αυτήν την αλήθεια?
Η απάντηση είναι σχετικά απλή...
Οπως λέγαμε και σέ προηγούμενη ανάρτηση, αρχίζει πλέον και εμπεδώνεται η άποψη ότι το σύστημα Παπανδρέου δέν μπορεί...
Αυτή η άποψη κυριαρχεί πλέον...
1) Στίς αγορές.
2) Στούς κυρίαρχους κύκλους τής ΕΕ (δηλαδή την Γερμανία).
3) Μέσα στό ΠΑΣΟΚ.
Μη ξεχνάμε, πώς αυτή τη στιγμή δέν κυβερνάει ακριβώς το ΠΑΣΟΚ, αλλά τό σύστημα τού Γιώργου, και μάλιστα με σιδηρά πυγμή...
Πού είναι αλήθεια ο Σημίτης?
Τί πιστεύει στ' αλήθεια ο Μπένυ?
Γενικότερα, τό άλλο, τό εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ (με τις άριστες προσβάσεις στη Γερμανία, δηλαδή στήν ΕΕ) πιστεύει ότι στ αλήθεια ο Γιώργος θα τα καταφέρει?
Οχι βέβαια...
Ολοι είναι στήν τσίτα...
Μάλιστα, θεωρείται αμφίβολο ότι θα κάτσουν να περιμένουν μέχρι να φανεί ότι τό σχέδιο τού Γιώργου δέν θα περπατήσει, δηλαδή σέ μερικούς μήνες...
Διότι τότε - εκτιμούν - θα είναι αργά...
Οπότε το πραγματικό ερώτημα είναι...
Πότε ακριβώς θα φαγωθεί ο Παπακωνσταντίνου?
Διότι απο εκεί θα αρχίσει να ξηλώνεται τό πουλόβερ...

Διαβάζουμε στίς ειδήσεις...

Φόβοι για ένα εκατομμύριο ανέργους το 2010

Την ανησυχία ότι ο αριθμός των ανέργων ενδέχεται να φθάσει το ένα εκατομμύριο το 2010 εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, την ώρα που σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ η ανεργία σκαρφάλωσε το 9,8% τον Οκτώβριο, από 7,4% ένα χρόνο νωρίτερα [Βλέπε άρθρο] .

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, στις 21 Ιανουαρίου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει συγκεκριμένα μέτρα στήριξης των ανέργων, μεταξύ των οποίων είναι και η χορήγηση ατομικών εκπτωτικών κουπονιών για τρόφιμα πρώτης ανάγκης, καθώς και για μετακινήσεις με Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.

Την ίδια μέρα θα ανακοινωθεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα, στο πλαίσιο της πολιτικής της κυβέρνησης, για ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων ομάδων του πληθυσμού.

Ειδικότερα για τους ανέργους, το ύψος της συνολικής οικονομικής ενίσχυσης από το εκπτωτικό κουπόνι θα κυμανθεί στα 60-65 ευρώ κατά άτομο.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας, εκτός από τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, που θα συμβάλουν στο μέτρο αυτό, έχουν δείξει ενδιαφέρον και άλλοι επαγγελματίες. Για το λόγο αυτό καταβάλλεται προσπάθεια να βρεθεί τρόπος να συμπεριληφθούν στη διαδικασία, χωρίς, όμως, να αναστατωθεί η αγορά.

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, τονίζοντας την ανάγκη χάραξης εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχιας.

Ο κ. Πολυζωγόπουλος υπογράμμισε ότι 21% του πληθυσμού στην Ελλάδα ζει σε καθεστώς φτώχιας, ενώ εκτίμησε ότι μέσα στο 2010 θα προκύψουν δεκάδες χιλιάδες επιπλέον ανέργοι, καθώς «η διεθνής οικονομική κρίση έρχεται καθυστερημένα» στη χώρα.
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1765550

Σχόλια