Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία του Αντη Χατζηκωστή στη Λευκωσία

Θρίλερ με τη δολοφονία του διευθυντή του εκδοτικού συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Αντη Χατζηκωστή έξω από την κατοικία του σε προάστιο της Λευκωσίας, καθώς ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα κίνητρα των δραστών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της κυπριακής αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, οι προκαταρκτικές εξετάσεις δείχνουν ότι ο κ.Χατζηκωστής ενώ εξήρχετο του οχήματός του, δέχτηκε δύο πυροβολισμούς προφανώς από κυνηγετικό όπλο, διότι δεν βρέθηκαν κάλυκες.

«Είναι πολύ πρόωρο και παρακινδυνευμένο να λεχθεί οτιδήποτε για τα κίνητρα των δραστών της χθεσινοβραδινής δολοφονίας του Αντη Χατζηκωστή», πρόσθεσε ο κ.Κατσουνωτός.

«Υπάρχει κάποιος προσανατολισμός, αλλά δεν είναι φρόνιμο να ανακοινωθεί ο,τιδήποτε», πρόσθεσε.

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Δικαιοσύνης Λουκά Λουκά, στην οποία αξιολογήθηκε η κατάσταση και καθορίστηκαν τα επόμενα βήματα. Ο κ. Κατσουνωτός είπε ακόμα ότι ανακρίθηκαν κάποια άτομα και θα ανακριθούν και άλλα.

Το σπίτι του Αντη Χατζηκωστή είναι κοντά στις πρεσβείες των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γαλλίας και στο κτίριο όπου στεγάζεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών, στο δήμο Εγκωμής, στη Λευκωσία.

Ο πατέρας του θύματος, Κωστής Χατζηκωστής, είναι ιδιοκτήτης του συγκροτήματος «ΔΙΑΣ», στο οποίο ανήκουν η εφημερίδα «ΣΗΜΕΡΙΝΗ», ο τηλεοπτικός σταθμός «ΣΙΓΜΑ», ο ραδιοφωνικός σταθμός «Ράδιο Πρώτο» και διάφορα περιοδικά. (από τό in.gr).


Μόνο ένα Κυπριακό ΜΜΕ αναφέρεται στά πιθανά κίνητρα τής δολοφονίας
Μέ κάθε επιφύλαξη διαβάστε τήν άποψή του...
Λέμε με επιφύλαξη διότι τέτοιες υποθέσεις δέν αποκλείεται να επιδέχονται παραπάνω απο μία αναγνώσεις ακόμα καί εάν υποθέσουμε ότι βρεθούν κάποια πιθανά κίνητρα...
Επίσης, γενικά μιλώντας, όχι σπάνια, τά οικονομικά καί τα πολιτικά πράγματα δέν είναι εντελώς άσχετα μεταξύ τους....


Παγκύπριο σοκ από τη στυγερή δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή
Οικονομικά κίνητρα εξετάζει η Αστυνομία
Υποψίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων - Αυτόπτες μάρτυρες δύο αλλοδαπές, οι οποίες έδωσαν κατάθεση - Δεν αποκλειόταν η διενέργεια συλλήψεων στη διάρκεια της νύχτας

Στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του 43χρονου Άντη Χατζηκωστή, διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού καναλιού Σίγμα και του εκδοτικού οίκου Δίας, επικεντρώνει τις έρευνές της η Αστυνομία.
Η στυγερή δολοφονία διαπράχθηκε λίγο πριν τις 9 χθες βράδυ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Άντης Χατζηκωστής έφυγε από το κτήριο του Δία, στον Παρισσινό, με αυτοκίνητο της εταιρείας, ένα κόκκινο Smart. Λίγα λεπτά αργότερα, στάθμευσε έξω από το σπίτι του, στην οδό Αγίας Ειρήνης στην Έγκωμη, κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ. Πολύ κοντά βρίσκεται και το κτήριο όπου στεγάζεται η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών. Άνοιξε την πόρτα και μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο. Πριν προλάβει να κλείσει την πόρτα τού αυτοκινήτου, τον πλησίασε ένας μασκοφόρος πεζός και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τον πυροβόλησε δύο φορές στο στήθος, σχεδόν εξ επαφής. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο δράστης χρησιμοποίησε πιστόλι, αλλά δεν αποκλείεται το φονικό όπλο να ήταν κοντόκαννο κυνηγετικό, με τροποποιημένα φυσίγγια, γι' αυτό και στη σκηνή δεν εντοπίστηκαν κάλυκες.
Στη συνέχεια ο δράστης απομακρύνθηκε τρέχοντας και επιβιβάστηκε σε μοτοσυκλέτα, την οποία οδηγούσε συνεργός του, που τον ανέμενε με αναμμένη τη μηχανή σε ένα μικρό χωματένιο δρόμο, είκοσι μέτρα από τη σκηνή του εγκλήματος.

Αυτόπτες μάρτυρες
Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες του φόνου ήταν δύο αλλοδαπές οικιακές βοηθοί, οι οποίες έδωσαν καταθέσεις στην Αστυνομία και περιγραφή του δολοφόνου.
Η σκηνή αποκλείστηκε και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή. Τη διερεύνηση ανέλαβε κλιμάκιο του ΤΑΕ Λευκωσίας, ενώ έρευνες στο σημείο της δολοφονίας διεξήγαγε ομάδα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας του Αρχηγείου Αστυνομίας. Οι έρευνες και οι ανακρίσεις άρχισαν από την πρώτη στιγμή υπό την εποπτεία της ηγεσίας της Αστυνομίας και του αστυνομικού διευθυντή Λευκωσίας Κύπρου Μιχαηλίδη.
Στη σκηνή της δολοφονίας μετέβη και ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, ο οποίος διενήργησε αυτοψία. Σήμερα αναμένεται να διενεργήσει και τη νενομισμένη νεκροψία επί της σορού του θύματος.

Κομμάτι κράνους
Οι δύο δράστες διέφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και, μέσα από τα στενά της Έγκωμης, φαίνεται να κατευθύνθηκαν προς τη λεωφόρο Γρίβα Διγενή. Σε κάποιο σημείο του δρόμου βρέθηκε ένα κομμάτι από κράνος μοτοσυκλετιστή, το οποίο ενδεχομένως να έπεσε από τα κράνη που φορούσαν οι δράστες. Μέλη του ΤΑΕ και της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας έσπευσαν στο σημείο όπου εντοπίστηκε και το παρέλαβαν. Ωστόσο, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, δεν αποκλείεται να μην έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση.

Αναζητούν βίντεο
Χθες, οι ανακριτές αναζητούσαν το παραμικρό στοιχείο που θα τους οδηγούσε στην άκρη του νήματος. Δόθηκαν οδηγίες για άμεση λήψη και μελέτη οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας κτηρίων που βρίσκονται στην περιοχή, όπως η Αμερικανική Πρεσβεία.
Χθες, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, εξασφαλίστηκαν κάποια βίντεο από κατοικίες της περιοχής όπου διαπράχθηκε το έγκλημα και έξω από τις οποίες ενδεχομένως να πέρασαν οι δράστες, είτε πριν είτε αμέσως μετά τη διάπραξη της εν ψυχρώ εκτέλεσης του Άντη Χατζηκωστή.
Χωρίς χρονοτριβή άρχισε η επεξεργασία και η αξιολόγηση του οπτικού υλικού, με τους ανακριτές της υπόθεσης να ελπίζουν ότι θα εντοπίσουν κάποιο σημαντικό στοιχείο το οποίο θα οδηγήσει στους δράστες.

Οικονομικά κίνητρα
Αστυνομική πηγή ανέφερε στον "Π", λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ότι εκτιμάται πως τα κίνητρα των δραστών ήταν οικονομικά και εστιάζονται στην επιχειρηματική δραστηριότητα του θύματος. Μάλιστα, η ίδια πηγή δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης στη διάρκεια της νύχτας. Αυτό που αφέθηκε να νοηθεί ήταν ότι υπάρχουν ενδείξεις και υποψίες εναντίον συγκεκριμένων προσώπων, είτε ως ηθικών αυτουργών, είτε ως εκτελεστών. Σημειώνεται ότι σε τέτοιου είδους εγκλήματα οι πρώτες ώρες μετά τη διάπραξή τους είναι και οι πιο κρίσιμες σε ό,τι αφορά στην πορεία των ερευνών και στην εξιχνίαση.
Πάντως, σημειώνεται ότι η Αστυνομία απέκλεισε από τις πρώτες κιόλας εξετάσεις το ενδεχόμενο τα κίνητρα των δραστών να είναι πολιτικά.

Σήμα στα οδοφράγματα
Μόλις ενημερώθηκε η Αστυνομία για το έγκλημα, ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε τα οδοφράγματα και οι αστυνομικοί που τα στελεχώνουν τέθηκαν σε εγρήγορση. Δόθηκαν οδηγίες για άμεση αναφορά και ενδελεχή διερεύνηση οποιασδήποτε ύποπτης κίνησης.
Πάντως, μέχρι αργά χθες βράδυ δεν υπήρξε οποιαδήποτε περίεργη κίνηση.

Ο πατέρας ήταν Αθήνα
Ο πατέρας του θύματος, Κωστής Χατζηκωστής, ιδρυτής, μεταξύ άλλων Μέσων Ενημέρωσης, της εφημερίδας Σημερινή, του τηλεοπτικού καναλιού Σίγμα και του Ράδιο Πρώτο, βρισκόταν στην Αθήνα την ώρα που διαπράχθηκε το έγκλημα και πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός από συγγενικό του πρόσωπο. Χθες βράδυ γίνονταν διευθετήσεις για να επιστρέψει εσπευσμένα στην Κύπρο με ιδιωτικό αεροσκάφος.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ
Κωδικός άρθρου: 922227
ΠΟΛΙΤΗΣ - 12/01/2010, Σελίδα: 8
http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=922227&-V=articles

Σχόλια