Δολοφονία Αντη Χατζηκωστή. Οι εξελίξεις...

Επιβεβαιώθηκε επαφή μετόχου του Σίγμα με πρόσωπο με εγκληματική δραστηριότητα
Ένα τηλεφώνημα οδηγεί σε συλλήψεις

Στον κύκλο των μετόχων του Σίγμα κινούνται αποκλειστικά οι έρευνες του τελευταίου 24ώρου, καθώς έχουν προκύψει συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία. Τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ενός μετόχου με άτομο του υποκόσμου ίσως αποτελέσει κλειδί για την εξέλιξη των ερευνών και τη διενέργεια συλλήψεων



Η Αστυνομία έβαλε χθες τέλος στην παραφιλολογία, πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων, για την ύπαρξη πολιτικών κινήτρων πίσω από τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή, ξεκαθαρίζοντας ότι τα στοιχεία των ερευνών δεν μπορούν να οδηγήσουν σε τέτοια συμπεράσματα και εικασίες. Όπως είχε γράψει ο "Π" από την πρώτη ημέρα, η κατεύθυνση των ερευνών επικεντρώνεται στις οικονομικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες του θύματος.
Στο πλαίσιο αυτό έχουν προκύψει υποψίες για συγκεκριμένα πρόσωπα τα οποία ελέγχουν πακέτα μετοχών του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.
Μάλιστα, για έναν εξ αυτών η Αστυνομία αποτάθηκε στο Δικαστήριο για την εξασφάλιση διατάγματος άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην αίτησή της προς το Δικαστήριο η Αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχουν υποψίες εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου για συμμετοχή στη διάπραξη δύο αδικημάτων. Πρόκειται για τα σοβαρότερα αδικήματα που υπάρχουν στην Ποινικό Κώδικα και αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη φόνου και διάπραξη φόνου εκ προμελέτης.

Η απόρριψη
Η αίτηση τέθηκε χθες ενώπιον Ανώτερου Επαρχιακού Δικαστή ο οποίος, αφού εξέτασε τα στοιχεία που παρουσίασε η Αστυνομία, αποφάσισε ότι δεν δικαιολογείται η έκδοση του διατάγματος άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου του συγκεκριμένου μετόχου του Σίγμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην αίτηση της Αστυνομίας υπήρχαν τουλάχιστον δύο κινητά τηλέφωνα για τα οποία οι ανακριτές της υπόθεσης ζητούσαν λεπτομέρειες για τις πρόσφατες εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις.
Η απόρριψη του αιτήματος προκάλεσε δυσφορία στους ανακριτές της υπόθεσης, που καλούνται να εξιχνιάσουν το ειδεχθές έγκλημα, αφού ανέμεναν τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου είτε για να ενισχύσουν είτε για να διαψεύσουν πληροφορίες εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας που κατάρτισε η Αστυνομία για τους πιθανούς υπόπτους.

Τηλεφώνημα κλειδί
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Π", το άτομο που κατέχει μετοχές του Σίγμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με πρόσωπο που είναι γνωστό στην αστυνομία για την εγκληματική του δραστηριότητα και εικάζεται ότι αναλαμβάνει έναντι αμοιβής την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου. Μεταξύ μετόχου και εγκληματικού στοιχείου υπήρξε επικοινωνία την ημέρα της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή. Το τηλεφώνημα έγινε λίγες ώρες πριν ο δολοφόνος πυροβολήσει τον Άντη στην οδό Αγίας Ειρήνης στην Έγκωμη. Φαίνεται ότι τηλεφωνική επαφή είχε υπάρξει και τις προηγούμενες ημέρες με τηλέφωνα που χρησιμοποιούν κάρτες προπληρωμένης σύνδεσης (τύπου so easy). Αναμένεται ότι η Αστυνομία θα επανέλθει με νέα στοιχεία για να ζητήσει από το δικαστήριο διάταγμα αποκάλυψης των τηλεφωνικών κλήσεων. Οι ανακριτές πιστεύουν ότι η αποκάλυψη αυτών των τηλεφωνικών κλήσεων θα μπορέσει να οδηγήσει σε συλλήψεις και ενδεχομένως σε εξιχνίαση. Τόσο το πρόσωπο που κατέχει τις μετοχές του Σίγμα όπως και το άτομο με το εγκληματικό παρελθόν έχουν δώσει καταθέσεις και έχουν προβάλει άλλοθι τα οποία εξετάζονται. Ωστόσο έχουν παραδεχθεί ότι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία αλλά για άλλους σκοπούς που αφορούν κάποια επαγγελματική συνεργασία.

Προβληματισμός
Προβληματισμό δημιουργεί στους ανακριτές το γεγονός ότι οι πληροφορίες που αφορούν το συγκεκριμένο πρόσωπο που έχει μετοχές στο Σίγμα, προήλθαν από τέσσερα διαφορετικά άτομα τα οποία όμως είχαν μια κοινή πηγή. Αυτό δημιουργεί φόβους για το ενδεχόμενο η πληροφορία να είναι υποβολιμαία και να στοχεύει στην παραπλάνηση των ανακριτών από τους πραγματικούς δράστες. Το σίγουρο είναι ότι στη σκοτεινή αυτή υπόθεση εμπλέκονται πρόσωπα του κυπριακού υποκόσμου.

Στις Φυλακές
Στο πλαίσιο των ερευνών οι ανακριτές μετέβησαν και στις Κεντρικές Φυλακές όπου συναντήθηκαν με κατάδικο ο οποίος θεωρήθηκε ότι ίσως είχε κίνητρο (οικονομικό) για δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή. Ωστόσο δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα γίνουν άλλες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Ταυτόχρονα λαμβάνονται καταθέσεις από διάφορα άτομα που γνώριζαν τόσο τον Άντη Χατζηκωστή όσο και άλλα πρόσωπα που είχαν συναλλαγές επιχειρηματικής φύσεως μαζί του. Θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Άντη Χατζηκωστή ήταν καθ' όλα νόμιμες, αλλά ίσως ενόχλησαν κάποιους. Για το λόγο αυτό, οι ανακριτές πιστεύουν ότι ίσως μπορέσει να πέσει περισσότερο φως στην υπόθεση από την οικογένεια Χατζηκωστή που ενδεχομένως γνωρίζει ποιοι και γιατί δεν έβλεπαν με καλό μάτι την επιχειρηματική δραστηριότητα του Άντη.

Στοιχεία από κάμερες
Ένα από τα σημαντικά στοιχεία τα οποία κατέχει η ανακριτική ομάδα προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας κτηρίου το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην οικία του θύματος. Οι εν λόγω κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τη διέλευση των δραστών που επέβαιναν μοτοσυκλέτας κατά την απομάκρυνσή τους από τη σκηνή του εγκλήματος.
Εξειδικευμένο προσωπικό της Αστυνομίας που επεξεργάστηκε το συγκεκριμένο βίντεο κατάφερε να απομονώσει φωτογραφία που δείχνει τους δράστες πάνω στη μοτοσυκλέτα. Ωστόσο, οι κάμερες δεν ήταν υψηλής ευκρίνειας, γεγονός το οποίο σε συνδυασμό με τον χαμηλό φωτισμό δυσχεραίνει το έργο της αναγνώριση.
Όπως ανέφερε στον "Π" αστυνομική πηγή, γίνεται τεχνική επεξεργασία του βίντεο και ειδικότερα της φωτογραφίας που απομονώθηκε από το σύνολο του οπτικού υλικού προκειμένου να διευκρινιστεί ο τύπος και, αν είναι δυνατόν, η μάρκα της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης.

Προσεκτικά βήματα
Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο ΤΑΕ Λευκωσίας υπό τον αρχηγό της Αστυνομίας Μ. Παπαγεωργίου ο οποίος ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών και έδωσε κατευθύνσεις. Αυτό που φέρεται να τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου είναι ότι όλα τα βήματα που θα ακολουθήσουν πρέπει να είναι προσεκτικά ώστε να αποφευχθούν λάθη. Ο Αρχηγός επέμενε στη νομιμότητα όλων των κινήσεων ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στη στοιχειοθέτηση της υπόθεσης εάν και όταν αυτή οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
Ο φίλος της ΚΥΠ
Χθες κλήθηκε και έδωσε κατάθεση αστυνομικός που υπηρετεί στην ΚΥΠ, ο οποίος φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον Άντη Χατζηκωστή σε σχέση με το ενδεχόμενο να γίνει στόχος εγκληματιών. Ο αστυνομικός διατηρούσε στενές φιλικές σχέσεις με το θύμα και φαίνεται πως τς πληροφορίες δεν τις είχε αναφέρει στους ανωτέρους του. Όταν ρωτήθηκε για την πηγή από την οποία είχε πληροφορηθεί ότι επίκειται επίθεση εναντίον του Α. Χατζηκωστή φέρεται να απάντησε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μ. Κατσουνωτός, ανέφερε χθες ότι "αυτή η ενημέρωση του θύματος έγινε στο πλαίσιο της φιλικής και ιδιαίτερης σχέσης που έχουν και όχι υπό την ιδιότητά του ως μέλος της Αστυνομίας και περαιτέρω το συγκεκριμένο μέλος δεν ανέφερε σε κανέναν ανώτερο του γι' αυτές τις πληροφορίες, που περιήλθαν στην αντίληψή του και διαβίβασε στο θύμα".

..http://www.politis-news.com/cgibin/hweb?-A=922683&-V=articles

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μην ψαρώνετε, η κυπριακή αστυνομία που ελέγχεται πλήρως από το ανθελληνικό ΑΚΕΛ, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει σε δήθεν οικονομικό έγκλημα. Δεν συμφέρει το Χριστόφια να του προκύψει εθνομάρτυρας από το χώρο της δεξιάς.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ελεος ...οχι και εθνομαρτυρας ο Χατζηκωστης!!!!!!