Κακαουνακιασις...Τρεις θανατοι Μια ειδησις..

1. Γιαννης Βουλτεψης. Ο Σιωπηλος Θανατος..
« Ηλθε ξαφνικα ενα βραδυ στο γραφειο και μου ειπε

Λεγομαι Τακης Λαζαριδης ..

Σ’εχω ξανα δη ποτέ τον ρωτησα?

Όχι απαντησε ..

Μου ειπε ότι είναι ο στρατιωτης Τάκης Λαζαριδης που το 1952 καταδικαστηκε σε θανατο από το διαρκες σταρτοδικειο Αθημων μαζι με τον Νικο Μπελογιαννη και αλλους εξι.Ο ιδιος και αλλοι τρεις δεν εκτελεσθηκαν..

Θυμηθηκα αμεσως τον νεαρο στρατιωτη Τακη Λαζαριδη..

Και τωρα τι γραφεις? Τον Ρωτησα .

Αρχισα να φυλλομετραω τον φακελλο με τα χειρογραφα του..

Δεν αργησα να καταλαβω ότι κρατουσα το κατασταλαγμα της σκληρης ζωης του .Την ιδια του την ψυχη..»

Ο Γιαννης Βουλτεψης κρατουσε στα χερια του ένα πονημα που θα αποτελουσε τον οδοστρωτηρα των ψευδων της κομμουνιστικης αριστερας από έναν εξαιρετικης γενναιοτητος, μοναδικης ειλικρινειας, και παραδειγματικου ηρωισμου Ελληνα που βγηκε από το σπηλαιο, ειδε το φως και Ομολογησε... Το βιβλιο ντοκουμεντο «Ευτυχως Ηττηθηκαμε Συντροφοι» του Τακη Λαζαριδη…

Σε ηλικια 87 ετων στις 2/01/2010, πεθανε ο Γιαννης Βουλτεψης..

Ο μονος τιμητικος λογος εκ μερους των πολιτικων, που συνοδεψε τον θανοντα ηταν εκεινος του Κωνσταντινου Μητσοτακη .Διαβασα την δηλωσι του.

«Ο Γιάννης Βούλτεψης δεν ήταν μόνο διακεκριμένος δημοσιογράφος, ήταν προπαντός άνθρωπός. Ανεξάρτητος, αντισυμβατικός, ασυμβίβαστος και ανιδιοτελής, ολόκληρο το μακρό του βίο ενήργησε σύμφωνα με τις επιταγές της συνείδησης του και τα προστάγματα της ψυχής του…. Έμεινε πιστός στα πιστεύω του και τις φιλίες του. Η Νέα Δημοκρατία και εγώ προσωπικά του οφείλουμε πολλά. Τον αποχαιρετώ με αγάπη και εύχομαι να βρεθούν πολλοί νεότεροι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Στην Οικογένεια του απευθύνω, θερμότατα συλλυπητήρια»
Ενω ευγλωττη η σιγη των μεσων εξαχεριωσεως μαζων, για το εργο και την δρασι του Βουλτεψη.Ισως γιατι αλλαξε στρατοπεδο απο την βαθεια στην αληθινη ψυχη?Αβυσσος η "βαθεια ψυχη" των Μεσων ...
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_02/01/2010_316674
2. Νικος Κακαουνακης. Ο αθανατος θανατος...
Βεβαια υπηρχε καποος λογος.. Δυο μερες πριν στις 31/12/2009 πεθανε ο εκδότης της εφημερίδας «Στο Καρφί», γνωστος και πολυδιαφημισμενος δημοσιογράφος Νίκος Κακαουνάκης. Μετα τα από αφαιρεσι πολυποδα στο νοσοκομειο «Ευαγγελισμος» παρουσιασε επιπλοκες , υποβληθηκε σε αλλεπαλληλες χειρουργικες επεμβασεις που τελικως τον οδηγησαν στον θανατο. Τα συλλυπητήρια του εξέφρασε ο Πρωθυπουργός.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=307219&dt=31/12/2009


Εκτοτε το πανελληνιο ζη, αναπνεει, ξυπνα, κοιμαται με στιγμιοτυπα από την ζωη το εργο και τις ανεξαντλητες «επιτυχιες» του διαφημισθεντος δημοσιογραφου ενώ λυτοι και δεμενοι με πρωτοστατουντα τα μεσα εξεπατησεως εχουν βαλθη να μας πεισουν ότι ο θανατος του αθανατου οφειλετο σε ιατρικο λαθος , χωρις να δεχονται επ ουδενι άλλη αποψι περι τουτου..

Ταυτοχρονα κάθε άλλη ειδησι επαψε να είναι ειδησι αφου σκιαζεται από το βαρυ πενθος της ολης ς Ελλαδος αφου ενας τετοιος « αγωνιστης» της «δημοσιογραφιας» εξεπνευσε..

Μολονοτι είναι ανθρωπινος ο πονος και σεβαστος , αυτου του χωρισμου που μας θυμιζει την κοινη ανθρωπινη μοιρα.Ομως από το σημειο αυτό μεχρι την εμετικη υπερβολη που υφισταμεθα υπαρχει το αβυσος του λαικισμου η υβρις της κοινης λογικης που προξενει περισσοτερο βεβηλωσι, εκμεταλλευσι της μνημης του νεκρου και εκχυδαισμο παρα ενδιαφερον για το πώς και γιατι πεθανε ενας αρρωστος σπο επικινδυνη ασθενεια ανθρωπος..


3. Δημητρης Φλεγκας..Ο διακριτικος Θανατος ..
Ταυτοχρονα προκαλει υποψια στους σκεπτομενους ανθρωπους η αποκρυψις αλλων ειδησεων θανατου οπως π.χ του Εφέτη Ανακριτή της υπόθεσεως που αφορα στην τρομοκρατικη οργανωσι «Συνωμοσια Πυρηνων της Φωτιας», Προέδρου Εφετών, Δημήτρη Φλέγκα που πεθανε από έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 30 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 55 ετών.Γι αυτό τον θανατο ουτε ερωτηματικα ουτε αποριες υπαρχουν..Γιατί αλλωστε?
Αφου για τους «μονοπωλητας της αληθειας» που εχουν το ιερο χρισμα να βαφτιζουν αληθεια την αποψι τους και να διανεμουν αυτη και μονον αυτή, είναι φυσιολογικο να πεθαινει καποιος υγιης σε ηλικια 55 ετων οντας Ανακριτης υποθεσεως τρομοκρατιας απ ότι ενας αρρωστος 72 ετων στο νοσοκομειο..

Ιασων


Σχόλια

Ο χρήστης ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε…
Φαντασθείτε να πέθαινε ο Ν.Κακαουνάκης επί κυβερνήσεως ΝΔ....

Τότε θα είχαμε πορείες και θα ζητείτο η κεφαλή του Υπουργού Υγείας επί πίνακι και αυτού του ίδιου του Καραμανλή.....

Μια μη διακριτική θεώρησι των πραγμάτων......
Ο χρήστης korallis nikos είπε…
ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑ ΔΗΜΠΣΙΟΓΡΑΦΙΑ?ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟς ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΥΩΝ ΠΟΥ ΘΙΓΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥ.ΛΟΙΠΟΝ?