Τό νομοσχέδιο γιά τούς μετανάστες στοιχειώνει τό ΠΑΣΟΚ. Εχουν αρχίσει να λένε άλλα αντί άλλων...

Πανικός στήν κυβέρνηση γιά τίς απώλειες απο τό νομοσχέδιο γιά τούς μετανάστες καί απίστευτη γκάφα Πεταλωτή. Κατηγορεί τόν Σαμαρά γιά δηλώσεις πού δέν έκανε ποτέ...
Τό ΠΑΣΟΚ είναι ήδη εγκλωβισμένο στό πιό μεγάλο πολιτικό λάθος τών τελευταίων ετών γιά ελληνικό πολιτικό κόμμα....
Ακόμα καί εάν αποσύρει ή εάν τροποποιήσει τό νομοσχέδιο με το οποίο δίνει σωρηδόν και αυτοματικά τήν ελληνική ιθαγένεια καί πάλι θα έχει απώλειες...
Ψάχνουν πολλοί να βρούν γιατί το ΠΑΣΟΚ υπέπεσε σέ ένα τόσο ολέθριο πολιτικό λάθος...

Κάποιοι το αποδίδουν στίς ψήφους τών μεταναστών, κάποιοι σέ γραμμάτια πού ξεπληρώνει κλπ...
Ομως - κατά τη γνώμη μας - η βασική αιτία δέν είναι αυτά...
Είναι καί αυτά, αλλά η βασική αιτία είναι άλλη...
Η βασική αιτία είναι ότι ο Γιώργος πιστεύει προσωπικά καί βαθιά σέ αυτήν την εξέλιξη...
ΟΠως καί να έχει σέ μιά προσπάθεια να αντιπαρατεθεί σήμερα ο Πεταλωτής με τον Σαμαρά πάνω στό θέμα έκανε τήν πρώτη του μεγάλη γκάφα ολκής...
Απέδωσε στόν Σαμαρά δηλώσεις πού δέν έκανε...
Ενδεικτικό τής έλλειψης επιχειρημάτων πού να πείθουν τόν κόσμο καί ενός υποβόσκοντος πανικού...

Διαβάστε δηλώσεις και αντιδηλώσεις (απο τήν Ελευθεροτυπία)...

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για τις θέσεις του για το μεταναστευτικό εξαπέλυσε η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή.

Ο Γ. Πεταλωτής κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να συμπεριφερθεί ως σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα και τόνισε ότι ο Αντ. Σαμαράς δεν μπορεί να λέει ότι το μεταναστευτικό νομοσχέδιο είναι "Δούρειος Ίππος" για τον ελληνισμό, γιατί το 1990 ως υπουργός Εξωτερικών ήταν αυτός που είχε ανοίξει τα σύνορα ως αποτέλεσμα να μπουν στη χώρα εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, παράνομα, χωρίς χαρτιά και χωρίς να έχουν καταγραφεί πουθενά.

"Επομένως τα περί Δούρειο Ίππου' του τα επιστρέφουμε", είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προσεγγίζει το θέμα των μεταναστών, με σύγχρονο, προοδευτικό και ανθρώπινο τρόπο.


Η αντίδραση της ΝΔ
Απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τον κατηγόρησε ότι κατασκευάζει και αποδίδει στον Αντώνη Σαμαρά ανύπαρκτες δηλώσεις, όπως τα περί "Δουρείου Ίππου". Παράλληλα, δήλωσε ότι το άνοιγμα των συνόρων προήλθε από την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, καθώς και ότι ο νυν πρόεδρος της ΝΔ βοήθησε να ενισχυθούν οι δεσμοί του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού με την Ελλάδα. Επίσης υποστήριξε ότι η "πλημμυρίδα" των παρανόμων μεταναστών ήλθε στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία 1994-2004, που κυβερνούσε τη χώρα το ΠΑΣΟΚ.

"Για όλα αυτά πρέπει να απολογηθεί το κόμμα του κ. Γιώργου Παπανδρέου αντί να παριστάνει-δια του κ. Πεταλωτή- τον τιμητή και τον εισαγγελέα των πάντων", τόνισε ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Π. Παναγιωτόπουλος υποστήριξε οτι οι απόψεις του Αντώνη Σαμαρά βρίσκουν απήχηση στην κοινή γνώμη και επέμεινε ότι η προώθηση νομοθεσίας για την παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς θα δημιουργήσουν νέα κίνητρα για την προσέλκυση παρανόμων μεταναστών στην Ελλάδα. Υποστήριξε, μάλιστα ότι οι θέσεις της Ν.Δ. αποτελούν μονόδρομο για την Ελλάδα.

Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΑΜΟΡΦΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΜΠΑΘΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΣ, ΓΙΩΡΓΟ.

Δήλωση-καταπέλτης κατά Πεταλωτή από τον Πρόεδρο της Ενώσεως Χειμαρριωτών κ. Φρέντη Μπελέρη
«Η δήλωση του κ. Πεταλωτή είναι απαράδεκτη και προσβλητική για τους Βορειοηπειρώτες. Είναι πασίγνωστο ότι όσοι μπήκαν στην Ελλάδα επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, η πλειοψηφία ήταν Βορειοηπειρώτες. Οι Βορειοηπειρώτες, αν δεν γνωρίζει ο κ. Πεταλωτής, είναι Έλληνες το γένος και ο κ. Παυλόπουλος, με το νόμο του, έδωσε την ελληνική ιθαγένεια σε Έλληνες το γένος. Είναι προσβλητικό να θεωρεί ο κ. Πεταλωτής “Δούρειο Ίππο”, Έλληνες το γένος, Έλληνες πολίτες σήμερα, που έτυχε να γεννηθούν εκτός ελλαδικών συνόρων.