Η πρόωρη κατάρρευση τής εικόνας τού Γιώργου θα μπορούσε να είναι πρόβλημα;


Διάφορες δυνάμεις μέσα στό ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ήδη ότι τό σύστημα τού Γιώργου δέν μπορεί να τα καταφέρει...
Οι αρρυθμίες είναι υπερβολικές (όπως και τα πισωγυρίσματα) γιά τόσο λίγο χρονικό διάστημα καί έχει αρχίσει να διαφαίνεται όχι απλά η έλλειψη αρχικού σχεδίου (αυτό έγινε σχεδόν αμέσως φανερό) αλλά η αδυναμία να εκπονήσουν έστω εν κινήσει ένα κάπως λογικό σχέδιο.
Αυτό θεωρείται σχεδόν δεδομένο από τίς αγορές, απο πολλές δυνάμεις μέσα στήν ΕΕ (βλέπε άρθρο ΝΥΤ) αλλά καί όπως προείπαμε απο πολλές δυνάμεις μέσα στό ΠΑΣΟΚ.
Τότε τί κρατάει τόν Γιώργο?

Αυτό πού τον κρατάει είναι η συνείδηση απο τόν κόσμο ότι η κατάσταση είναι όντως πολύ δύσκολη, η τάση τού κόσμου να συσπειρώνεται γύρω απο τίς (υπάρχουσες) ηγεσίες στα δύσκολα, η (σωστή) πεποίθηση ότι δέν μπορείς να αλλάξεις κυβέρνηση τόσο γρήγορα καί γιά να είμαστε ειλικρινείς η έλλειψη - πρός το παρόν - σοβαρής εναλλακτικής κατάστασης...
Αυτό βέβαια είναι λογικό...
Η ΝΔ δέν έχει ακόμα οργανωθεί καί πολύ περισσότερο δέν έχει ακόμα συγκεκριμένες απόψεις γιά πολλά ζητήματα και δέν είναι καί λογικό να έχει...
Ολο αυτό όμως θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα καί να οδηγήσει σέ στρεβλές λύσεις...
Εάν δηλαδή ο Γιώργος φθαρεί υπερβολικά γρήγορα, τόσο γρήγορα ώστε να μήν έχει προλάβει να διαμορφωθεί η πεποίθηση στόν κόσμο ότι υπάρχει σοβαρή εναλλακτική πρόταση απο τον Σαμαρά , τότε μπορεί κάποιοι να σπρώξουν τα πραγματα σέ άλλες, οικουμενικές λύσεις, πράμα πού βέβαια θα ήταν καταστροφικό...
Αρα τα πράγματα δέν είναι απλά καί χρειάζεται μέγιστη προσοχή απο όλους τούς εμπλεκόμενους....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σωστή η ανάρτηση. Αν είχε μείνει ο Καραμανλής θα ήταν 10% μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Ωστόσο, είναι καλύτερα που δεν έμεινε, διότι απαλλαχθήκαμε από τον εσμό των διεφθαρμένων ανίκανων που είχε μαζέψει γύρω του.

Το πρόβλημα του Σαμαρά είναι κυρίως στην οικονομία. Τα εγκλήματα του Παπανδρέου γίνονται σε πεδία όπως το μεταναστευτικό (γλιτώσαμε τα εθνικά μόνον χάρη στις αναστολές που δημιούργησε η παρουσία Σαμαρά στην αντιπολίτευση), όμως ο Παπανδρέου θα πέσει λόγω της οικονομίας. Και εκεί, με υιό Σταϊκούρα και Καράογλου ο Σαμαράς δεν μπορεί να περιμένει την ανάπτυξη συγκροτημένης πρότασης ούτε γρήγορα ούτε αργότερα. Υποτίθεται ότι τομεάρχης είναι ο ίδιος, αλλά δεν μπορεί να πάρει να γράψει μόνος του οικονομικό πρόγραμμα, δεν έχει το χρονικό και εργασιακό περιθώριο, από θέμα ατομικής διάθεσης του χρόνου του, να κάνει τέτοια πρωτογενή εργασία.

Ωστόσο, ο Σαμαράς κινείται ταχύτερα από ό,τι φαίνεται και πιστεύω ότι σε ένα-δυο μήνες θα εμφανιστεί ως αξιόπιστη εναλλακτική.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Ας μην τον είχε βρεί ο ψαράς το Μάϊο στο Σχοινιά με το κανό και θα σούλεγα τί πάει να πεί αθληταράς ορθοπεταλιάρης!
Ο χρήστης Unknown είπε…
Καλά λέει ο Άστεγος
Ο ψαράς τον μάζεψε μεταξύ Κάβο Ντόρο και Κέας και το λιμενικό μαζί με τα ΜΜΕ το έκαναν γαργάρα,βλέπεται είναι ο εκλεκτός.Είχε φύγει απο τον Σχοινία με ένα κανό.Πέρασε όλο τον κόλπο και την Μακρόνησο που έχει περίπου μήκος 11 ν.μ.και βρέθηκε κοντά στην ΚΕΑ.Καταλαβαίνεται τώρα.Πάντως είναι ποιό ικανός από τον Κώστα για να είναι πρωθυπουργός σύμγωνα με το gallop του MEGA καιτου Πρετεντέρη.