Η οικονομική πολιτική τής χώρας εκχωρήθηκε ήδη στούς δανειστές της. Μόνο η οικονομική πολιτική;


Εχουμε ήδη πεί απο εδώ ότι η εκχώρηση τής οικονομικής πολιτικής τής χώρας στούς δανειστές της (όπως γίνεται σέ κάθε μπίζνα πού χρωστάει , οι δανειστές - τράπεζες μπήκαν στό μαγαζί) δέν είναι απαραίτητα κακή εξέλιξη...
Από το να αποφασίζουν ο Γιώργος , ο Παπακωνσταντίνου καί η Λούκα καλύτερα οι υπηρεσιακοί παράγοντες τής ΕΕ (είναι οι κύριοι στή φωτό)...
Καλύτερα θα τα καταφέρουν...
Τό θέμα μας είναι βέβαια μήπως εκτός απο τήν οικονομική πολιτική η χώρα έχει εκχωρήσει καί άλλες (πιο ευαίσθητες πολιτικές) στούς δανειστές της...

Βέβαια κατά μία έννοια τί εθνική πολιτική μπορείς να κάνεις καί πώς θα τολμήσεις να υπερασπιστείς τα δίκαιά σου όταν χρωστάς παντού?
Οταν θα πρέπει πχ να βάλεις βέτο σέ μία συνεδρίαση τής ΕΕ πώς θα το κάνεις όταν μιά ώρα αργότερα πρέπει να παρακαλάς τίς ίδιες χώρες να σού δώσουν κανα μήνα ακόμα περιθώριο στό σταθεροποιητικό σου πρόγραμμα ?
Τελικά μπορείς να κάνεις πολιτική γενικώς όταν δέν έχεις τα λεφτά να την υποστηρίξεις?
Οταν γιά να αγοράσεις και το τελευταίο ανταλλακτικό για τα αεροπλάνα πού πετάνε στό Αιγαίο θα πρέπει να δανειστείς λεφτά, καί λεφτά δέν σου δανείζουν, πώς θα υποστηρίξεις ότι το Αιγαίο είναι δικό σου?
Και εν τέλει υπάρχει εθνική κυριαρχία όταν χρωστάς σέ αυτούς πού την επιβουλεύονται?
Αλήθεια η ΗΠΑ πώς κέρδισαν τον πόλεμο με τούς Σοβιετικούς χωρίς να πέσει ούτε μία σφαίρα?
Ερωτήματα πού αξίζει τόν κόπο να σκεφτεί ο Ελληνας πολίτης...

Διαβάζουμε στό ΒΗΜΑ...

Ηταν «διαβασμένοι» για όλα τα θέματα Πενταγώνου

Πρωτοφανή παρέμβαση «ακόμη και σε θέματα που άπτονται του πυρήνα της εθνικής κυριαρχίας» χαρακτηρίζουν ανώτερες πηγές του υπουργείου Αμυνας τα όσα είπαν οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα για να ξεσκονίσουν τις λεπτομέρειες του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης (ΠΣΑ).

Το κλιμάκιο της ΕΕ, το οποίο αποτελούν ο διευθυντής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Επιτροπής, ο Γερμανός κ. Γιούργκεν Κρέγκερ, και ο τμηματάρχης αρμόδιος για τις ελληνικές υποθέσεις, ο Πορτογάλος κ. Ζοάο Ναγκουέρε, επισκέφθηκε χθες το Πεντάγωνο.

Οι δύο κοινοτικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν με συμβούλους τόσο του υπουργού κ. Ευ. Βενιζέλου όσο και του αναπληρωτή υπουργού κ. Π. Μπεγλίτη. Τι ζήτησαν όμως οι απεσταλμένοι των Βρυξελλών; Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αρκέστηκαν να ακούσουν γενικότητες για μειώσεις λειτουργικού κόστους, για τον σχεδιασμό περί νέου νόμου για τις προμήθειες, για εξορθολογισμό των εξοπλιστικών δαπανών, για ενίσχυση της διαφάνειας, κλπ. Εμφανίστηκαν να έχουν μελετήσει συγκεκριμένα θέματα, προφανώς διότι βάσει και της πρότερης εμπειρίας της Επιτροπής από την Ελλάδα «όποιος καεί στον χυλό, φυσά και το γιαούρτι». Και η βασική τους απαίτηση ήταν τα όποια μέτρα ληφθούν να έχουν διατηρήσιμο και μόνιμο χαρακτήρα, ενώ ο έλεγχος θα είναι διαρκής.

Ο κ. Κρέγκερ, Γερμανός γαρ, ήταν ιδιαίτερα αυστηρός. Ζήτησε μεταξύ άλλων από τους υπουργικούς συμβούλους να μάθει τι γίνεται με την επικαιροποίηση του Ενιαίου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Ανάπτυξης- Εκσυγχρονισμού (ΕΜΠΑΕ) 2006- 2010. Ως γνωστόν, η νέα ηγεσία του υπουργείου Αμυνας επανεξετάζει το πρόγραμμα και έχει ήδη γίνει μια ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, χωρίς όμως προς το παρόν να έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.

Επιπλέον, εντός του 2010 θα πρέπει να ξεκινήσει και η διαδικασία για την έγκριση του επόμενου ΕΜΠΑΕ (2011- 2015) και ο κ. Κρέγκερ ζήτησε να ενημερωθεί για αυτό. Ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη ανακοινώσει ότι καθώς τα προσεχή χρόνια μειώνονται οι παραδόσεις οπλικών συστημάτων, το συγκεκριμένο κονδύλι στον προϋπολογισμό θα μειωθεί σημαντικά.

Ω στόσο, καθώς υπάρχουν ανάγκες στις Ενοπλες Δυνάμεις, όπως η ανανέωση του στόλου των αεροσκαφών, οι ελεγκτές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα αποφευχθούν παρεκκλίσεις από τα υπεσχημένα.

Αλλο ένα σημείο στο οποίο επέμειναν οι ελεγκτές της Επιτροπής, και είναι ενδεικτικό του πόσο λεπτομερώς προετοιμασμένοι ήρθαν, ήταν για το τι γίνεται με τα στρατόπεδα που σχεδιάζεται να κλείσουν για την εξοικονόμηση χρημάτων. Ρώτησε μάλιστα αν η κυβέρνηση έχει το σθένος να επωμιστεί το πολιτικό κόστος από το κλείσιμο στρατοπέδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησαν μείωση λειτουργικού κόστους κατά 12%, ακόμη και επανεξέταση της συμμετοχής σε διεθνείς και ειρηνευτικές αποστολές, ώστε να κλείσουν οι «τρύπες». Συζήτησαν επίσης και το θέμα της Νέας Δομής Δυνάμεων, που αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα των κκ. Βενιζέλου και Μπεγλίτη, και η μορφή της θα επηρεάσει και τις μελλοντικές προμήθειες.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=286673&dt=08/01/2010

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,"ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ" ΑΠΟ ΤΑ
"ΜΜΕ" ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ.

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ,ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΗ
ΕΙΝΑΙ...ΟΙ..ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΤΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ..
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΛΗΤ,ΘΕΣΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΗ,ΕΧΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ
ΣΕ ΕΞΩΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ-ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ.
ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΕΑΝ Η ΧΩΡΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΗ?
ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ?

ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ.

ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΝΑΕΙ...
ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ
ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ ΟΧΙ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
EΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΚΑΙ
ΑΛΛΟΙ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ..
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ
ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ,
ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ.