16 τουρκικά μαχητικά κινήθηκαν σήμερα στό χώρο πού λίγο πρίν ή λίγο μετά κινήθηκε τό αεροπλάνο πού μετέφερε τόν πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου...

Θυμίζουμε ότι σήμερα ο πρωθυπουργός παρακολούθησε τον αγιασμό τών υδάτων στήν Μυτιλήνη ενώ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ στό Αγαθονήσι. Φυσικά έπραξαν άριστα και οι δύο καί μπράβο τους...
Ομως οι Τούρκοι είχαν κάτι να πούν επί τού θέματος απο ότι φαίνεται...

Διαβάστε τί έκαναν...

Ένα επικίνδυνο παίγνιο, που παραπέμπει στη γάτα με το ποντίκι, επανέλαβαν ανήμερα των Θεοφανίων οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο.
Με έναν ιδιότυπο τρόπο, τα 16 τουρκικά μαχητικά που εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο, κινήθηκαν σχεδόν στις περιοχές που λίγη ώρα πριν ή λίγη ώρα αργότερα πετούσε το αεροσκάφος που μετέφερε τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου προς τη Λέσβο και από τη Μυτιλήνη πίσω στην Αθήνα.
Το κυβερνητικό αεροσκάφος με το οποίο ο κ. Παπανδρέου μετέβη στην Μυτιλήνη για να παρακολουθήσει τον αγιασμό των υδάτων προσγειώθηκε στη Λέσβο στις 09.30. Στις 10.30, οκτώ (τέσσερα από τα οποία ήταν οπλισμένα) τουρκικά αεροσκάφη εισέβαλαν στο Αιγαίο από την περιοχή της Χίου και στις έντεκα παρά δέκα βγήκαν από το FIR Αθηνών από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου.

Δεκαέξι τουρκικά μαχητικά στο Αιγαίο




Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας επιβιβάστηκε στο κυβερνητικό τζετ περίπου στις 13.30 και πέταξε πίσω στην Αθήνα. Δέκα λεπτά μετά την απογείωση του κυβερνητικού αεροσκάφους που μετέφερε τον κ. Παπανδρέου από την Μυτιλήνη, η οκτάδα των τουρκικών μαχητικών εισέβαλαν και πάλι στο Αιγαίο από την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Λέσβου και 20λεπτά αργότερα επέστρεψαν στις βάσεις τους βγαίνοντας εκτός FIR Αθηνών από την περιοχή της Χίου.
Για τον εορτασμό των Θεοφανίων ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Δρούτσας μετέβη στο Αγαθονήσι. Με επταμελή συνοδεία, ο κ. Δρούτσας επιβιβάστηκε σε ελικόπτερο Σούπερ Πούμα και προσγειώθηκε στο Αγαθονήσι στις 10.40 το πρωί της Τετάρτης. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επέστρεψε με το ίδιο αεροπορικό μέσο στην Ελευσίνα τρεις ώρες μετά.
Επισημαίνεται ότι για δεύτερη φορά τις τελευταίες δέκα ημέρες, η Άγκυρα καταστρατήγησε τη συμφωνία Παπούλια - Γιλμάζ που προβλέπει κατηγορηματικά ότι κατά τη διάρκεια μεγάλων θρησκευτικών εορτών στις δύο χώρες, οι ελληνικές και οι τουρκικές αεροπορικές δυνάμεις δεν θα εκτελούν πτήσεις στο Αιγαίο.
Τα 16 τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε έξι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, ενώ δεν καταγράφηκαν εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη επιφυλακής.......http://www.protothema.gr/content.php?id=57435

Σχόλια