Γκρούεβσκι: "Δεδομένο ότι δέν θα πάρουμε ημερομηνία". Τό πήραν απόφαση οι Σκοπιανοί αλλά καί δέν κάνουν πίσω....

Γκρούεβσκι: "Δεδομένη η αναβολή ένταξης"
Αναβολή του καθορισμού ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του με την Ε.Ε. στη σύνοδο του Δεκεμβρίου βλέπει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεβσκι.

Αναβολή του καθορισμού ημερομηνίας έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της χώρας του στη σύνοδο κορυφής του Δεκεμβρίου βλέπει ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεβσκι.
Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι των Σκοπίων, χθες το βράδυ, ο κ. Γκρούεβσκι εκτίμησε την απόφαση της συνόδου ως σχεδόν προδιαγεγραμμένη.
Γκρούεβσκι:  Δεδομένη η αναβολή ένταξης


«Προκειμένου να αποφευχθεί το "κλασικό" βέτο, η ΕΕ πιθανότατα θα επιλέξει να χαιρετίσει τις προσπάθειες που κατέβαλε η χώρα, ενώ θα αφήσει την απόφαση για τον καθορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ για την ΠΓΔΜ για κάποια άλλη περίοδο, αφού σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για το όνομα» εκτίμησε ο κ. Γκρούεβσκι.
Ο κ. Γκρούεβσκι πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει κάνει ό,τι έπρεπε να κάνει και ότι τα υπόλοιπα εξαρτώνται πλέοπν από την απόφαση που θα λάβουν οι χώρες-μέλη της ΕΕ.
Αναφορικά με την συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή στις Πρέσπες με τον Ελληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, επανέλαβε πως δεν υπήρξε κάποια πρόοδος σχετική με το όνομα.
Υποστήριξε ακόμη ότι παρότι ο ίδιος επισήμανε στον Ελληνα πρωθυπουργό ότι δεν έχει εντολή (;) να συζητήσει τα θέματα της αλλαγής της εθνικής ταυτότητας και της αλλαγής της ονομασίας του έθνους και του λαού ο κ. Παπανδρέου ανάλωσε το 70% της συζήτησής τους για να του εξηγήσει γιατί είναι σημαντική για την Ελλάδα η αλλαγή της "εθνικής ταυτότητας και της ονομασίας του έθνους και του λαού". Μάλιστα ο κ. Γκρούεβσκι υποστήριξε ότι ρώτησε τον κ. Παπανδρέου εάν μπορεί να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του αυτές στην κοινή γνώμη της ΠΓΔΜ λέγοντας ότι έλαβε καταφατική απάντηση από τον Ελληνα πρωθυπουργό.
Πάντως ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε τη συνάντηση των Πρεσπών ως ένα θετικό γεγονός καθώς είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, ενώ συμφώνησαν ότι στο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες συναντήσεις.
Χ.Τhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8670816

Σχόλια

Ο χρήστης exomatiakaivlepo είπε…
Τελικά η Συνάντηση Έγινε ...!!!!


http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2009/12/blog-post_9663.html
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να αναπροσαρμόζουμε την κόκκινη γραμμή μας σιγά σιγά;
Εάν οι σκοπιανοί δεν είναι ευχαριστημένoi με γεωγραφικό προσδιορισμό και παράγωγο της λέξης Μακεδονία (έναντι όλων), μήπως θα πρέπει να μην τους δώσουμε τίποτε απολύτως;
Τι θα μας κάνουν;
Έτσι και αλλιώς διάθεση για σοβαρή συζήτηση δεν φαίνεται να έχουν.