Σκρούτζ: Από το 1843 μέχρι σήμερα. Μια ιστορία μεταμόρφωσης. Δείτε τό trailer τής ταινίας...


Παραμονή Χριστουγέννων έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες η τελευταία κινηματογραφική εκδοχή της «Χριστουγεννιάτικης ιστορίας» του Καρόλου Ντίκενς.

H ιστορία, που συγκινεί αναγνώστες και θεατές τους τρεις τελευταίους αιώνες, παρουσιάζεται ανασκευασμένη από το βραβευμένο με Οσκαρ σκηνοθέτη, Ρόμπερτ Ζεμέκις, και εντάσσει την ταυτότητα της κλασικής ιστορίας σε μια πρωτοποριακή κινηματογραφική παραγωγή, με τρισδιάστατη τεχνική.




Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Τζιμ Κάρεϊ) ξεκινάει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο (Γκάρι Ολντμαν) και στον ευδιάθετο ανιψιό του (Κόλιν Φερθ).

Ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει «κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο».

Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα.

Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι, εμφανίζονται, παρασύροντας τον Σκρουτζ σ' ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του αλήθειες που δεν θέλει να παραδεχτεί.

Το βιβλίο -ένα από τα δημοφιλέστερα διηγήματα παγκοσμίως- εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1843 από τον ίδιο τον Κάρολο Ντίκενς, αγαπήθηκε αμέσως και μετατράπηκε σε χριστουγεννιάτικη παράδοση για ολόκληρες γενιές. Είναι η πρώτη ιστορία που πραγματεύτηκε το ταξίδι στο χρόνο και ίσως η πιο αγαπημένη ιστορία με πνεύματα. Στο βάθος της όμως, αναφέρεται στην προσωπική λύτρωση.

Ο Τζιμ Κάρεϊ λέει: «Ολοι ξέρουν να εκτιμούν μια καλή ιστορία μεταμόρφωσης, στην οποία ο ήρωας αναγνωρίζει τελικά τι είναι σημαντικό στη ζωή. Κι αυτή είναι από τις καλύτερες ιστορίες του είδους που γράφτηκαν ποτέ».

http://www.naftemporiki.gr/t+z/story.asp?id=1757743

Σχόλια