H Dubai World δέν έχει να πληρώσει !!!! Σόκ στήν παγκόσμια (καί τήν ελληνική όμως) αγορά....


Ζητεί περίοδο χάριτος
Σεισμικές δονήσεις στις αγορές από την «αναβολή» αποπληρωμής των χρεών της Dubai World
(ΣΣ Διεθνή εγκυρότατα έντυπα κάνουν λόγο γιά πανικό στίς αγορές καί μιλάνε γιά κίνδυνο χρεωκοπίας τού Εμιράτου)

Εξάμηνο «πάγωμα» στην αποπληρωμή των δανειακών υποχρεώσεων της Dubai World ζήτησε η κυβέρνηση του εμιράτου, καθώς η κατάρρευση των τιμών των ακινήτων και η διεθνής οικονομική κρίση έχουν βαρύνει την κρατική επενδυτική εταιρεία με υποχρεώσεις 59 δισ. δολαρίων.
Συγκεκριμένα, η Dubai World ζήτησε από τους πιστωτές της περίοδο χάριτος έξι μηνών για την αποπληρωμή των δανείων, καθώς έχει υποστεί σοβαρό πλήγμα από την παγκόσμια πιστωτική κρίση και την οικονομική ύφεση.

Η ανακοίνωση αυτή ώθησε υψηλότερα το κόστος ασφάλισης έναντι αθέτησης πληρωμών στη διεθνή αγορά ομολόγων και έριξε χαμηλότερα τα χρηματιστήρια.

Η Nakheel, εταιρεία του μεσιτικού κλάδου που κατασκεύασε τα Palm Islands, έχει εκδώσει ισλαμικό ομολογιακό δάνειο ύψους 3,65 δισ. δολαρίων, το οποίο λήγει τον Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ελλάδα η Dubai Investment Group ελέγχει το 20% της MIG και το 17% της Marfin Popular Bank. Οι δύο αυτές μετοχές σημείωσαν μεγάλη πτώση την Πέμπτη, ενώ ο γενικός δείκτης κατέγραψε απώλειες άνω του 3%.







Η Credit Suisse υπολογίζει στα 13 δισ. ευρώ τη συνολική έκθεση των ξένων τραπεζών στο εμιράτο.

Η οικονομία του εμιράτου έχει κατεβάσει ταχύτητα από το δεύτερο εξάμηνο του 2008, έπειτα από έξι χρονιά ισχυρής ανάπτυξης.

Συνολικά, υπολογίζεται ότι έχει δανειστεί 80 δισ. δολάρια, κεφάλαια που πυροδότησαν την τελευταία τετραετία το «μπουμ» της αγοράς ακινήτων και συνέβαλαν στη μετατροπή του εμιράτου σε περιφερειακό τουριστικό και χρηματοοικονομικό κέντρο.

Ωστόσο, από τα υψηλά του 2008, οι τιμές έχουν υποχωρήσει πάνω από 50%, σύμφωνα με την Deutsche Bank.

Για την χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της Dubai World επιλέχθηκε η εταιρεία λογιστών Deloitte. Αιχμή του δόρατος θα είναι το Dubai Financial Support Fund, με κεφάλαια 20 δισ. δολαρίων, ενώ πολύτιμη βοήθεια θα προσφέρει και το Αμπου Ντάμπι, απ' όπου δανείστηκε την Τετάρτη 5 δισ. δολάρια.

Newsroom http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1079100&lngDtrID=251

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΘΑ ΦΑΛΙΡΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΦΟΥΣΚΕΣ.ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΡΩΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΧΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΕ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΚΑΙ ΣΙΔΕΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΥΠΕΡΑΞΙΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΑΚΟΜΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Καμία σχέση δεν έχουν οι 2 εταιρείες που αναφέρεις. Άλλη είναι η Dubai World και άλλη η Dubai Investment Group.