Προεδρεύων ΥΠΕΞ τής ΕΕ στούς Σκοπανούς. Μήν σάς ανησυχεί η Ελλάδα, δέν πρόκειται να θέσει βέτο ακόμα κι άν δέν υποχωρήσετε στό όνομα...

Φαίνεται ότι κάποιοι ξένοι έχουν καλύτερη πληροφόρηση γιά τα εθνικά μας θέματα απο εμάς..
Η μήπως κάποιοι άλλα λένε σέ εμάς καί άλλα στούς ξένους επίσημους?

Διαβάζουμε στό Εθνος..

Ο Καρλ Μπιλντ μετά τη συνάντησή του με τον Ν.Γκρούεφσκι στα Σκόπια εκτίμησε ότι η Ελλάδα δεν θα μπλοκάρει την ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ εάν δεν υπάρξει πρόοδος στο θέμα της ονομασίας.
Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό κατά την αναχώρησή του από τη γειτονική χώρα, ο υπουργός εξωτερικών της Σουηδίας, που προεδρεύει της ΕΕ, στο ερώτημα αν διαφαίνεται νέο βέτο, σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πρόοδος, ο σουηδός Υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε: «Οχι. Δεν πιστεύω ότι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση». (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&pubid=8588818)

Εν τω μεταξύ ξεκίνησε η περίφημη συνάντηση στίς Πρέσπες....




Σε εξέλιξη βρίσκεται το απόγευμα της Παρασκευής η τριμερής συνάντηση Παπανδρέου, Μπερίσα και Γκρούεφσκι στις Πρέσπες, ενώ τις εξελίξεις αναμένει με ενδιαφέρον και η ΕΕ. Η Αθήνα διαμηνύει ότι οι όποιες συζητήσεις για την ονομασία θα κινηθούν στο πλαίσιο του ΟΗΕ και επαναλαμβάνει ότι η πορεία της ΠΓΔΜ προς την ΕΕ περνά μόνο μέσα από την επίλυση του θέματος της ονομασίας. Συνάντηση-αστραπή του Σουηδού ΥΠΕΞ με τον Ν.Γκρούεφσκι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχόλια

Ο χρήστης emily είπε…
Τα ίδια τους έλεγαν και πριν το Βουκουρέστι,όμως τότε ήταν ο Καραμανλής εκεί.Τώρα όμως??
Ο χρήστης antinor είπε…
ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΒΙΣΤΗΣ ,ΚΟΙΝΩΣ ΚΩΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ?