«Εδώ είμαστε! Μέσα στα κανάλια σας, μέσα στην κοινωνία!»

«Σε λίγο βόμβα Ψωμιάδη», αναγγέλλει ο τίτλος στην οθόνη του «Καλημέρα σας» (Alter, 11/11), ενώ ο Γιώργος Αυτιάς μάς διαβεβαιώνει: «Θα τη ρίξει τη βόμβα σε λίγο...» Μια που θα τη ρίξει, ας μείνουμε συντονισμένοι... να μη χάσουμε το μπαμ.

Γ. Α.: «Πήρες το δισάκι σου στον ώμο και ξεκίνησες μόνος! Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης επέλεξε τούτη την εκπομπή για να σας πει τι θα κάνει...»

Π. Ψ.: «Εχετε συνειδητοποιήσει ότι αν πω σήμερα μία λέξη, οι εκλογές έχουν τελειώσει;»

Γ. Α.: «Αυτήν την κουβέντα θέλω ν’ ακούσω!»

Π. Ψ.: «Ψηφίστε Νέα Δημοκρατία!»





Η ώρα περνάει και η λέξη έχει στα χείλη μπλέξει και δεν τολμάει να βγει. Ο κ. νομάρχης δεν βγάζει είδηση, δεν εκφράζει την υποστήριξή του προς κάποιον από τους άλλους δύο υποψηφίους. Τζούφια η βόμβα.

Την άλλη ημέρα, όπως διαβάζουμε σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, ο κ. Ψωμιάδης, ξανά μέσω λινκ, εμφανίζεται στην «Κοινωνία ώρα Mega» και αμέσως μετά στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1. Ούτε εδώ έπεσαν βόμβες. Προφανώς η είδηση - βόμβα θα ήταν να περάσει ένα εικοσιτετράωρο ΧΩΡΙΣ ο κ. Ψωμιάδης να βγει στην τηλεόραση, ενώ η τηλεοπτική αποχή μιας εβδομάδας θα ισοδυναμούσε με βόμβα πολλών μεγατόνων.

Εκτακτο δελτίο ειδήσεων σε μεγάλο ιδιωτικό κανάλι χθες το μεσημέρι. Ο Αρης Σπηλιωτόπουλος παίρνει επισήμως θέση στη μάχη της διαδοχής! Σύμφωνοι, αυτό είναι είδηση, όμως δεν νομίζω ότι θα νιώθαμε ένα δυσαναπλήρωτο κενό αν τη μαθαίναμε λίγο αργότερα, στο μεσημβρινό ή το κεντρικό δελτίο.

Παραγέμισμα του τάχα πολύτιμου τηλεοπτικού χρόνου είναι αυτές οι φλυαρίες που επιβεβαιώνουν την απουσία της πολιτικής ή μάλλον τη μετατροπή της σε θέατρο. Τι νόημα έχουν οι απευθείας συνδέσεις με τα στάδια και τα γυμναστήρια όπου οι υποψήφιοι εκφωνούν λόγους για να εμψυχώσουν το ακροατήριό τους; Ας στείλουν τα κανάλια έναν ανταποκριτή στις εκδηλώσεις αυτές και, αν προκύψει κάποια είδηση, ας τη μεταδώσει αυτός τηλεφωνικά, να τη μάθουμε κι εμείς. Ποιος ο λόγος να βλέπουμε ανθοδέσμες να παραδίδονται, σημαίες να ανεμίζουν, κούφια χαμόγελα και χειραψίες να μοιράζονται δεξιά και αριστερά;

Σε τάλεντ σόου τείνει να μετατραπεί η κούρσα προς την προεδρία. Με τον καταιγισμό των γκάλοπ να παίρνουν τη θέση του televoting και με τους παρουσιαστές στο ρόλο των κριτών. Eνας βουλευτής της Ν. Δ. (δελτίο Mega, 13/11), θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εσωστρέφειας για το κόμμα του, καθησύχασε τον λαό ή μάλλον τους δημοσιογράφους του καναλιού: «Εδώ είμαστε! Μέσα στα κανάλια σας, μέσα στην κοινωνία!»

Με άλλα λόγια, κανάλια και κοινωνία ταυτίζονται, όπως ταυτίζεται ο τηλεθεατής με τον πολίτη, ενώ οι πολιτικοί είναι σαρξ εκ της τηλεοπτικής σαρκός μας. Ολοι οι δρόμοι οδηγούσαν κάποτε στη Ρώμη, όμως σήμερα όλοι οι δρόμοι μοιάζουν στην τηλεόραση να καταλήγουν και από την τηλεόραση να ξεκινούν. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_17/11/2009_361594

Σχόλια

Ο χρήστης Γραφεας Πεζικου είπε…
Μ'αυτά και μ'αυτά φτάσανε την Ν.Δ.στο 22,5% αισίως και δεν υπάρχει σήμερα αντιπολίτευση.Λες και το μόνο που μας νοιάζει,είναι το τι λέει στις κομματικές συγκεντρώσεις του ο κάθε υποψήφιος αρχηγός.........