Τα στρατηγεία των υποψηφίων γιά τήν αρχηγία στήν ΝΔ...

Τα στρατηγεία των «δελφίνων»

Από την περασμένη Δευτέρα η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη έχει εγκατασταθεί στο πολιτικό της γραφείο, το οποίο βρίσκεται στις αρχές του πεζοδρόμου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου έχει συγκροτηθεί και το στρατηγείο της. «Αρχιστράτηγος» της εκστρατείας της έχει αναλάβει ο διευθυντής του πολιτικού της γραφείου κ. Δ. Ζαφειριάδης , με «στρατηγούς» τα παιδιά τής πρώην υπουργού Κώστα και Αλεξία. Τις δημόσιες εμφανίσεις και τις ομιλίες της έχει αναλάβει ο κ. Δ. Κατσούδας, τα οργανωτικά θέματα ο κ. Π.Αντωνόπουλος , την επαφή με τις οργανώσεις της Βόρειας Ελλάδας ο κ. Ν. Ταχιάος, τις υπόλοιπες περιφέρειες ο κ. Θ. Κούβελος, τις επαφές με τα ΜΜΕ η κυρία Φωτεινή Γιαννούλη και τη διαχείριση του Διαδικτύου (με αιχμή το Doraweb Τeam) ο κ. Αχ. Ιωακειμίδης.

Στο στρατηγείο του κ. Σαμαρά κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζουν ο διευθυντής του γραφείου του κ. Δ. Κανελλόπουλος , ο πρώην ΓΓ Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Διον. Σταμενίτης, ο στενός του συνεργάτης κ. Κ. Μπούρας , ο κ. Θ. Δραβίλλας (πρ. ΓΓ υπουργείου Πολιτισμού), ενώ για θέματα Τύπου υπεύθυνος είναι ο κ. Γ. Μουρούτης , ο οποίος βρίσκεται επί πολλά έτη κοντά στον πρώην υπουργό. Σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης επαφές κάνει ο νομάρχης Μεσσηνίας και πρόεδρος της ΕΝΑΕ κ. Δ.Δράκος, ενώ σε επίπεδο κομματικού μηχανισμού κινείται ο κ. Κ. Ζωντανός, που είχε διατελέσει γραμματέας Οργανωτικού, όταν Γραμματέας της ΝΔ ήταν ο κ. Μεϊμαράκης. Στην ομάδα κρούσης εντάχθηκε προ ημερών και ο κ. Π. Λειβαδάς - μέχρι πρότινος ΓΓ Ενημέρωσης- που έχει συνεργαστεί με τον κ. Σαμαρά και για την επικοινωνιακή προβολή των εγκαινίων του Μουσείου της Ακρόπολης. Ο κ. Σαμαράς έχει τη στήριξη αρκετών συνδικαλιστών, π.χ. από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και από επιστημονικούς συλλόγους, όπως από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, αλλά και μεγάλου τμήματος της ΟΝΝΕΔ, ενώ έχουν ενεργοποιηθεί και στελέχη από το παρελθόν που δραστηριοποιούνται στο κόμμα. Συνομιλεί και με αρκετούς νυν και πρώην βουλευτές, αλλά οι συνεργάτες του διατηρούν ως «επτασφράγιστο μυστικό» ποιοι είναι και πόσοι είναι, για ευνόητους λόγους.

Το «στρατηγείο» του κ. Μεϊμαράκη είναι στην οδό Σόλωνος (αρ. 113) και εκεί βρίσκονται καθημερινά επί πολλές ώρες όλοι οι στενοί του συνεργάτες, ενώ τον επιτελικό ρόλο έχει ο διευθυντής του γραφείου του κ. Σ. Κορομάντζος. Ο κ. Μεϊμαράκης συνομιλεί και σχεδιάζει την καθημερινή τακτική του με τον πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού κ. Ν. Καραχάλιο, τον νυν αναπληρωτή κ. Ι. Χατζή, τον κ. Κ. Δόλογλου, ενώ τις επαφές με τους συνέδρους κάνουν οι κκ. Πελ. Καλλίρης (πρώην γρ. υπ. Αμυνας) και Κυρ. Λινάκης. Ο κ. Μεϊμαράκης στηρίζεται από μεγάλη ομάδα των «καραμανλικών» συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ, όπως ο κ. Κ. Κόλλιας (γρ. Πολιτικού Συνδικαλιστικού Γραφείου), οι κκ. Φ. Ταυρής και Αντ. Μπιρμπίλης, ενώ έχει τη βοήθεια αρκετών γραμματέων του κόμματος, λόγω της θητείας του στη θέση του Γραμματέα. Επίσης, έχει τη στήριξη μικρής ομάδας βουλευτών, αλλά και αρκετών προέδρων, αντιπροέδρων και μελών νομαρχιακών επιτροπών και δημάρχων (τον βοηθάει ο κουμπάρος του και δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλος ), που κινούνται και συλλέγουν υπογραφές για την υποψηφιότητά του.

Στο πολιτικό γραφείο του κ. Αβραμόπουλου που είναι δίπλα στο Καλλιμάρμαρο είναι εγκατεστημένο το «στρατηγείο» του κ. Αβραμόπουλου. Εκεί καθημερινά βρίσκονται και χαράσσουν την τακτική του πρώην υπουργού οι κκ. Αρ. Καλογερόπουλος, Αλ. Ζορμπάς , Ντ. Κόκκινος (πρώην διοικητής), Στ. Λεύκοβιτς και Χ. Παυλίδης (διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον άλλοτε στενό συνεργάτη του κ. Καραμανλή τον κ. Δ. Ζακυνθινό ) και τα θέματα Τύπου χειρίζεται ο κ. Κ. Μανιάτης . Οι κκ. Καλογερόπουλος και Παυλίδης κινούνται αρκετά και έχουν πιο επιτελικό ρόλο, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν πιο ευνοϊκούς όρους για την υποψηφιότητά του. Ο κ. Αβραμόπουλος υποστηρίζεται από μια ομάδα βουλευτών που θεωρούνται «καραμανλικοί», ενώ έχει και τη στήριξη κομματικών παραγόντων που είχαν θέση ευθύνης στη Ρηγίλλης. Ο κ. Αβραμόπουλος συναντά καθημερινά πολλά στελέχη του κομματικού μηχανισμού, ενώ έχει τηλεφωνική επικοινωνία με μια σειρά κομματικών παραγόντων ανά την επικράτεια.http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=275926&dt=11/10/2009

Σχόλια