Παπακωνσταντίνου: Τά εισπρακτικά μέτρα τής ΝΔ; Εννοοείται ότι θα τα διατηρήσουμε. Τώρα είναι σοσιαλιστικά εισπρακτικά μέτρα. Εχει διαφορά...


(ΣΣ Καθώς σιγά σιγά το ΠΑΣΟΚ θα κάνει ότι ακριβώς και η ΝΔ στήν Οικονομία η μεγάλη πλάκα θα είναι ο τρόπος πού οι νέοι υπουργοί θα δικαιολογούν τα μέτρα πού πρίν απο λίγες μέρες καταδίκαζαν. Οχι ότι έχει σημασία, τό ξέρει ο κόσμος ότι έτσι θα γίνει κανείς δέν είναι τόσο χαζός, απλά θα έχει πλάκα)..
Διαβάστε τα νέα (??) μέτρα τού νέου υπουργού Παπακωνσταντίνου...
Η πρώτη ενημέρωση των οικονομικών συντακτών από τον νέο υπουργό Οικονομικών δεν θα μπορούσε παρά να βγάλει ειδήσεις και αυτές είναι αρκετές.
Συνοπτικά, οι φορολογούμενοι για φέτος δεν θα αποφύγουν το διπλό ΕΤΑΚ, την τρίτη δόση της έκτακτης εισφοράς, το ειδικό τέλος για τα ΙΧ μεγάλου κυβισμού και την έκτακτη εισφορά στα σκάφη αναψυχής.

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου ουσιαστικά ανακοίνωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα διατηρήσει την πλειοψηφία των εισπρακτικών νομοθετημάτων της προηγούμενης για το 2010, αλλά θα «πετάξει» αναποτελεσματικά εισπρακτικά μέτρα, όπως αποδείχθηκε ότι ήταν η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους.
Οπως αποκάλυψε ο υπουργός το μέτρο είχε ουσιαστικά «παγώσει», καθώς η συμμετοχή του κόσμου ήταν μηδενική. Ετσι, αναμένεται να ακολουθήσει κοινή ανακοίνωση από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος.
Αντίθετα, η πληρωμή του Ενιαίου Τέλους Ακίνητης Περιουσίας θα απαιτηθεί κανονικά από τους υπόχρεους τόσο για το 2008 όσο και για το 2009.
Επίσης, θα παραμείνει σε ισχύ το μέτρο της απόσυρσης των παλαιάς τεχνολογίας Ι.Χ., αν και αλλαγές θα υπάρξουν για τα οχήματα όσον αφορά τα «πράσινα» τέλη κυκλοφορίας.
Ημιυπαίθριοι τέλος


Ετσι, ενώ το αρχικό νομοθέτημα διαχωρίζει τα οχήματα σε κατηγορίες με βάση την ηλικία τους, η επιλογή της νέας κυβέρνησης είναι αυτό να γίνει με βάση τους πραγματικούς ρύπους που εκπέμπουν, όπως τεκμηριώνονται από τα ΚΤΕΟhttp://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11379&subid=2&pubid=6846817

Σχόλια