Η επίθεση αυτή ήταν η απάντηση στην επικήρυξη των τριών «ληστών με τα μαύρα».....

Τουλάχιστον τέσσερις ήταν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής, λίγα λεπτά πριν τις 10 το βράδυ.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού, με τις οποίες σταμάτησαν στην οδό Κύθνου. Με τις μοτοσυκλέτες αυτές διαδοχικά παρακολουθούσαν αστυνομικούς που εκτελούσαν πεζή περιπολία και επέστρεφαν στο Αστυνομικό Τμήμα για την αλλαγή της βάρδιας.




Αφού αποβιβάστηκαν από τις μηχανές, οι δράστες πήγαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, στην οδό Πεντέλης 10, και το γάζωσαν με τουλάχιστον 40 σφαίρες από αυτόματο πυροβόλο όπλο (μάλλον καλαζνικοφ). Στην συνέχεια επέστρεψαν στις μηχανές και διέφυγαν μέσω της οδού Αργυροκάστρου, όπου εκτιμάται ότι μπορεί να βρίσκονταν και άλλοι συνεργοί τους, επιβιβασμένοι σε μηχανή για επικάλυψη.

Η επίθεση έγινε την ώρα της αλλαγής φρουράς και από αυτήν τραυματίστηκαν τέσσερις ειδικοί φρουροί και δύο αστυφύλακες, ενώ στο νοσοκομείο με νευρικό κλονισμό μεταφέρθηκε και ένας πολίτης που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο και να παρακολουθήσει το περιστατικό.




Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η μία από τις μοτοσυκλέτες της επίθεσης βρέθηκε στην περιοχή του Παπάγου.

Επανεμφάνιση τρομοκρατίας


Οι πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, από τον τρόπο που κινήθηκαν οι δράστες και οργανώθηκε η επίθεση, κάνουν λόγο για ενέργεια της Σέχτας Επαναστατών, χωρίς να αποκλείουν και το ενδεχόμενο του Επαναστατικού Αγώνα. Επιπλέον, υπήρχε η εκτίμηση ότι η επίθεση αυτή ήταν η απάντηση στην επικήρυξη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη των τριών «ληστών με τα μαύρα», για τους οποίους πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προκύψει ενδείξεις συμμετοχής και σε τρομοκρατικές οργανώσειςhttp://www.star.gr/index.php?ID=ellada_kosmos&Rec_ID=20102

Σχόλια