Γκέιτς: Δωρέα 120 εκατ. δολαρίων στην Αφρική ..Αμερικανοι "ΠΕΙΝΟΦΟΝΟΙ"των Λαων!!!

Δημιουργικος Καπιταλισμος....
Συνηθως ειμεθα παντοτε ετοιμοι να κατηγορησουμε τους Αμερικανους για ολα τα δεινα του κοσμου..

Η "προοδευτικη"αριστερα απο την θλιψι της καταρρευσεως του ανατολικου σιδηρου παραπετασματος και την διαλυσι του Συνονθυλευματος της ΕΣΣΔ συνεδεσε επιτυχως την εκκωφαντικη της πτωσι με την Υπερ- δυναμι τον καπιταλισμο τους ιμπεριαλιστες του "δολοφονους" των Λαων.

Ακομη και οι απανταχου δεξιοι αγεληδον τρεχουν πισω απο τα συνθηματα της Αριστερας οταν προκειται να κατηγορηθουν οι Αμερικανοι...

Και ειναι γεγονος οτι ο αριστεροκρατουμενος τυπος, εφ οσον δεν υπηρξε ποτε αντιλογος-αλλα μονο μια και μοναδικη αποψις αυτη της κομμουνιστικης αριστερας επικρατει και ακουγεται, ενω ειναι εγκλημα σκεψεως και λογου αυτα η οποια αλλη θεωρησι - επετυχε να διαποτιση ολα τα στρωματα της κοινωνιας με ενα στειρο παραλογο αντιαμερικανισμο.Εναν Αντιαμερικανισμο που δεν θελη πια να σκεφθη οτι.Ναι υπαρχουν θεματα για τα οποια η υπερδυναμις ( αν ειναι ακομη υπερδυναμις) φταιει και φερει βαρυτατο μεριδιο ευθυνης, ομως υπαρχουν και αλλα που δεν φταιει .. Ενω ταυτοχρονως υπαρχουν και περιπτωσεις οπου η Αμερικη, μας αρεσει δεν μας αρεσει, λειτουργησε και λειτουργει ευεργετικα..

Διαβασα οτι ο Μπιλλυ Γκειτσ προσεφερε το ιλλιγγιωδες ποσο των 120 εκατομμυριων δολλαριων ( ικανως μεγαλυτερο απο το ποσο που διδει ετησιως ο Οργανισμος Ηνωμενων Εθνων) προκειμενου να αντιμετωπισθη η πεινα στην Αφρικη.

Ισως θα πρεπει να παραδεχθουμε οτι στην περιπτωσι αυτη οι Αμερικανοι ειναι οι "Πεινοφονοι" των λαων..

Ιασων



http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/10/2009_302534

Γκέιτς: Δωρέα 120 εκατ. δολαρίων στην Αφρική
Για την επισιτιστική ασφάλεια.
Ο Αμερικανός ιδρυτής της Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς ζήτησε την ανάπτυξη της γεωργίας στην Αφρική, με τρόπο ώστε να συνδυάζει «την περιβαλλοντική παραγωγικότητα και βιωσιμότητα», ανακοινώνοντας παράλληλα μία δωρεά 120 εκατομμυρίων δολαρίων για την επισιτιστική ασφάλεια στην Αφρική.
Κατά την διάρκεια ενός Συμποσίου για το παγκόσμιο βραβείο επισιτισμού στο Ντε Μόιν της Αιόβα στις ΗΠΑ, ο Μπιλ Γκέιτς ζήτησε μία νέα «πράσινη επανάσταση» για τις μικρές φάρμες στην Αφρική.
«Η Αφρική είναι το μόνο μέρος σε ολόκληρο τον κόσμο όπου οι σοδειές των δημητριακών παρέμειναν ίδιες εδώ και 25 χρόνια, δηλαδή μισός τόνος δημητριακών ανά 0,4 εκτάρια», δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft.
Ο κ. Γκέιτς ζήτησε την προσέγγιση της τεχνολογικής παραγωγικότητας, ιδίως με την εισαγωγή της βιοτεχνολογίας, την περιβαλλοντική προσέγγιση της βιωσιμότητας, ενώ επέμεινε ότι τα παραπάνω δεν είναι αντιφατικά.
«Έχουμε ανάγκη να επωφεληθούμε από όλες τις νέες τεχνολογίες για την ανάπτυξη νέων ποικιλιών φυτών, τις οποίες πρέπει να δώσουμε στη διάθεση των μικρών αγροτών για να τις χρησιμοποιήσουν», πρόσθεσε ο κ. Γκέιτς.
Η χρηματοδότηση των γεωργικών έργων από το Ίδρυμα Γκέιτς γίνεται σε δώδεκα αφρικανικές χώρες και στην Ινδία

Σχόλια