Ο μοναδικός ρόλος που μένει για τις Ελληνικές εφημερίδες ...(μιά απάντηση στόν κ. Πρετεντέρη)

Στη σημερινή εποχή των υψηλών ταχυτήτων στις διαβίβαση των πληροφοριών ο μοναδικός ρόλος που μένει για τις Ελληνικές εφημερίδες είναι αυτός του προμηθευτή πληροφοριών (ή ειδήσεων, ή κουτσομπολιών ή απόψεων, κλπ) στα τηλεοπτικά κανάλια.
Ο λόγος είναι ένας, οι εφημερίδες μπορούν να επικαλούνται το δημοσιογραφικό απόρρητο για να μην τους κάνουν αγωγές οι θιγόμενοι ή συκοφαντούμενοι.

Δεν είναι τυχαίο που στις τηλεοπτικές εκπομπές επικαλούνται μονίμως πρωτογενές υλικό (αμφιβόλου συνήθως φερεγγυότητας) από τις εφημερίδες.
Δυστυχώς, αυτός είναι ο μόνος πραγματικός λόγος ύπαρξης της σημερινής Ελληνικής εφημερίδας (εκτός από την παροχή cd, dvd, κληρώσεων, κουπονιών super market, φτηνών διακοπών, είναι ατέλειωτη η λίστα.
Μιλάμε για την απόλυτη ηθική κατάπτωση του ρόλου του έντυπου τύπου.
Οι λόγοι είναι δύο.
Οι δημοσιογράφοι αισθάνονται υπάλληλοι και όχι δημοσιογράφοι.
Το 95& τις αγοράς είναι συγκεντρωμένο στα χέρια 4 επιχερηματιών που έχουν παρε-δώσε με το δημόσιο.
Ας μην ψάχνει για σκιές ο Πρετεντέρης, ξέρει πολύ καλά το πρόβλημα.
Αναγνώστης.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αναδημοσιεύω, δεν είναι δικό μου.

"....χουλιγκάνοι νταβατζήδες της παραεξουσίας, φανατικοί μιντιοεργολάβοι των ΚΠΣ, αρρωστημένοι επαμφοτερίζοντες οπαδοί και επιτήδειοι θιασώτες και λαμόγια της διαπλοκής εκτός ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΝΔ, κλακαδόροι κονδυλοφόροι υπαλληλίσκοι, χειροκροτητές τηλεπερσόνες ως βαποράκια και ορντινάτσες του παρασκηνίου, αστείοι κομιστές DVD και γραφικά λαθρόβια παράσιτα τρωκτικών της Πέμπτης και ευτραφών του Σαββάτου σε πληρωμένη αποστολή με διατεταγμένο και καθορισμένο ρόλο....."