Ο Χρήστος Φώλιας, ο άνθρωπος πού υπέγραψε τήν συμφωνία γιά την εταιρεία πού θα διαχειρίζεται τόν αγωγό, ρωτάει τόν κ. Παπανδρέου.....


Ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ στο νομό Γρεβενών και πρώην Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 σχολιάζοντας την πρόθεση του κ. Γ.Παπανδρέου να επαναδιαπραγματευθεί τη σύμβαση κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη δήλωσε τα εξής:

«Η δήλωση προθέσεων του κυρίου Παπανδρέου για επαναδιαπραγμάτευση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για την κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ελλάδα, είναι επικίνδυνη.
Επικίνδυνη είτε γιατί ξέρει τι λέει, είτε γιατί τον πληροφόρησαν λάθος.
Πρόκειται για μεγάλο ολίσθημα το οποίο πρέπει να διευκρινίσει ο κ. Παπανδρέου.
Ως Υπουργός Ανάπτυξης είχα την τιμή να υπογράψω τη συμφωνία για την ίδρυση της εταιρίας που θα διαχειρίζεται τον αγωγό πετρελαίου.
Μπορεί να μας απαντήσει ευθέως ο κ. Παπανδρέου τι επιθυμεί ακριβώς να επαναδιαπραγματευθεί και τι να αναθεωρήσει;
Γνωρίζει ο κ. Παπανδρέου ότι η συμμετοχή του ελληνικού δημοσίου στην εταιρία που συστάθηκε, για να διαχειρίζεται τον αγωγό πετρελαίου, είναι μόλις στο 1% όταν το 99% ανήκει σε ιδιωτικές εταιρίες;».

Σχόλια