Στό Πακιστάν αν δεν τούς δώσεις τη μίζα πού τούς έχει υποσχεθεί πεθαίνεις. Εμπλεξε ο Σαρκοζής...

Εμπλέκουν τον Σαρκοζί σε μίζες
Αντί για τους Πακιστανούς λένε ότι κατέληξαν σε πολιτικούς.

Μια υπόθεση εκατομμυρίων ευρώ για μίζες Πακιστανών από γαλλικές εταιρείες πολεμικού υλικού, τα οποία δεν τους κατεβλήθησαν αλλά κατέληξαν σε τρίτους με αποτέλεσμα να εκδικηθούν οι Πακιστανοί δολοφονώντας έντεκα γάλλους μηχανικούς του Ναυτικού, ήλθε προχθές στο προσκήνιο και φαίνεται να εμπλέκει στην υπόθεση και τον πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Τον Μάρτιο 2002 ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο στο Καράτσι προκάλεσε τον θάνατο 11 μηχανικών του Γαλλικού Ναυτικού. Τότε ανακοινώθηκε ότι ήταν έργο της Αλ Κάιντα, η οποία εν τούτοις ουδέποτε το παραδέχθηκε, όπως και οι οικογένειες των νεκρών είχαν τις αμφιβολίες τους. Ωστόσο, άρχισαν ανακρίσεις οι οποίες δεν έδειχναν να οδηγούν πουθενά ώσπου την περασμένη εβδομάδα διέρρευσε ότι νέες εξετάσεις και έρευνες σε πακιστανικά αρχεία και «νέες πηγές» δείχνουν ότι οι δράστες ήταν «προφανώς Πακιστανοί». Την περασμένη Τρίτη αποκαλύφθηκε ότι οι «νέες πηγές» ήταν πρόσωπο της γαλλικής υπηρεσίας πληροφοριών και αμέσως σχεδόν άρχισαν να έρχονται στο φως λεπτομέρειες της υπόθεσης.

Στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 η γαλλική κυβέρνηση έκλεισε συμφωνία με το Πακιστάν για μια «μεγάλη παρτίδα όπλων ξηράς και αέρος» ύστερα από σκληρές διαπραγματεύσεις και αφού αντιμετώπισε ανταγωνιστές από άλλες χώρες. Αυτό έγινε μόνο αφού υποσχέθηκε στους πακιστανούς μεσάζοντες ότι θα τους κατέβαλλε το 20% της συνολικής αξίας της παραγγελίας. Τα όπλα άρχισαν να παραδίδονται στο Πακιστάν το 1999 αλλά δεν έφθασαν οι μίζες παρά τις «ενοχλήσεις» των Πακιστανών. Οταν αυτοί διαπίστωσαν ότι δεν επρόκειτο να εισπράξουν τα ποσοστά εκδικήθηκαν σκοτώνοντας την ομάδα των γάλλων τεχνικών η οποία βρισκόταν στο Καράτσι για την παράδοση της παραγγελίας.

Η ανάκριση που ακολούθησε στο Παρίσι διαπίστωσε ότι οι μίζες είχαν καταβληθεί, αλλά αντί να πάνε στο Πακιστάν κατέληξαν στο ταμείο του γάλλου πρωθυπουργού Εντουάρντ Μπαλαντύρ, ο οποίος διεκδικούσε το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου της Κεντροδεξιάς από τον αντίπαλό του Ζακ Σιράκ. Διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας του Μπαλαντύρ ήταν ο Νικολά Σαρκοζί. Τόσο ο ένας όσο και ο άλλος δηλώνουν ότι δεν έχουν ιδέα για όλα αυτά. http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=2&artId=269095&dt=16/08/2009

Σχόλια