Siemens: Τό μεγάλο πάρτυ με τίς μίζες από το 1999 ώς το 2001 έρχεται στό φώς. Μέ στοιχεία...


Στις μεγάλες δουλειές του Βουκουρεστίου και στις απευθείας αναθέσεις συμβάσεων σε Intracom και Siemens από τον ΟΤΕ που ήλεγχε τη Romtelecom από το τέλος του 1998, οδηγούν οι μυστικές πληρωμές του γερμανικού κολοσσού.

Το νέο κεφάλαιο της πολύκροτης δικογραφίας της Siemens, με τις «μίζες των Καρπαθίων», είναι ίσως αυτό που μπορεί να οδηγήσει στην τεκμηρίωση ότι οι εθνικοί προμηθευτές (Intracom και Siemens), που εξήχθησαν προκλητικά από τον ΟΤΕ σε όλες τις διεθνείς του συμμετοχές, είχαν κοινό ταμείο δωροδοκιών.

Με τη Siemens να διαθέτει το μυστικό σύστημα πληρωμών και την Intracom να «εξυπηρετείται» και αυτή από τα ίδια «δρομολόγια» και από τους ίδιους ανθρώπους του ΟΤΕ, οι οποίοι μέχρι το τέλος του 2000 είχαν υπογράψει με το «δίδυμο» συμβάσεις άνω των 400 δισ. δρχ. (1,3 δισ. ευρώ).

Σε εμπιστευτικούς πίνακες της Debevoise & Plimpton που τους συνοδεύουν εκατοντάδες παραστατικά, εμφανίζονται οι μυστικές πληρωμές της Siemens για τις συμβάσεις με τη Romtelecom, την οποία διοικούσε ο ΟΤΕ, έχοντας εξαγοράσει αρχικά το 35% (αντί 675 εκατ. δολαρίων), συνάμα και το δικαίωμα management. Το πάρτι με τις προμήθειες, έτσι όπως ήταν σχεδιασμένο από την Αθήνα -η οποία είχε ήδη προβάρει τις προγραμματικές συμφωνίες- ξεκίνησε γρήγορα.

Οπως προκύπτει, η Siemens που τελικά «ρίχτηκε» στο 30% των αναθέσεων σε διάστημα 16 μηνών δρομολόγησε μυστικές πληρωμές 25.872.226 μάρκων (ή 13,9 εκατ. ευρώ). Πρόκειται για την περίοδο από τον Δεκέμβριο του 1999 μέχρι και τον Μάρτιο του 2001, κατά τη διάρκεια της οποίας η μητρική από την Deutsche Bank του Μονάχου αποδέσμευσε μυστικά κονδύλια που διανεμήθηκαν μέσω του δικτύου της Raiffeisenverband από το Ζάλτσμπουργκ.

Οι αποδέκτες εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς ανάμεσά τους περιλαμβάνονται:

1 Η Sutton Finance and Investment SA με λογαριασμό στη Royal Bank of Scotland στο Λονδίνο. Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων κορυφαίου στέλεχους της Intracom (τότε), η οποία εμφανίζεται να έχει και άλλες «παράξενες» συναλλαγές. Η εμπλοκή της, ως αποδέκτη δύο εμβασμάτων από τα μαύρα της Siemens, ή πιστοποιεί κοινό «ταμείο» με την Intracom για τις δουλειές της Ρουμανίας ή αποκαλύπτει τον «προστάτη» και της γερμανικής εταιρείας που δρούσε για λογαριασμό του, «πουλώντας» τις ισχυρές προσβάσεις του στο Βουκουρέστι.

Η Sutton έλαβε από τη Siemens δύο εμβάσματα. Ενα στις 27/12/1999 ύψους 938.798 μάρκων, και ένα δεύτερο στις 17/3/2000, ύψους 782.332 μάρκων το οποίο όμως επέστρεψε αυθημερόν στο Ζάλτσμπουργκ και στους λογαριασμούς που διαχειριζόταν ο Wolfgang Rudolph.

2 Ο «Α. Rocos», που έχει εμφανιστεί ως υπουργικό καμουφλάζ στην Canadian Imperial Bank of Commerce της Ζυρίχης, λαμβάνει για τις δουλειές της Ρουμανίας 250.000 μάρκα στις 7 Φεβρουαρίου 2000. Πρόκειται για το δεύτερο βεβαιωμένο έμβασμα προς τον «Α. Rocos» και προς τον ίδιο λογαριασμό, έπειτα από αυτό που του είχε αποσταλεί στις 2 Νοεμβρίου 1998 ύψους 200.000 μάρκων, από τον Ηλία Γεωργίου και τον λογαριασμό της Α. Μάρκου στην UBS.

3 Στις 14 Φεβρουαρίου 2000, ποσόν 300.000 μάρκων εμβάζεται από τον λογαριασμό της Siemens στο Ζάλτσμπουργκ στον λογαριασμό 40-05-17 1125 7498 στη Midland του Λονδίνου. Ο λογαριασμός αυτός φέρεται ότι ανήκει σε διευθυντικό στέλεχος του ΟΤΕ που κατείχε σημαντικές θέσεις (Διεύθυνση Κέντρων και Επενδύσεων κ.ά.) και αποχώρησε από τον οργανισμό λίγο πριν από το τέλος του 2005. Στον λογαριασμό αυτό και στη στήλη Πληροφορίες, χειρόγραφη σημείωση αναγράφει το όνομα «Παναγιώτα Κόκκινου», πιθανότατα σύζυγο του δικαιούχου.

4 Στον λογαριασμό Kaiser Bordier & Cie 665140 της Γενεύης έχουν σταλεί από τη Siemens 1.564.664 μάρκα στις 24/3/2000.

5 Στην Netcom με λογαριασμό στην Alpha Bank του Λονδίνου εστάλησαν τις ίδιες ημερομηνίες ίδια ποσά μ' αυτά που έλαβε η Sutton.

Και αυτή, όπως η Sutton, επέστρεψε αυθημερόν το δεύτερο ποσόν.

6 Αγνωστος παραμένει ο αποδέκτης 250.000 μάρκων στον λογαριασμό 4267-288535-20 στην Credit Suisse Γενεύης στις 7/2/2000.

7 Στην Eluco και στον τραπεζικό λογαριασμό της 0155-41-103616-06 (Τράπεζα Κύπρου) η Siemens απέστειλε 500.000 μάρκα στις 14/2/2000 με άγνωστη αιτιολόγηση.

8Σ' ό,τι αφορά ποσά της τάξεως των 16,6 και 3 εκατ. μάρκων, αυτά εισέρρευσαν σε λογαριασμούς των τότε στελεχών της Siemens, Π. Μαυρίδη και Αλ. Αθανασιάδη, στη Raiffeisenverband και στην Dresdner Γενεύης. *http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=64742

Σχόλια

Ο χρήστης Γραφεας Πεζικου είπε…
Ευτυχώς που πρόκειται μόνο για τους Σοσιαλιστές,και η Ν.Δ.είναι
ολόκληρη" απ'έξω"!'Ετσι δεν είναι?
Ο χρήστης antinor είπε…
ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ -ΤΟ ΠΑΣΟΚ- ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΕΙ Η ΝΔ
Ο χρήστης emily είπε…
Ποιος ήταν κυβέρνηση τότε κύριε απόμαχε? Το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ?Πως θα τά έτρωγε δηλαδή η ΝΔ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Απόμαχε,, με όλο το σεβασμό σε ότι αφορά την ηλικία σου, ένα ΑΠΛΟ πράγμα έχω να σου πώ.
ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ υπογραφής των συμβάσεων μιλούν από μόνες τους.
Εάν εσύ δεν θέλεις να δείς πόσο απλά και καθαρά είναι τα πράγματα είναι δική σου επιλογή.
Καταλαβαίνω ότι σε στενοχωρεί τώρα που καταρέει ΗΘΙΚΑ το ιδεολογικό υπόβαθρο που πιστεύεις αλλά κάποια στιγμή, ένας ώριμος άνθρωπος πρέπει να αποφασίσει εάν θέλει να δεί την αλήθεια ή εάν προτιμά να ζεί στο ψέμα.
Εάν συναισθηματικά σε βολεύει το ψέμα, με γειά σου και χαρά σου.
Εάν όχι, θα πρέπει να αποδεχθείς την αλήθεια, είτε σου αρέσει είτε όχι.
Ο χρήστης Γραφεας Πεζικου είπε…
Δεν αντιλαμβάνομαι την επίθεση
που μου γίνεται!Κατάρχήν ΔΕΝ
είμαι αυτό που νομίζετε(ΠΑΣΟΚ)...
και κατά δεύτερο λόγο,έχω την
εντύπωση ότι όσα δεν κατάφεραν
οι προηγούμενοι τα αποτελείωσαν
ετούτοι.Και εκτός αυτού ΔΕΝ είμαι
άνθρωπος με παρωπίδες!Πάντως Σας
ευχαριστώ,που ΔΕΝ βρίζετε και με
σχολιάζετε πολιτισμένα και κόσμια
ειλικρινά ευχαριστώ για το ήθος
που Σας διακρίνει!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φίλε απόμαχε, δεν ξεκίνησες τώρα να σχολιάζεις στα διάφορα blogs.
Επειδή λοιπόν καταλαβαινόμαστε σταματώ εδώ.