Καραμανλής: Τό ΠΑΣΟΚ παραβιάζει ουσιαστικά τό Σύνταγμα ....


Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να αλλάξει «καθετί που ταλαιπωρεί, αδικεί ή πικραίνει τον πολίτη» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής στο Ζάππειο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Παράλληλα επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή και τη θέση του σχετικά με την προεδρική εκλογή.

Πιο αναλυτικά, αφού τόνισε πως η χώρα μας είναι αντιμέτωπη με τρεις παγκόσμιες προκλήσεις, την κλιματική αλλαγή, τη λαθρομετανάστευση και τη διεθνή οικονομική κρίση, άφησε αιχμές κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Οι κρίσιμες περιστάσεις απαιτούν σταθερότητα, αλλά και δύναμη φυγής προς τα εμπρός. Απαιτούν σύνεση, αλλά και αποφασιστικότητα. Απαιτούν δύσκολες αποφάσεις και όχι νεφελώδη, ευχάριστα λόγια, που δεν έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα».

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα επισήμανε πως η κυβέρνηση έβαλε ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές, ενώ σχετικά με την ασφάλεια των πολιτών υπογράμμισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά ανοχή στο έγκλημα και την εξτρεμιστική δράση. Για τη λαθρομετανάστευση, τόνισε: «Προστατεύουμε τα δικαιώματα των μεταναστών, που εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας και επιδιώκουμε την πλήρη κοινωνική τους ένταξη. Δεν αντέχει όμως η χώρα και δεν είναι δυνατό να ανεχθούμε ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης».

Σχετικά με την οικονομική πολιτική επανέλαβε μεταξύ άλλων πως βασική προτεραιότητά είναι ο δραστικός περιορισμός της σπατάλης στο Δημόσιο, η αντιμετώπιση της μεγάλης φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της αδήλωτης εργασίας, η στήριξη των τομέων και των κλάδων που πλήττονται περισσότερο, το σταδιακό άνοιγμα κλειστών αγορών και κλειστών επαγγελμάτων.

Καταλήγοντας σημείωσε πως η 24η Ιουλίου υπενθυμίζει τις συνέπειες της πολιτικής ανευθυνότητας και της υποταγής του συλλογικού συμφέροντος σε εφήμερες σκοπιμότητες και επιτέθηκε με δριμύτητα στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την προεδρική εκλογή: «Η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνει μια θέση που παραβιάζει απροκάλυπτα την ουσία του Συντάγματος. Με απλά λόγια, το ΠΑΣΟΚ λέει το εξής πρωτοφανές: Ότι δεν ψηφίζει τον σημερινό Πρόεδρο, για να εκβιάσει τη διεξαγωγή εκλογών και μόνο μετά θα τον ψηφίσει. Η θέση αυτή είναι και ουσιαστική παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα ευτελισμού των θεσμών. Και αυτό δεν το δικαιούται κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακραία ανευθυνότητα».http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/07/23/1694086.htm

Σχόλια