Η ντόλτσε βίτα τού συνδικάτου τού εγκλήματος με τούς βαρόνους τής ΕΛΑΣ. Ουίσκια, ριλάξ μέ σταρλετίτσες τού τραγουδιού, κλπ..


Ντόλτσε βίτα με τους βαρόνους της ΕΛ.ΑΣ.
Το συνδικάτο του εγκλήματος ζούσε τη μεγάλη ζωή υπό την υψηλή προστασία αποστράτων της Αστυνομίας.
Πρώτο τραπέζι πίστα, με μόνιμη την ένδειξη «reserve», επώνυμα μπουκάλια ουίσκι για απαιτητικούς ουρανίσκους σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης της λεωφόρου Συγγρού, private-xxx εξυπηρέτηση σε μπαράκια με strip show, ατελείωτο πόκερ σε χαρτοπαιχτικές λέσχες της Αθήνας και για ξεκούραση ριλάξ με χαριτωμένες σταρλετίτσες του πενταγράμμου παρείχε σε υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) η εγκληματική συμμορία του Παναγιώτη Βλαστού.

Από την πλευρά τους, οι βαρόνοι της Ελληνικής Αστυνομίας, που θυσίασαν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους για την υπηρεσία, πίστευαν ότι ήταν καιρός πια να κοιτάξουν λίγο «τον Γιάννη», «τον Νίκο» ή όπως αλλιώς ήταν το μικρό τους όνομα. Μπορεί σε στιγμές έντασης να χτυπάνε το χέρι στο τραπέζι και να φωνάζουν ότι «έχει δίκιο ο κοσμάκης, ο μπάτσος δεν πιάνεται φίλος», αφήνουν όμως πάντοτε ανοικτό το παράθυρο της εξαίρεσης του κανόνα.


Οι ίδιοι, βλέπετε, αποτελούν τη ζωντανή απόδειξη. Σε όλα αυτά τα «ξηγημένα παιδιά», που φροντίζουν να μην τους λείψει τίποτε, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν ποτέ αγνώμονες. Αν περνάει από το χέρι τους, θα κοιτάξουν να ανταποδώσουν. Αναζητεί φέρ΄ ειπείν η Αστυνομία κάποιο από τα παιδιά; Τι κοστίζει ένα προειδοποιητικό τηλεφώνημα; Εσπασε ο διάολος το ποδάρι του και συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω ένα από τα παιδιά; Τι πειράζει να ισχυριστούν ότι είναι πληροφοριοδότης τους, ο οποίος με κίνδυνο της ζωής του προσπαθεί να αποκαλύψει τα κυκλώματα; Αν πάλι ο καταζητούμενος θέλει να διασκεδάσει σε ένα από τα μαγαζιά του κυκλώματος, παρέα με τον φίλο του στρατηγό της ΕΛ.ΑΣ., κανένα πρόβλημα. Ουδείς τρελός αστυνομικός θα τους ενοχλήσει.

Ε να παράδειγμα διαφωτιστικό. Οταν το 2007 η Ασφάλεια Αττικής αναζητούσε επί μήνες τον Βασίλη Στεφανάκο , ένα από τα εμβληματικότερα πρόσωπα των εγχώριων ομάδων του οργανωμένου εγκλήματος, βασικό «στέλεχος» της συμμορίας των «16», αυτός, ως αμετανόητος καλοφαγάς, έτρωγε σε μπαρ- εστιατόριο στο Πολύγωνο στο οποίο σύχναζαν βαριά ονόματα, απόστρατοι και εν ενεργεία, της Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο κατάστημα ανήκει στην αλυσίδα των επιχειρήσεων της συμμορίας των έγκλειστων αρχηγών της ελληνικής μαφίας, ιδιοκτήτης του οποίου στα χαρτιά εμφανίζεται συγγενικό πρόσωπο του Απόστολου Πετράκη. Στα ίδια πρόσωπα ανήκει και γειτονική χαρτοπαικτική λέσχη, μερίδιο της οποίας ζήτησε πρόσφατα ο Παναγιώτης Βλαστός να περάσει στο όνομα της «Μεταγραφής», του νεαρού Χαράλαμπου Μπουστάκα , για να μην κινήσουν υποψίες από το παραδάκι που απέκτησε ο Βενιαμίν των απαγωγέων.

Ως παλιός αστυνομικός, ο Απόστολος Πετράκης, ο οποίος πριν από χρόνια παραιτήθηκε από το Σώμα για να κάνει καριέρα στον τομέα της ασφαλείας γνωστών επιχειρηματιών, διατήρησε τον κύκλο γνωριμιών που είχε με πρώην συναδέλφους του. Με τις υψηλές του γνωριμίες στον κόσμο της παραλιακής ζώνης, τους επώνυμους φίλους και τους πλούσιους γόνους που τους ένωνε το πάθος για τα γρήγορα αυτοκίνητα και τα κορίτσια του «Ρlayboy», ο Πετράκης δεν δυσκολεύτηκε να πλευρίσει νεαρούς αστυνομικούς που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες της Ασφαλείας. Ηταν άλλωστε έτοιμοι από καιρό. Οπως ο αστυνομικός που εντοπίστηκε στο σπίτι του Πετράκη, κατά την έφοδο της Ασφαλείας Αττικής, που γύρευε τη μεγάλη ζωή.http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=277982&dt=11/07/2009

Σχόλια