Κινητικότητα Αθήνα-Μόναχο απο άτομα πού γνωρίζουν τίς υποθέσεις Χριστοφοράκου-Καραβέλα. Ραντεβού στά βόρεια προάστεια, καί ντού στή βίλα Χριστοφοράκου


Θεαματική εισβολή σε σπίτι όπου φέρεται να έμενε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος στο Μόναχο έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, η γερμανική αστυνομία το περασμένο Σάββατο. Ανθρακες, όμως, απεδείχθη ο θησαυρός, δεδομένου ότι ο πρώην επικεφαλής της Siemens Hellas την ημέρα εκείνη κιόλας εθεάθη σε αριστοκρατικό παραθεριστικό κέντρο, νοτίως του Μονάχου, στη λίμνη Τέγκερν.
Η πολυτελής οικία στο Μπογκενχάουζεν του Μονάχου, μία από τις πλούσιες περιοχές της βαυαρικής πρωτεύουσας, στην οποία έγινε η έρευνα, απεκαλύφθη και δημοσιοποιήθηκε από τον Ελεύθερο Τύπο.
Οι Γερμανοί, πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φρόντισαν να κάνουν με τον πιο εντυπωσιακό και συνάμα «γερμανικό» τρόπο την «εισβολή» και έρευνα στη συγκεκριμένη βίλα, στην Γκαλιλέι πλατζ, αριθμός 1. Λέγεται ότι περίπου τριάντα αστυνομικοί με σκυλιά εμφανίστηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην περιοχή και ερεύνησαν διεξοδικά τα πάντα εντός της οικίας.
Οι ιδιοκτήτες της, όμως, ο Γερμανός φαρμακοβιομήχανος και η Ελληνίδα σύζυγός του, με τους οποίους γνωρίζεται ο κ. Χριστοφοράκος από τα φοιτητικά του χρόνια στη Γερμανία, απουσίαζαν.
Kοινό μυστικό
Στο σπίτι βρισκόταν μόνον η Φιλιππινέζα οικιακή βοηθός. Βεβαίως, ήταν αναμενόμενο ότι οι έρευνες θα ήταν άκαρπες. Πόσο μάλλον, αφού ήταν κοινό μυστικό στο Μόναχο και πολύ περισσότερο στη μεγάλη ελληνική κοινότητα η φήμη ότι ήδη από τις πρώτες κιόλας ημέρες της «απόδρασής» του από την Ελλάδα ο κ. Χριστοφοράκος έμενε σε αυτή τη βίλα. Αραγε, το τόσο καλά οργανωμένο γερμανικό κράτος περίμενε τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο για να αρχίσει τις σχετικές έρευνες;
Γενικότερα τόσο τα επίμονα αιτήματα της γερμανικής Δικαιοσύνης προς την Ελλάδα για νομική αιτιολόγηση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε η χώρα μας όσο και τα αργά αντανακλαστικά στις αστυνομικές έρευνες δημιουργούν την εντύπωση ότι μάλλον κάποιας… προστασίας τυγχάνει ο κ. Χριστοφοράκος. Εάν σε όλα αυτά προστεθούν οι πληροφορίες για πολύ ισχυρές γνωριμίες του στα υψηλά επίπεδα της πολιτικής, οικονομικής, κρατικής και δικαστικής ελίτ της Βαυαρίας, τότε οι υποψίες αυξάνονται θεαματικά.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΕΤ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas για τελευταία φορά εθεάθη το περασμένο Σάββατο στο κοσμικό παραθεριστικό κέντρο της λίμνης Τέγκερν, περί τα τρία τέταρτα νοτίως του Μονάχου, στο χωριό Ρόταχ (Rottach). Δεν αποκλείεται να παραμένει εκεί και να διαμένει, το πιθανότερο, σε πολυτελή πανσιόν.
Στο μεταξύ πολύ μεγάλη κινητικότητα στον άξονα Αθήνας-Μονάχου παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ πρόσωπα, τα οποία γνωρίζουν καλά τις υποθέσεις των Μιχάλη Χριστοφοράκου και Χρήστου Καραβέλα κινούνται συνεχώς μεταξύ της ελληνικής και της βαυαρικής πρωτεύουσας, ως «ταχυδρόμοι» μηνυμάτων.
Ηδη αρκετά είναι τα ραντεβού που κατεγράφησαν στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδος στα βόρεια προάστια μεταξύ ατόμων που έχουν τη φήμη ότι συνδέονται με τον κ. Χριστοφοράκο με άτομα που συνδέονται με την υπόθεση, αλλά και με Γερμανούς που διαμένουν στη χώρα μας.http://www.e-tipos.com/newsitem?id=94296
ΣΣ Εμαθαν τώρα και οι Γερμανοί καί κάνουν κόλπα?
Σέ μάς?
Στούς άρχοντες?

Σχόλια