Ο άλλοτε πρόεδρος τής Siemens Hellas Γιούνγκ ήταν ο υπεύθυνος της Siemens Γερμανίας στις σχέσεις της με την BND (μυστική υπηρεσία Γερμανίας)...


........Στο μεταξύ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas, ο οποίος μέχρι την περασμένη Τετάρτη επανειλημμένως είχε θεαθεί στο κέντρο του Μονάχου, τώρα αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ιδιαίτερα σε μέρη που συχνάζουν Ελληνες. Ωστόσο, εξακολουθεί να απαντάει τηλεφωνικά σε «κοντινούς» του ανθρώπους. Κάτι που δεν ταιριάζει και τόσο σε έναν φυγόδικο, που τον «κυνηγάει» ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Εντονη είναι η φημολογία ότι το ένταλμα που παραδόθηκε χθες από τη Eurojust στις γερμανικές αρχές συνθέτει γκρίζες ζώνες και δεν αποκλείεται να επιστραφεί στην Ελλάδα λόγω λαθών και παραλείψεων. Ηδη το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να «σηκώσει» το θέμα της εξαφάνισης Χριστοφοράκου και γι’ αυτό θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.......
......Μυστήριο, όμως, καλύπτει και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε ο κ. Χριστοφοράκος να ανανεώσει το γερμανικό διαβατήριό του -ή τη γερμανική ταυτότητα-, που είχε λήξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί το τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου απευθύνθηκε σε παράγοντες της γερμανικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα προκειμένου να ανανεώσει τα έγγραφά του. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το γερμανικό προξενείο προφασίστηκε διάφορα «κωλύματα» για να μην προχωρήσει στην ανανέωση.
Κάτι όμως που τελικώς φέρεται να έγινε μετά από παρέμβαση, σύμφωνα με έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, πολιτικών κύκλων.......
......Οσον αφορά τον κ. Γιουνγκ, το άκρως ενδιαφέρον προφίλ του έχει ως εξής: Περί το μέσον της τρέχουσας δεκαετίας εμφανίζεται στο Δ.Σ. της Siemens Hellas και μάλιστα στη θέση του προέδρου.
Λίγο μετά μπήκε και στο Δ.Σ. της Intracom. Το Νοέμβριο του 1998 προέβη σε αγορά έκτασης 5.040 τετραγωνικών μέτρων στη θέση «Τζάνες» ή «Θυμιές» της κοινότητας Μπαρπίσσης στην Πάρο. Ως μεταφραστή του (!) για την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς με την εταιρία ΧΑΡΚΟ Α.Ε. είχε τον κ. Χριστοφοράκο. Εκεί έχει κτίσει εδώ και χρόνια βίλα. Ο ίδιος, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ήταν ο υπεύθυνος της Siemens Γερμανίας στις σχέσεις της με την BND (μυστική υπηρεσία Γερμανίας). Προτού έλθει στην Ελλάδα, ο κ. Γιουνγκ είχε πετύχει σε μια άλλη πάρα πολύ σημαντική αποστολή: Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, εδραίωσε τη θέση της εταιρίας στη Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Σε συναγερμό βρίσκονται οι δικαστικές αρχές της χώρας μας μετά την έντονη φημολογία σύμφωνα με την οποία και άλλοι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Siemens που έχουν κληθεί να καταθέσουν δεν αποκλείεται να έχουν ήδη σχεδιάσει την «απόδρασή» τους. Την ίδια στιγμή, αμφίβολο θεωρείται αν θα έλθει αύριο στην Ελλάδα, από το Μόναχο όπου βρίσκεται, για να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ο άλλοτε πρόεδρος της Siemens Hellas και πρώην πρωτοκλασάτο στέλεχος της Siemens Γερμανίας κ. Βόλκερ Γιουνγκ, που είναι επίσης κατηγορούμενος και διατηρούσε στενές σχέσεις με τον κ. Μ. Χριστοφοράκο.

Στο μεταξύ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas, ο οποίος μέχρι την περασμένη Τετάρτη επανειλημμένως είχε θεαθεί στο κέντρο του Μονάχου, τώρα αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις του, ιδιαίτερα σε μέρη που συχνάζουν Ελληνες. Ωστόσο, εξακολουθεί να απαντάει τηλεφωνικά σε «κοντινούς» του ανθρώπους. Κάτι που δεν ταιριάζει και τόσο σε έναν φυγόδικο, που τον «κυνηγάει» ένα διεθνές ένταλμα σύλληψης. Εντονη είναι η φημολογία ότι το ένταλμα που παραδόθηκε χθες από τη Eurojust στις γερμανικές αρχές συνθέτει γκρίζες ζώνες και δεν αποκλείεται να επιστραφεί στην Ελλάδα λόγω λαθών και παραλείψεων. Ηδη το ΠΑΣΟΚ σκοπεύει να «σηκώσει» το θέμα της εξαφάνισης Χριστοφοράκου και γι’ αυτό θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη.

Μυστήριο, όμως, καλύπτει και τον τρόπο με τον οποίο κατάφερε ο κ. Χριστοφοράκος να ανανεώσει το γερμανικό διαβατήριό του -ή τη γερμανική ταυτότητα-, που είχε λήξει. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί το τέλος Μαρτίου - αρχές Απριλίου απευθύνθηκε σε παράγοντες της γερμανικής διπλωματικής αποστολής στην Αθήνα προκειμένου να ανανεώσει τα έγγραφά του. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το γερμανικό προξενείο προφασίστηκε διάφορα «κωλύματα» για να μην προχωρήσει στην ανανέωση.

Κάτι όμως που τελικώς φέρεται να έγινε μετά από παρέμβαση, σύμφωνα με έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών, πολιτικών κύκλων. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι από τότε ο κ. Χριστοφοράκος σχεδίαζε την «απόδρασή» του από την Ελλάδα, ακόμα και προς τρίτη χώρα εκτός Ε.Ε.

Οσον αφορά τον κ. Γιουνγκ, το άκρως ενδιαφέρον προφίλ του έχει ως εξής: Περί το μέσον της τρέχουσας δεκαετίας εμφανίζεται στο Δ.Σ. της Siemens Hellas και μάλιστα στη θέση του προέδρου.

Λίγο μετά μπήκε και στο Δ.Σ. της Intracom. Το Νοέμβριο του 1998 προέβη σε αγορά έκτασης 5.040 τετραγωνικών μέτρων στη θέση «Τζάνες» ή «Θυμιές» της κοινότητας Μπαρπίσσης στην Πάρο. Ως μεταφραστή του (!) για την υπογραφή του συμβολαίου αγοράς με την εταιρία ΧΑΡΚΟ Α.Ε. είχε τον κ. Χριστοφοράκο. Εκεί έχει κτίσει εδώ και χρόνια βίλα. Ο ίδιος, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», ήταν ο υπεύθυνος της Siemens Γερμανίας στις σχέσεις της με την BND (μυστική υπηρεσία Γερμανίας). Προτού έλθει στην Ελλάδα, ο κ. Γιουνγκ είχε πετύχει σε μια άλλη πάρα πολύ σημαντική αποστολή: Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, εδραίωσε τη θέση της εταιρίας στη Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσηςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=91829