Γκάλοπ γιά τίς λίστες τών κομμάτων. Τό ΠΑΣΟΚ τα πήγε λίγο καλύτερα αλλά όχι όσο φάνηκε στήν αρχή...

Η δημοσκόπηση τού Mega.
Την απήχηση που είχαν στους πολίτες οι επιλογές Καραμανλή και Παπανδρέου στις ευρωλίστες καταγράφει έρευνα της GPO για το MEGA, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δλτίο ειδήσεων της Δευτέρας.
Η εντύπωση που προκάλεσε στους ερωτηθέντες το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ χαρακτηρίζεται από το 42,9% αρνητική και μάλλον αρνητική και θετική και μάλλον θετική από το 40,1%.
Στην αντίστοιχη ερώτηση για το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ θετική και μάλλον θετική γνώμη εκφράζει το 45,2%, ενώ αρνητική και μάλλον αρνητική γνώμη έχει το 35,4%.
Θετική είναι η εντύπωση που προκάλεσε η τοποθέτηση της Μαριέττας Γιαννάκου ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ για το 79,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου το ποσοστό των θετικών εντυπώσεων των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στο 87,2%.
Το 79,2% των ερωτηθέντων, πάντως, πιστεύει ότι οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα πρέπει να εξαντλήσουν τη θητεία τους στο Ευρωκοινοβούλιο, ενώ ποσοστό 68,3% θεωρεί ότι στις ευρωεκλογές θα πρέπει να υποστηριχθούν τα μικρότερα κόμματα και όχι ένα από τα δυο κόμματα εξουσίας.http://www.megatv.com/articles.asp?catid=14540&subid=2&tag=11107&pubid=2438736
 Η δημοσκόπηση τού Αντ1...
Με αφορμή τα νέα ευρωψηφοδέλτια, οι ερωτηθέντες στην ερώτηση ποιόν θεωρείτε ως την καλύτερη επιλογή για το ευρωκοινοβούλιο, το 38% απαντούν την Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ το 31% απάντησαν τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Το 5% των ερωτηθέντων απάντησαν την κα Συλβάνα Ράπτη.
Στην ίδια ερώτηση, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν καταλληλότερη την κα Γιαννάκου σε ποσοστό 71%, ενώ σε 7% τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Αντίθετα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ θεωρούν καταλληλότερο τον κ. Παπακωνσταντίνου σε ποσοστό 63%, ενώ σε ποσοστό 11% την κα Γιαννάκου.
Ανεξάρτητα με την ψήφο του καθενός στις ευρωεκλογές, το 35% των ερωτηθέντων βαθμολογούν θετικά το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, ενώ αρνητικά το κρίνει το 25%. Για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχουν θετικές γνώμες σε ποσοστό 31%, ενώ το 30% έχουν αρνητική άποψη.http://www.ant1online.gr/Politics/General/Pages/20095/c8f46415-e247-4f89-ac7a-11fc2431b9f1.aspx

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κ.Σημίτης: αλήθειες και μύθοι για την κρίση

Ο κ. Καραμανλής, αντιμέτωπος με τη συνεχή χειροτέρευση της οικονομικής κατάστασης, επικαλέσθηκε δύο αιτίες για να δικαιολογήσει την αποτυχία της κυβέρνησης. Την κατάσταση που του παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ και τη διεθνή κρίση.

Η πρώτη αιτία που επικαλείται δεν ευσταθεί. Το ΠΑΣΟΚ του παρέδωσε, αντίθετα από τους ισχυρισμούς του, μια οικονομία με εντυπωσιακές επιδόσεις. Οι εκθέσεις των διεθνών οργανισμών το επιβεβαιώνουν. Οι αριθμοί είναι πολύ εύγλωττοι.

Ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν το 2003 5,58% του ΑΕΠ, ο υψηλότερος από το 1980. Η Ν.Δ. δεν πραγματοποίησε σε καμιά χρονιά της διακυβέρνησής της ρυθμό 5% του ΑΕΠ, όπως είχε υποσχεθεί. Το 2008 ο ρυθμός έπεσε σε ποσοστό 2,93% του ΑΕΠ.

Η βελτίωση της παραγωγικότητας ήταν το 2003 4,52% του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές, η υψηλότερη από το 1980. Το 2008 ο ρυθμός είχε πέσει στο 1,70%.

Ο ρυθμός αύξησης των παγίων επενδύσεων, δημοσίων και ιδιωτικών, ήταν το 2003 13,19%, ο υψηλότερος από το 1980. Το 2008 δεν υπήρχε αύξηση αλλά συρρίκνωση των επενδύσεων κατά -11,54%.

Ο πληθωρισμός ήταν το 1980 24,87%, το 1996 8,19%, το 2003 3,53%. Χάρη στην ένταξη στην ΟΝΕ, η Ελλάδα γνώρισε εποχή χαμηλού πληθωρισμού. Το 2008 ήταν 4,15%, ο υψηλότερος από το 1998.

Το δημόσιο χρέος ήταν το 2003 97,85% του ΑΕΠ. Το ΠΑΣΟΚ το ......
είχε παραλάβει το 1993 στο 101,60%. Το 2008 ήταν στο 97,63%, παρ όλες τις συνεχείς καταγγελίες για τα υπέρογκα χρέη του ΠΑΣΟΚ που δήθεν μείωσε η Ν.Δ.

Το δημοσιονομικό έλλειμμα το 1993, όταν παρέλαβε το ΠΑΣΟΚ την κυβέρνηση από τη Ν.Δ., ήταν 12,20% του ΑΕΠ. Το μείωσε αισθητά. Σύμφωνα με την απογραφή της Νέας Δημοκρατίας ήταν 5,68% το 2003. Το 2008 είχε φτάσει στο 5,02%, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις ότι δεν θα υπερβεί το 3%.

Το έλλειμμα του ισοζυγίου πληρωμών ήταν το 2003 6,58% του ΑΕΠ. Το 2008 έφτασε στο πρωτόγνωρο ύψος του 14,47% του ΑΕΠ. Αν δεν υπήρχε το ευρώ, το ελληνικό νόμισμα θα είχε υποτιμηθεί.

Οι εντυπωσιακές οικονομικές επιδόσεις οφείλονται στη σημαντική στροφή προς πολιτικές με προσανατολισμό την ανάπτυξη με σταθερότητα. Οι διαρθρωτικές αλλαγές επιδιώχθηκαν πιο σθεναρά. Ο στόχος που έθεσε η κυβέρνηση, να ενταχθεί η χώρα στην ΟΝΕ και να υιοθετήσει το ευρώ το αργότερο την πρώτη Ιανουαρίου του 2001, συνέβαλε στην αύξηση της εμπιστοσύνης των επιχειρήσεων και των καταναλωτών και έτσι στη διεύρυνση των επενδύσεων, οι οποίες ενίσχυσαν την οικονομική ανάπτυξη.

Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) σε Εκθεσή του το 2007 μιλά για «θεαματική αναπτυξιακή επίδοση». Αναφέρει ως αιτίες την απελευθέρωση των αγορών των προϊόντων μεταξύ 1998 και 2003 και την απελευθέρωση της χρηματοπιστωτικής αγοράς με την κατάργηση των περιορισμών στη χορήγηση δανείων από το 1995 και μετά. Επισημαίνει ότι η ένταξη στην ΟΝΕ μείωσε δραστικά τα έξοδα δανεισμού και αύξησε σημαντικά την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα.

Αναφέρει ως παράδειγμα ότι, ενώ άλλοτε η Ελλάδα κατέβαλλε κατά 4-7% υψηλότερο επιτόκιο απ ό,τι η Γερμανία για να δανεισθεί, η διαφορά αυτή περιορίστηκε στο 0,3%. Οι εξαγωγές προς τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης τριπλασιάστηκαν μεταξύ των αρχών της δεκαετίας του 1980 και της περιόδου μετά το 2000. Οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης οδήγησαν σε υψηλή μετανάστευση προς την Ελλάδα και έτσι στην κάλυψη των αναγκών σε εργατικό δυναμικό. Τέλος, και οι Ολυμπιακοί Αγώνες βοήθησαν στην αναβάθμιση της χώρας ως τουριστικού προορισμού. Ο ΟΟΣΑ σε άλλη Εκθεσή του επισημαίνει ότι στην Ελλάδα από το 1996 μειώθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες και περιορίσθηκε ο αριθμός των φτωχών. Η Ελλάδα εκείνης της περιόδου, η Αγγλία και το Μεξικό ήταν οι μόνες χώρες όπου υπήρξε μια τέτοια θετική εξέλιξη τα τελευταία 25 χρόνια.

Η Ελλάδα βρισκόταν το τέλος του 2003 σε καλύτερη κατάσταση από ποτέ άλλοτε. Η Ελλάδα, βέβαια, είχε και χρόνια προβλήματα, τη μειωμένη ανταγωνιστικότητα, το χαμηλό επίπεδο τεχνολογίας, την υστέρηση στην παιδεία και στην έρευνα σε σχέση με τις άλλες αναπτυγμένες χώρες, την περιορισμένη ικανότητα και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης. Η ΝΔ θα έπρεπε να έχει αφιερώσει την προσοχή της σ' αυτά τα προβλήματα και να αξιοποιήσει τις μέχρι τότε αξιοσημείωτες επιδόσεις. Παρ όλα αυτά από το 2003 μέχρι το 2008 η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας στην παγκόσμια κατάταξη του World Economic Forum έπεσε από την 35η στην 65η θέση, ενώ ο δείκτης της ικανότητάς της να ενσωματώνει νέες τεχνολογίες κατρακύλησε από την 32η θέση στην 54η.

Η καταστροφική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας
Η Νέα Δημοκρατία δεν ασχολήθηκε με τα προβλήματα του τόπου, αντιθέτως ασχολήθηκε με το να δυσφημήσει την προηγούμενη κυβέρνηση με την απογραφή και τη συνεχή ενασχόληση με το παρελθόν.

Κατασπατάλησε τις δυνατότητες και τα μέσα που υπήρχαν για να ενισχύσει την κομματική της εξουσία και να ικανοποιήσει τα πελατειακά της δίκτυα. Πέτυχε έτσι να επαναφέρει μια κατάσταση στην οποία οι συντεχνίες είναι πιο ισχυρές, η ανομία πιο εκτεταμένη, οι ανισότητες πιο μεγάλες, η κοινωνική συνοχή παρουσιάζει ρωγμές και η αίσθηση της αδυναμίας, της ανικανότητας, της αδιαφορίας του κράτους και των πολιτικών δυνάμεων κυρίαρχη. Οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση ευρύτερης οικονομικής κρίσης ισχύει ένας πάγιος κανόνας.

Σε χώρες που παρουσιάζουν διαρθρωτικά προβλήματα, όπως η Ελλάδα, η ύφεση που προκαλείται από την κρίση διαρκεί περισσότερο και είναι πιο έντονη. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε, βέβαια, να είχε αποτρέψει την παγκόσμια κρίση, όμως έκανε χωρίς περίσκεψη και με περισσή επιπολαιότητα το καθετί δυνατό ώστε να χειροτερέψει τις επιπτώσεις της κρίσης στη χώρα, να μεγεθύνει τα προβλήματά της και να επιτείνει την υστέρησή της.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Λυκο
Πώς και κατάφερε και πέρασε αυτό το σχόλιο από τη λογοκρισία σου;
Περίεργο....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
H ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΕΠΑΝΩ ΘΑ ΓΡΑΦΕΙ =

ΗΛΙΘΙΑ ΡΕΠΟΥΣΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΕΤΟΣ 2009


Θα με θυμηθειτε....

δυστυχως ο κωστακης μας φερνει τον γιωργακη και μας τελειωνει οριστικα.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΟΣΟ ΘΕΛΕΤΕ , ΣΤΙΣ 7 ΟΜΩΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ.... ΣΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΥΚΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 7 ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΙ 6 ΣΙΧΤΙΡΙΣΑΝ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ ΚΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ... φυσικα δεν θα ψηφισουν πασοκ αλλα οπως και να το κανεις αμα γραψει νουμερο με 2 η ΝΔ τελειωνει το πανηγυρι... ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙ...ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΧΩΡΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΩΣΤΑΚΗ - ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚΟΕΙΔΗ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΟΠΩΣ ΒΑΡΑΣ ΤΟΝ ΤΑΜΠΟΥΡΑ... ΕΔΩ ΣΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΑΝΑΥΛΑ ΡΑΦΗΝΑ... μια και καλη.
Ο χρήστης emily είπε…
Πως σχολιάζει τη σύνθεση του ευρωψηφοδέλτιου ένα απλό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, με τα μάτια ενός απλού μέλους, που όμως γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ
.
Aπό τον Μ. Γεωργίου
.
Χωρίς ποτέ να διεκδικήσω κάτι από το Κίνημα, που υπηρετώ από το 1974, θα ήθελα να δημοσιοποιήσετε -κι αν αυτό ενοχλεί την πολιτική του blog σας, παρακαλώ να το βάλετε στα σχόλια- τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος μας.
Αρχικά θα κάνω ορισμένες απλές επισημάνσεις:
1. Κανένας υποψήφιος και υποψήφια (εκλόγιμες θέσεις) δεν έχει καμία σχέση με το ιστορικό ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε με την οργάνωση του ΠΑΣΟΚ όπως υπήρχε και ακριβώς ίδια παραμένει, μετά την Ανδρέα Παπανδρέου περίοδο.
2. Κανείς τους δεν έχει την παραμικρή σχέση με Τ.Ο. (παλιότερα) και σήμερα Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Να το πω με απλά λόγια: δεν γνωρίζουν τι σημαίνει αφισοκόλληση, συμμετοχή σε Γενική Συνέλευση, ΠΑΣΟΚ (όπως το οραματίστηκε, το ίδρυσε και το έκανε λαϊκή πρωτοπορία ο Ανδρέας Παπανδρέου).
3. Δεν υπάρχει σε καμία εκλόγιμη θέση η κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει την κοινωνία, αλλά η κοινωνία δεν εκφράζεται στο ΠΑΣΟΚ. Ψηφοδέλτιο χωρίς προσωπικότητες (να μπορούσες να επιχειρηματολογήσεις για την απουσία της κοινωνίας), χωρίς αγρότη, χωρίς εργάτη, χωρίς άνεργο, χωρίς εργαζόμενο, χωρίς την κύρια έκφραση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ (εδώ ο Καραμανλής μας βγήκε από «αριστερά»).
Δεν θέλω να αντιδικήσω με συντρόφους μου που νιώθουν «κομματικό καθήκον» να υπερασπιστούν αυτές τις επιλογές του προέδρου, αλλά προσωπικά τις θεωρώ συμβιβασμό χειρίστου είδους με τα συγκροτήματα και ...εκείνες τις δυνάμεις που παλέψαμε να μην αλώσουν το Κίνημα (εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή προέδρου).
- Γιώργος Παπακωνσταντίνου: από το πουθενά στενός συνεργάτης του κ. Σημίτη, ο οποίος τoν
τοποθέτησε σε κάποιες κρατικές θέσεις με καλούς μισθούς. Σήμερα στενός συνεργάτης του προέδρου, βουλευτής Κοζάνης και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Συλβάνα Ράπτη: βουλευτής που έδωσε όλες τις δυνάμεις της και συνεχίζει (αυτό είναι έντιμο, γιατί δεν θεωρώ σωστό να εγκαταλείπεις καιροσκοπικά τους πολιτικούς που στηρίζεις) να είναι εκφραστής του ρεύματος Βενιζέλου. Εκλεκτή του συγκροτήματος και σύζυγος του αρχιτέκτονα της πολιτικής Βενιζέλου (σ. Δατσέρη).
- Σταύρος Λαμπρινίδης: άγνωστος σ’ εμάς που από το 1974 στηρίζουμε και αγωνιζόμαστε στο ΠΑΣΟΚ, αλλά προσωπικός φίλος του σ. προέδρου.
- Χρυσούλα Παλιαδέλη: άγνωστη στο ΠΑΣΟΚ και την κοινωνία.
- Γιώργος Σταυρακάκης: λένε ΠΑΣΟΚ, όπως χιλιάδες άλλοι επί ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. σε κρατικές θέσεις.
- Μαριλένα Κοππά: καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, με δημοσιεύσεις υπέρ της αναγνώρισης Μακεδονικής μειονότητας, αλλά –ακούγεται- στον προσωπικό, φιλικό κύκλο του προέδρου.
- Άννυ Ποδηματά: ούτε ως ευρωβουλευτή δεν την γνωρίσαμε ποτέ στο ΠΑΣΟΚ (άγνωστη).
- Κρίτων Αρσένης: άγνωστος σ’ εμάς του ΠΑΣΟΚ, λέγεται γιος φίλης του προέδρου.
- Σπύρος Δανέλης: δήμαρχος στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με μηδαμινό έργο για τα προβλήματα του δήμου, αλλά με επιρροή στις περιοχές των Ζωνιανών.
- Δημήτρης Δρούτσας: καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, αλλά στενός-έμπιστος συνεργάτης του προέδρου.
- Πετρούλα Ντελεδήμου: υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του σ. Χ. Παπουτσή και μάθαμε από τον πρόεδρο ότι την έβαλε κάπου στη διεθνή.
- Λίνα Παπαδοπούλου: άγνωστη σ’ εμάς του ΠΑΣΟΚ.
"Γι’ αυτούς πως θα μπορούσα να συνεχίζω να δίνω την ψήφο μου; Να δίνω τη συνδρομή μου.Καλή επιτυχία σύντροφοι και θα τα ξαναπούμε κάποια μέρα στα Γουναράδικα".Από kerkyraikialepou.blogspot.com.