Ψεύδη για να καλυφθεί το ατόπημα από τον Ελληνοκύπριο βουλευτή...


Με μια αμήχανη στη μορφή αλλά προκλητική στο περιεχόμενο ανακοίνωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργουρίδης επιχειρεί να εμφανίσει λίγο-πολύ ως φυσιολογική την υπογραφή που έβαλε μαζί με Τούρκους βουλευτές στην πρόταση ψηφίσματος του Ελβετού Α. Γκρος για διεξαγωγή έρευνας από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την «Κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας στην Κω και στη Ρόδο».
Ο κ. Πουργουρίδης υποστηρίζει ψευδώς ότι «δεν τέθηκε θέμα τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω σε κανένα στάδιο από τον κ. Γκρος», όταν το ίδιο το κείμενο της πρότασης ψηφίσματος τιτλοφορείται ακριβώς ως «Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στην Κω και τη Ρόδο» και στη συνέχεια του κειμένου υπάρχουν συνεχείς αναφορές που εμφανίζουν ως δεδομένα στοιχεία ισχυρισμούς για το «κλείσιμο των τουρκικών σχολείων, την άρνηση σε τουρκική εκπαίδευση, την έλλειψη μουφτή» και, τέλος, εκφράζεται από όλους τους βουλευτές που το υπογράφουν (σε μεγάλο βαθμό Τούρκοι) «ανησυχία για την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω» (σ.σ.: και όχι «μουσουλμανικής», όπως ισχυρίζεται ο κ. Πουργουρίδης).
Ο κ. Πουργουρίδης, μάλιστα, δηλώνει ότι εάν η έρευνα «καταδείξει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω, δεν θα διστάσει να τις καταδικάσει...» (σ.σ.: όσο για τις αναφορές του βουλευτή του ΔΗΣΥ σε όσους «κάνουν εμπόριο πατριωτισμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο» και για υποτιθέμενη παράδοση του «Εθνους» να στρέφεται εναντίον Κύπριων πολιτικών, απλώς αναφέρουμε ότι η ευαισθησία είναι πράγματι χρήσιμη όταν επιδεικνύεται και έναντι της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων από την τουρκική εισβολή, αποτέλεσμα του πραξικοπήματος Σαμψών, το οποίο κάποιοι... πανηγύριζαν στο Λονδίνο. Και για «εμπόριο πατριωτισμού» μάλλον δεν μπορεί να ομιλούν όσοι από την ΕΟΚΑ Β βρέθηκαν στο στρατόπεδο του Σχεδίου Ανάν...)......
Γιά τό ίδιο θέμα δείτε καί τήν Σημερινή...
Πύρ ομαδόν κατά Πουργουρίδη...http://www.sigmalive.com/simerini/politics/154438

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Με μια αμήχανη στη μορφή αλλά προκλητική στο περιεχόμενο ανακοίνωση ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργουρίδης επιχειρεί να εμφανίσει λίγο-πολύ ως φυσιολογική την υπογραφή που έβαλε μαζί με Τούρκους βουλευτές στην πρόταση ψηφίσματος του Ελβετού Α. Γκρος για διεξαγωγή έρευνας από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με την «Κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας στην Κω και στη Ρόδο».Ο κ. Πουργουρίδης υποστηρίζει ψευδώς ότι «δεν τέθηκε θέμα τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω σε κανένα στάδιο από τον κ. Γκρος», όταν το ίδιο το κείμενο της πρότασης ψηφίσματος τιτλοφορείται ακριβώς ως «Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στην Κω και τη Ρόδο» και στη συνέχεια του κειμένου υπάρχουν συνεχείς αναφορές που εμφανίζουν ως δεδομένα στοιχεία ισχυρισμούς για το «κλείσιμο των τουρκικών σχολείων, την άρνηση σε τουρκική εκπαίδευση, την έλλειψη μουφτή» και, τέλος, εκφράζεται από όλους τους βουλευτές που το υπογράφουν (σε μεγάλο βαθμό Τούρκοι) «ανησυχία για την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω» (σ.σ.: και όχι «μουσουλμανικής», όπως ισχυρίζεται ο κ. Πουργουρίδης).
Ο κ. Πουργουρίδης, μάλιστα, δηλώνει ότι εάν η έρευνα «καταδείξει παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε βάρος μουσουλμάνων της Ρόδου και της Κω, δεν θα διστάσει να τις καταδικάσει...» (σ.σ.: όσο για τις αναφορές του βουλευτή του ΔΗΣΥ σε όσους «κάνουν εμπόριο πατριωτισμού στην Ελλάδα και στην Κύπρο» και για υποτιθέμενη παράδοση του «Εθνους» να στρέφεται εναντίον Κύπριων πολιτικών, απλώς αναφέρουμε ότι η ευαισθησία είναι πράγματι χρήσιμη όταν επιδεικνύεται και έναντι της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Κυπρίων από την τουρκική εισβολή, αποτέλεσμα του πραξικοπήματος Σαμψών, το οποίο κάποιοι... πανηγύριζαν στο Λονδίνο. Και για «εμπόριο πατριωτισμού» μάλλον δεν μπορεί να ομιλούν όσοι από την ΕΟΚΑ Β βρέθηκαν στο στρατόπεδο του Σχεδίου Ανάν...).
Εντονες αντιδράσεις και αποδοκιμασία από κόμματα και πολιτικούς και στην Κύπρο προκάλεσε η αποκάλυψη του «Εθνους της Κυριακής» για τον Χρήστο Πουργουρίδη, με την ΕΔΕΚ να εκφράζει «απαρέσκεια για τις ενέργειές του που στρέφονται κατά της Ελλάδας...», ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Ν. Κουτσού χαρακτήρισε την κίνηση Πουργουρίδη ως συμβολή στη «συκοφαντική προσπάθεια να πληγεί η εικόνα της Ελλάδας ως ευνομούμενου κράτους», ενώ και η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ Αντιγόνη Παπαδοπούλου επεσήμανε την προσπάθεια της Τουρκίας να «δημιουργήσει θέμα μειονοτήτων εκ του μη όντος, ώστε να έχει έρεισμα και να σαλαμοποιεί διεκδικήσεις και στο Αιγαίο και αλλού...» .
Ν. http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8400&pubid=3726798
Ο χρήστης ΓΙΑΔΙΚΙΑΡΟΓΛΟΥ είπε…
Τονίζω ακόμα, ότι ο κ.Γκρός είναι ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ Βουλευτής.Για να δείτε τί μπορεί να περιμένουμε από τον Γιωργο Παπανδρέου ως επικεφαλής των σοσιαλιστών που πήγε -τρομάρα του- μέχρι την Κίνα ν΄ανοίξει τα φτερά του....