Σήμερα μέ 25000 ευρώ περίπου τοποθετείς φωτοβολταικά στό σπίτι σου καί ξεχνάς εντελώς τή ΔΕΗ....


«Το 1998, όταν έχτιζα σιγά σιγά το σπίτι μου, άρχισα να τοποθετώ φωτοβολταϊκά συστήματα. Ύστερα από 10 χρόνια είχα δαπανήσει σχεδόν 35.000 ευρώ και είχα στη διάθεσή μου περισσότερες από 6.000 Κιλοβατώρες τον χρόνο.
«Αρκετές για να δουλεύει μέρα-νύχτα κάθε ηλεκτρική συσκευή στο σπίτι. Σε δυο- τρία χρόνια θα έχω αποσβέσει το ποσό που έδωσα για να εγκαταστήσω αυτά τα συστήματα». Ο κ. Δημήτρης Δολαψάκης, παρ΄ ότι είναι οικονομολόγος, δεν τα έκανε όλα αυτά για να γλιτώσει χρήματα. Τουλάχιστον όχι μόνο γι΄ αυτό. «Ο βασικότερος λόγος για τον οποίον πίστεψα σε αυτήν την τεχνολογία και την υιοθέτησα ήταν ο σεβασμός στο περιβάλλον.
Σήμερα, το μέσο κόστος για να τοποθετήσει κάποιος φωτοβολταϊκά στο σπίτι του είναι περίπου 25.000 ευρώ. Με αυτό το ποσό θα εξασφαλίζει 5 Κιλοβάτ, δηλαδή 6.500 Κιλοβατώρες τον χρόνο. Όμως ακόμη κι αν δεν θέλει να πωλεί το ρεύμα του στη ΔΕΗ και να το καταναλώνει απευθείας όπως ο κ. Δολαψάκης, πάλι κερδισμένος μακροπρόθεσμα θα είναι. Και μάλιστα δεν θα ανησυχεί μήπως μείνει στο σκοτάδι από πιθανή διακοπή ρεύματος. «Το ρεύμα που παράγεται από τα φωτοβολταϊκά αποθηκεύεται σε μεγάλες μπαταρίες, από συνεχές μετατρέπεται σε εναλλασσόμενο και διοχετεύεται στο σπίτι για τη λειτουργία κάθε συσκευής. Μάλιστα ή τάση του προκαθορίζεται και δεν αυξομειώνεται ό,τι κι αν συμβεί». .....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πιστεύω ότι τώρα κάθε εταιρια φωτοβολταικων έχει ρίξει τις τιμές λόγω κρίσης, αλλά και λόγω του ότι η τεχνολογία προχωράει και η κατασκευή των φωτοβολταϊκών γίνεται λιγότερο δαπανηρή.