Αφεριμ...Μέγα θέμα έχει προκύψει στά σοβαρά τουρκικά ΜΜΕ γιά το βρακί τής Χαντισέ. Αλλά καί τον τρόπο πού κουνιέται....





Γελοίο, αλλά συμβαίνει: την ώρα που ένα κομμάτι της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης ασχολείται με την Τουρκάλα εκπρόσωπο της Τουρκίας στη Eurovision και συγκεκριμένα με το εάν αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία», η τουρκική κρατική τηλεόραση (TRT) ασχολείται με το τι φοράει… Ή για την ακρίβεια με το τι δεν φοράει και με το πώς κουνιέται.
Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας – και μάλιστα από σοβαρά πολιτικά φύλλα όπως η Hurriyet – τις προηγούμενες εβδομάδες, οι υπεύθυνοι του τουρκικού κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα σκούπιζαν τον ιδρώτα και έκρυβαν την ντροπή τους πίσω από μαντίλια, παρακολουθώντας τα τρία υποψήφια video clips που θα επρόκειτο να συνοδεύσουν την τουρκική υποψηφιότητα στον 54ο Διαγωνισμό της Eurovision στη Μόσχα.
Η… διαλογή δεν έχει κυλήσει καλά – εξ ου και το γεγονός ότι στην επίσημη ιστοσελίδα της Eurovision δεν υπάρχει ακόμη το επίσημο video - , αφού οι υπεύθυνοι θεώρησαν τα video clips ξέχειλα ερωτισμού και ανάγκασαν την 24χρονη τραγουδίστρια να συναινέσει σε κάτι πιο σεμνό και λιγότερο αποκαλυπτικό, τόσο σε ό,τι αφορά το concept του κλιπ όσο και τη χορογραφία, αλλά και την αμφίεση της.
Μάλιστα, ένα από τα τρία κλιπς «κόπηκε» ασυζητητί με βέτο των τούρκων τηλεορασανθρώπων και παρά τις διαμαρτυρίες της Hadise όσο και του μάνατζερ της, Suheyl Atay.
Οι εξηγήσεις του TRT
Πηγή του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου προσπάθησε να αποφύγει το «ξεφωνητό», λέγοντας ότι δεν είναι κακό να παλεύεις για το τέλειο:
«Ο στόχος μας είναι να είμαστε οι νικητές του διαγωνισμού και δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό. Είναι λογικό, ένα βίντεο που θα προβληθεί σε περισσότερες από 42 χώρες του κόσμου, να θέλουμε να είναι τέλειο».
Μετά από αυτή τη δήλωση και ο Atay προσπάθησε να ρίξει τους τόνους, επισημαίνοντας με νόημα, ότι υπάρχει συμβόλαιο ανάμεσα στην νεαρή τραγουδίστρια και το TRT και ότι στη διάθεση της Κρατικής Τηλεόρασης βρίσκονται 3 video clips για να διαλέξει.
Διαφορετική γνώμη είχε ο κάπως extreme σκηνοθέτης για τα τουρκικά δεδομένα, Metin Arolat, ο οποίος λίγο ακόμη και θα ‘βγαινε με πανό, καταγγέλλοντας το τουρκικό κανάλι για λογοκρισία.
«Όλοι ξέρουν ότι λατρεύω το ερωτικό στοιχείο στις δουλειές μου, αρκεί να μην βγαίνει φτηνό. Όταν ήρθαν σε εμένα να μου προτείνουν να δουλέψω πάνω στο τραγούδι της Hadise, ήξεραν ποιος είμαι και τι δουλειά παράγω. Εξάλλου, όλοι ξέρουν τι show κάνει η Hadise και πως ντύνεται. Προσπάθησα ώστε το video clip να μην επισκιάζει τη σκηνική της παρουσία», επισήμανε ψιλοεκνευρισμένος στα ΜΜΕ της Τουρκίας, ο τολμηρός σκηνοθέτης.
To «άδειασμα» του σκηνοθέτη
Ο ίδιος μάλιστα δεν δίστασε να «αδειάσει», το προηγούμενο διάστημα, μάνατζερ και καλλιτέχνιδα που προσπάθησαν να κινηθούν διπλωματικά και αποκάλυψε ότι δεν γυρίστηκαν τρία βίντεο κλιπς, αλλά ένα με τρεις διαφορετικές εκδοχές.
«Υπάρχουν ίδιες σκηνές και στα τρία βίντεο», εξηγεί ο Arolat, «τα κοστούμια της Hadise είναι τα ίδια, απλώς η τρίτη βερσιόν διέρρευσε στο Internet και αυτό ήταν που δεν άρεσε στους κυρίους του TRT», λέει ο σκηνοθέτης και προειδοποιεί ότι αν δεν αρέσουν στους υπευθύνους και οι άλλες δύο βερσιόν δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να φτιάξει καινούριο βίντεο κλιπ και ειδικά στο παρά πέντε της διοργάνωσης.
Όλα αυτά, τη στιγμή που το TRT πρεσάρει μέχρι εκεί που δεν πάει την Τουρκάλα ποπ σταρ: από τη μία να στηρίξει το ευρωπαϊκό προφίλ της Τουρκίας – χωρίς γυμνό βεβαίως, βεβαίως – και από την άλλη να φέρει την πρώτη θέση.
Τα σημάδια της… πρέσας ήταν εμφανέστατα, από την ώρα που η ανατολίτισσα Μπρίτνεϊ Σπίαρς πάτησε το…πασούμι της στην Ελλάδα, η οποία μεταξύ άλλων δήλωσε – αν και πέρασε στα ψιλά – ότι της δημιουργεί άγχος η κατάταξη.
Και πώς να μην της δημιουργεί; Από τη μία οι ιθύνοντες του TRT ασχολούνται με τα σουτιέν και τα εσώρουχα της και από την άλλη ο τουρκικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας έχει ρίξει στα πόδια της τρελό χρήμα και διαφήμιση, προκειμένου να γυρίσει πίσω με την πρωτιά.
Η προίκα της Hadise
Συγκεκριμένα, το TRT έχει ήδη επενδύσει 300.000 τουρκικές λίρες (περίπου 160.000 ευρώ!) στη σέξι Hadise, ποσό στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η αμοιβή της τραγουδίστριας, τα promo tours και ό,τι άλλο απαιτεί η εκπροσώπηση της Τουρκίας στη Eurovision.
Και από κοντά και τα τουρκικά tabloids που «σφάζονται» στις μπηχτές, υπενθυμίζοντας ότι το τουρκικό φαβορί δεν στηρίχθηκε με τόση ζέση, τουλάχιστον όση πριν από μερικά χρόνια συνόδευε τη Σερτάμπ Ερενέρ που τελικώς απέσπασε πρωτιά. Τότε, η τουρκική κρατική τηλεόραση είχε επενδύσει 500.000 τουρκικές λίρες, αλλά φέτος κάτι η κρίση, κάτι οι κόντρες με το Ισραήλ για τα εξοπλιστικά και μοιραία η Hadise καλείται να παλέψει με τον εαυτό της, την οπισθοδρόμηση και τις low budget πανηγυρτζίδικες εμφανίσεις, όπως συνέβη στην Κομοτηνή.
Αυτά τα ολίγα για να μη νομίσει κανείς ότι στη γείτονα χώρα ασχολούνται με «Σκόπια», «Μακεδονία» και άλλα τέτοια. Έχουν σοβαρά προβλήματα να λύσουν που εκτείνονται από το στενό τζιν της τραγουδίστριας τους – και το αν πρέπει να λικνίζεται μέσα σε αυτό – μέχρι το αν θα κάνουν απόσβεση του χρήματος, το οποίο επενδύουν πάνω της όλους αυτούς τους μήνες…http://www.kolonaki-press.com/emas-mas-ekaige-i-makedonia-kai-to-trt-ntrepotan-gia-to-brakaki-tis-hadise.html
Σ.Σ, Οι άνθρωποι είναι πίσω. Στην Ελλάδα άν μιά παρουσιάστρια δέν δείξει το βρακί της τουλάχιστον μιά δυό φορές σέ κάθε εμφάνιση δέν κάνει τίποτα. Στά μεσημεριανά μάλιστα θά πρέπει να καθιερώσουν στήλη (εκεί πού κάνουν κριτική για το πώς ντύνονται και βαθμολογούν ανάλογα) γιά να κάνουν κριτική στό χρώμα αλλά και το είδος (υφασμα , σχέδιο κλπ) απο τα βρακιά τών παρουσιαστριών πού έτσι κι αλλιώς τα βλέπουμε κάθε μέρα...

Σχόλια