ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλουμε -κάθετα καί πλέρια- τήν προκλητική απόφαση τής Siemens νά μή δίνει πλέον μαύρο χρήμα....


ΟΠως θα διαβάσετε και παρακάτω (στή συνέντευξη πού έδωσε στόν Τέλλογλου ο διευθυντής της) η Siemens προέβη σήμερα σέ μια απαράδεκτη πρόκληση κατά τού λαικού κινήματος καί τών αγώνων τού λαού μας γιά τόν Σοσιαλισμό....
Σταματάει λέει πλέον να δίνει μαύρο χρήμα...
Τέρμα οι χορηγίες και οι παροχές και διάφορα άλλα τέτοια αντιδραστικά....
Είναι φανερό ότι πρόκειται γιά οργανωμένο σχέδιο τής μαύρης δεξιάς να πλήξει τούς λαικούς αγώνες ....
Τό καταδικάζουμε κάθετα...
Πλέρια...
Εντελώς...
Αλλά βέβαια...
Καταλαβαίνει η δεξιά ότι ερχόμαστε εμείς και προσπαθεί να προλάβει....
Ομως άν είναι έτσι τότε να πάμε όλοι σπίτια μας σύντροφοι...
Γιά έναν μισθό υπουργού και βουλευτή έχουμε φάει τα λυσσακά μας τόσο καιρό?
Α, και κάτι άλλο....
Αμα δεί έργο η Siemens από εμάς τώρα πού θα γίνουμε κυβέρνηση εμάς να μάς τρυπήσετε ολωνών τή μύτη....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Τέλος οι «χορηγίες» στα κόμματα
Συνέντευξη του νέου επικεφαλής της Siemens Hellas για το νέο τρόπο λειτουργίας της εταιρείας
Των Βαγγελη Mανδραβελη - Τασου Tελλογλου

Για μια νέα «αναβαπτισμένη» Siemens, η οποία σέβεται το δίπτυχο της λειτουργικής υπεροχής και της επιχειρηματικής ηθικής, κάνει λόγο ο νέος επικεφαλής της εταιρείας κ. Πάνος Ξυνής. Τη δήλωση αυτή συμμόρφωσης, γνωστοποίησε πρόσφατα με επιστολή του προς όλα τα κόμματα της χώρας και στους πελάτες της επιχείρησης.

Ο ίδιος, στη συνέντευξή του στην «Κ» παραδέχεται ότι η εταιρεία είχε γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, ενώ τώρα φέρεται αποφασισμένος να κόψει «περίεργες» χορηγίες και συμμετοχές της «παλιάς» Siemens Ηellas. Σημειώνει ακόμη ότι όποια πρώην στελέχη της αποδειχτεί ότι έχουν ενεργήσει αθέμιτα, η εταιρεία θα κινηθεί εναντίον τους, όπως έχει ήδη πράξει, με τους κ. Μιχάλη Χριστοφοράκο και Πρόδρομο Μαυρίδη. Ωστόσο παραδέχεται ότι δεν ήρθε στην εταιρεία ως ντετέκτιβ ή εκκαθαριστής του παρελθόντος.

— Ποιοι νομίζετε ότι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τη Siemens σ’ αυτές τις αθέμιτες πρακτικές;

— Κατ’ αρχάς δεν θεωρώ ότι ήταν πρακτική της εταιρείας. Οι εταιρείες απαρτίζονται από ανθρώπους και οι συγκεκριμένες πρακτικές ήταν πρακτικές κάποιων συγκεκριμένων ανθρώπων. Πάντοτε έτσι συμβαίνει. Αυτό που μπορώ να υποθέσω είναι ότι η Siemens, έχοντας μια λαμπρή επιχειρηματική πορεία, απέκτησε μεγάλη εξουσία. Και φαντάζομαι ότι, όταν αποκτάς μεγάλη εξουσία, τότε γίνεσαι και αλαζονικός.

Το ποια κίνητρα είχαν κάποιοι ως ομάδα και ο καθένας ξεχωριστά για να υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές, έχω κάποιους ενδοιασμούς να τα αναφέρω γιατί μπορεί να μην έχω τη σαφή εικόνα. Για μένα προσωπικά κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί.

— Υπάρχει όμως κάποιος που στη Γερμανία καταδικάστηκε. Υπήρχε επομένως ένα συστημικό μοντέλο που ενθάρρυνε τέτοιες πρακτικές π.χ. τα μπόνους των στελεχών...

— Τα συστήματα όντως υπήρχαν. Απλώς η συμπεριφορά που είχε αναπτυχθεί σε ορισμένους, επέτρεπε αποκλίσεις από τους κανόνες της επιχείρησης. Οι κανόνες δεν ήταν αυτοί που αναφέρεστε. Και δεν ήταν μόνον τα μπόνους. Υπήρχε μια ανομοιογένεια στο προσωπικό και μια αλλοπρόσαλλη πρακτική. Κάποιοι σε ανώτερο management αμείβονταν λιγότερο από κάποιους που ήταν σε χαμηλότερο επίπεδο. Το πρόβλημα όμως βρισκόταν ψηλά. Για ποιους λόγους όμως δημιουργήθηκε αυτό δεν το γνωρίζω.

— Πιστεύετε ότι έχει αλλάξει έκτοτε η εταιρεία;

— Nαι, σίγουρα. Μετά την τεράστια ζημία που υπέστη τα τελευταία 2-3 χρόνια, έγινε μια τεράστια προσπάθεια ανόρθωσης με βασικό μοχλό τη «συμμόρφωση» (cοmpliance). Πραγματικά η εταιρεία «ξεσκονίστηκε» σε παγκόσμιο επίπεδο. Ερευνήθηκε όλο το σύστημα και όλες οι διαδικασίες. Ολόκληρο το προσωπικό εκπαιδεύτηκε σε θέματα compliance. Λήφθηκαν πιο σκληρά μέτρα. Πριν μπορούσαν να γίνουν πολλά πράγματα από έναν ή δύο ανθρώπους. Τώρα αυτό είναι δύσκολο. Το κυριότερο είναι ότι στη νέα Siemens χάνονται οι βαθμοί ελευθερίας που υπήρχαν σε τοπικό επίπεδο και το νέο σύστημα οργάνωσης μπορεί να επιτρέψει την παρακολούθηση του συστήματος σε τοπικό επίπεδο. Αυτό πριν δεν συνέβαινε.

— Τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν πολλά στελέχη σας, τους οποίους, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ενδείξεις κακοδιαχείρισης από την Debevoise, εσείς τους αποζημιώσατε. Δεν είναι ένδειξη κάλυψης της υπόθεσης εκ μέρους σας;

— Ερευνήσαμε και συνεχίζουμε να ερευνούμε. Ο,τι νέο υπάρχει για πρώην στελέχη μας, θα διοχετεύεται στις αρμόδιες αρχές. Θέλουμε να διεκδικήσουμε από αυτό που μας έτυχε και μας ζημίωσε. Ομως πρέπει να γνωρίζουμε 100% τι συνέβη. Πρόθεση της Siemens και δική μου -άλλωστε με αυτή την προϋπόθεση ήρθα- είναι να φέρει όσα βρίσκει στο φως. Χαρήκαμε πολύ από τον πρόσφατο έλεγχο που πραγματοποίησε ο ανακριτής στη Siemens.

Και το ίδιο συνέβη σε πολλούς εργαζόμενους. Θέλουμε να μπει ο εισαγγελέας μέσα, κι επιπλέον, να ξύσει όλο το απόστημα. Αυτό είναι το καλύτερο για τη Siemens και όσο πιο σύντομα συμβεί, τόσο το καλύτερο. Η Siemens AG ήδη έχει κάνει αγωγές κατά των κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου και Πρόδρομου Μαυρίδη, διεκδικώντας αποζημιώσεις μέχρι του ύψους των 5 εκατομμυρίων ευρώ και από τους δύο. Το ίδιο θα συμβεί και για άλλους, εφόσον όμως υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία.

«Ευτυχώς πιαστήκαμε σχετικά γρήγορα, γιατί θα είχαμε διαλυθεί»

— Σε λίγο έρχονται ευρωεκλογές. Πολλοί μπορεί να σας πλησιάσουν για... χορηγίες. Τι θα κάνετε;

— Προσωπικά δεν είχα τέτοια εμπειρία στο παρελθόν και δεν νομίζω ότι θα αποκτήσω. Αντίθετα απεμπλεκόμαστε από πολλά που θεωρώ ότι δεν ταιριάζουν στο προφίλ της επιχείρησης. Θα αποχωρήσουμε από διάφορες συμμετοχές της επιχείρησης για τις οποίες δεν έχουμε τις ικανότητες ως μονάδα και χωρίς κανένα ουσιαστικό στόχο. Επίσης είναι παράλογο να παρέχονται υπηρεσίες στην εταιρεία μέσω τρίτων, οι οποίες είναι εις βάρος της επιχείρησης. Με ρωτήσατε αν θα δώσω λεφτά σε κόμματα; Μα, κλασικές χορηγίες θα περικοπούν. Για ποιο λόγο να έχουμε κλείσει σουίτα σε γήπεδο για 10 χρόνια και να καταβάλλουμε 140.000 ευρώ ετησίως; Ειδικά όμως για τις εκλογές, πρόσφατα απέστειλα επιστολή σε όλα τα κόμματα, στους αρχηγούς τους, στον πρόεδρο της Βουλής κ. ά., με βασικό στόχο να παρουσιάσω τον νέο τρόπο που δουλεύει η Siemens στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα. Δεν ξεχνώ το παρελθόν της Siemens, αλλά αυτό που με ενδιαφέρει πλέον είναι το «απ’ εδώ κι εμπρός».

— Εχετε εικόνα για το πόσο «μαύρο χρήμα» διακινήθηκε από την εταιρεία;

— Σας κοιτώ στα ματιά και σας λέω όχι.

— Ξέρετε πότε δόθηκαν τελευταία φορά χρήματα σε πολιτικά κόμματα ή σε πολιτικούς της χώρας;

— Οι μόνοι που θα μπορούσαν να μου απαντήσουν κάτι τέτοιο είναι ο κ. Φίσερ (οικονομικός διευθυντής) και ο κ. Σεκέλις (Copm-liance Officer). Οι ίδιοι μου απάντησαν ότι δεν έχουν ιδέα. Και θεωρώ ότι μου λένε αλήθεια. Δεν μπορούν να βρουν τίποτε και δεν φαντάζομαι ότι κάποιος το έκανε με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει εύκολα αντιληπτός. Το πάρε-δώσε με κόμματα και πολιτικούς το αντιλαμβάνομαι από τα γραφόμενα στις εφημερίδες. Είμαι δύο μήνες στην εταιρεία, αλλά κανένας πολιτικός ή κόμμα δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει μαζί μου.

— Αν δώσατε όλα τα στοιχεία στις αρχές, τότε πώς δικαιολογείτε την έφοδο του ανακριτή πριν από μερικές ημέρες στα γραφεία σας;

— Η γνώση που μου έχει μεταφέρει το νομικό τμήμα -και δεν έχω κανένα λόγο να το αμφισβητώ- είναι ότι όποια στοιχεία έχουμε, τα έχουμε παραδώσει. Ολοι οι φάκελοι της Debevoise παραδόθηκαν στις ανακριτικές αρχές. Δεν θέλω να προχωρήσω σε κρίσεις των κινήσεων του εισαγγελέα και δεν γνωρίζω τους λόγους που τον οδήγησαν εδώ. Εχει όμως κάθε δικαίωμα να το πράξει.

— Εκτός από το «στίγμα», η Siemens Hellas έχει να αντιμετωπίσει και την οικονομική κρίση. Πιστεύετε ότι όλο αυτό το οικοδόμημα είναι δυνατόν να αντέξει στο ορατό μέλλον;

— Το πιστεύω ακράδαντα. Αλλωστε, αν δεν το πίστευα δεν θα είχα αναλάβει τη θέση. Σε ό, τι αφορά το «στίγμα» που αναφέρεστε, εμείς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε, επειδή μας έπιασαν για τις λανθασμένες συμπεριφορές μας. Ευτυχώς πιαστήκαμε σχετικά γρήγορα, γιατί αν αυτό συνεχιζόταν θα μπορούσε να έχει διαλυθεί η εταιρεία ολοσχερώς.http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_2_11/03/2009_307095
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Χάθηκε μιά παλιά αγάπη, δεν πειράζει.
Η ζωή συνεχίζεται.
Όσο υπάρχει θασόκ θα βρεθούν καινούργιες, το μαναστήρι νάναι καλά και από καλογέρους γεμάτος ο τόπος.
Συνωστισμός εκκολαπτόμενων εραστών την περασμένη Παρασκευή στην Εκάλη.
Το σημαντικό είναι να καταλαβαίνεις από πάρε δώσε.
Ο Γιώργος αυτά τα καταλαβαίνει, πάλι καλά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Βρε λαμόγια της δεξιάς φτάσατε την Ελλαδίτσα στο πάτο μιλάτε κι όλας;. Ουστ
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και τώρα τί γίνεται με τα δικαστήρια;
Θα την πληρώσουν μόνο τα τσιράκια;
Α ρε Σημίτη, έκανες τις λαδιές σου και τώρα κάνεις τον "κινέζο".
Ξέρεις εσύ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Siemens, Siemens, τί μου θύμησες;
Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαίς.
Που είναι εκείνες οι εποχές που κάναμε ότι γουστάραμε;
Που κανείς δεν υποψιαζότανε πόσο προχωρημένο κόμμα είμασταν;
Που έρεε άφθονο το χρήμα στις πολιτικές διαφημίσεις στην τηλεόραση όταν έρχονταν εκλογές και είχαμε κουφάνει τους νεοδημοκράτες.
Που είχαν όλοι οι πολιτευτές μας πανάκριβα κεντρικά προεκλογικά κέντρα γύρω από την Πανεπιστημίου, τη Σταδίου και το Σύνταγμα.
Που πηγαίναμε κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους ανεγκέφαλους οπαδούς μας στα χωριά τους να μας ψηφίσουν και γλεντούσαμε μέχρι πρωίας;
Τότε το φυσούσαμε το χρήμα.
Τρώγαμε και πίναμε στην υγειά της Siemens.
Τώρα;
Από τα ψηλά στα χαμηλά, από τον τρίτο στην υπόγα.
Άτιμη ζωή, μας πέταξες στου δρόμου την άκρη, .....
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
Υπάρχει ή όχι πρόταση του ΠΑΣΟΚ για εξεταστική για την Σιμενς; Υπάρχει ή όχι η άρνηση της ΝΔ για εξεταστική; Όλα τα άλλα ανήκουν στη σφαίρα της προπαγάνδας. Όλα στο φως. Αυτός που αρνήται αυτή την αρχή είναι και ύποπτος διαφθοράς τελεία και παύλα.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πιλότε έτσι είναι εάν έτσι θέλεις να πιστεύεις.
Θέλω να ξέρεις ότι δεν σε θεωρώ αντίπαλο απλά κάποιον που βλέπει το κόσμο διαφορετικά από εμένα.
Σε ότι αφορά την ουσία του σχολίου σου, κατά τη γνώμη μου μπερδεύεις τις βούρτσες και νομίζω ότι το κάνεις ηθελημένα.
Τί σχέση έχει η ιστορία της siemens με το Βατοπέδι;
H Siemens είναι μία εταιρία που τάιζε πολιτικά κόμματα, σε ποιά έκταση δεν έχει ακόμη αποδειχθεί. Σίγουρα πάντως τάιζε το πασόκ (εξάλλου το έχει παραδεχθεί και ο Τσουκάτος και κάμποσοι άλλοι) και ενδεχομένως και τη ΝΔ (χωρίς να έχει αποδειχθεί ακόμη. Είναι λογικό να τέιζε το πασόκ, γιατί ήταν κυβέρνηση και αποφάσιζε για τις προμήθειες.
Το Βατοπέδι είναι εντελώς άλλη ιστορία. Μετά από 30 χρόνια διένεξης της μονής με το δημόσιο και αφού είχαν ξεκινήσει διαδικασίες κατακύρωσης στη μονή επί πασόκ, τελικά τα έδωσε η ΝΔ. Μετά τη φασαρία τα πήρε πίσω το κράτος. Ο Καραμανλής έκανε την εξεταστική που δεν βρήκε κάποια στοιχεία σε βάρος πολιτικών και η ιστορία και η ιστορία έχει πολιτικά κλείσει.
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν έχουν εμπλακεί νεοδημοκράτες στην ιστορία (όπως και πασόκοι) αλλά δεν μπορεί να είναι σε ομηρεία η πολιτική ζωή επί κανα δυό χρόνια μέχρι να τελειώσει η δικαστική διερεύνηση.
Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάς ότι εάν παρουσιαστούν νέα στοιχεία (πχ λεφτά) που αφορούν πολιτικά πρόσωπα η υπόθεση ξανανοίγει.
ΛΙΓΗ ΛΙΓΟΤΕΡΗ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
@12 Μάρτιος 2009 9:32 πμ
Δεν ξέρω γιατί αναφέρεσαι στο Βατοπέδι αφού εγώ δεν έχω αναφερθεί. Από αυτά που αναφέρω δεν νομίζω τίποτα. Απλώς αναφέρομαι σε γεγονότα τα οποία συνέβησαν. Το ΠΑΣΟΚ τουλάχιστον 10 φορές μέσα στη βουλή έχει κάνει πρόταση για εξεταστική για τη Σίμενς και αντίστοιχα η ΝΔ αρνήθηκε. Δεν καταλαβαίνω το σόλιό σου για το σχόλιό μου για βούρτσες. Νομίζω τέτοιου είδους επιχειρήματα αναδεικνύουν τη έλλειψη σοβαρών επιχειρημάτων.
Η θέση μου είναι ξεκάθαρη που πιο ξεκάθαρη δεν γίνεται νομίζω. ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ. Όποιος έκλεψε στον κορυδαλλό. Αλλά αυτό που βλέπω είναι μια δυστακτικότητα από το μέρος της κυβέρνησης που εγώ το ερμηνεύω ύποπτο. Προς τι λοιπόν οι βούρτσες. Ψάξε λοιπόν μόνος σου απαλαγμένος από τα ταμπού σου και τις προκαταλήψεις σου και τακτοποίησε τις δικές σου βούρτσες εκεί που πρέπει να είναι.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Φιλαράκι πιλότε άσε τα σάπια.
Εξάλλου οι πιθανές ευθύνες στελεχών του πασόκ για τη siemens έχουν παραγραφεί σε ποινικό επίπεδο, παραμένουν μόνο οι πολιτικές εντυπώσεις.
Επίσης σε παρακαλώ να μην υποτιμάς τους συνομιλητές σου λέγοντας ανακρίβειες ότι η ΝΔ έχει αρνηθεί εξεταστική.
Όλοι στην πιάτσα ξέρουν ότι η αποστολή μυριάδων θεμάτων στη Βουλή σημαίνει σχεδόν πάντα και παραγραφή του ποινικού σκέλους των υφισταμένων ΜΗ πολιτικών προσώπων.
Η υπόθεση ΔΕΚΑ Α.Ε. με τα λεφτά του Χρηματιστηρίου είναι μία κλασσική περίπτωση, όπου τα 12 μη πολιτικά πρόσωπα (όλοι πασόκοι) έχουν αθωωθεί πρωτόδικα δύο φορές, με το σκεπτικό ότι εκτελούσαν εντολές από τον Παπαντωνίου και το Χριστοδυλάκη, των οποίων όμως οι ευθύνες έχουν παραγραφεί.
Βέβαια, οι ανώτατοι δικαστές μπορούν να ξεχωρίσουν την ουσία από τις ανόητες δικαιολογίες και αναμένουμε φέτος την τελική έκβαση.
Αυτή η ιστορία με τις εξεταστικές είναι άλλοθι για να καλύπτουν οι υπουργοί τις προσωπικές τους ευθύνες και τις ευθύνες των υφισταμένων τους μη πολιτικών προσώπων (δηλαδή όλη η συμμορία βγαίνει λάδι, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο).
Ξέρεις επίσης πολύ καλά ότι η ιστορία της Siemens έχει προχωρήσει σε ανακριτικό επίπεδο πολύ και σύντομα θα βγούν ονόματα και διευθύνσεις, κοντός ψαλμός αλληλούια.
Δυστυχώς χάσαμε πάνω από δύο χρόνια με την άρνηση των ελβετικών αρχών να δώσουν τα στοιχεία των λογαριασμών, τώρα όμως όλα ξεκαθαρίζουν.
Στο λέω ειλικρινά, μακάρι να είναι όλοι αθώοι για να σταματήσουν τα υπονούμενα, οι σκιές και η αλληλο-συκοφάντηση.
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
@12 Μάρτιος 2009 10:57 πμ
Επίσης σε παρακαλώ να μην υποτιμάς τους συνομιλητές σου λέγοντας ανακρίβειες ότι η ΝΔ έχει αρνηθεί εξεταστική.

Επειδή δεν μου αρέσουν οι μπλόφες και οι κατηγορίες από μέρους σου. Πάρε ένα δέιγμα για να έχεις και αν επιμένεις θα πάρεις και άλλα.
http://www.youtube.com/watch?v=ItDuJtf4Nms