Σέ μειοψηφικό ποσοστό θά συμμετάσχουν καί άλλοι (ακούγεται ο Μαρινάκης κλπ) στό σχήμα τής MIG-Ολυμπιακή καί .....δυό λόγια γιά τήν MIG.


Επειδή αρχίζει και δημιουργείται ένας μύθος σε σχέση με τό deal MIG - ΟΛυμπιακή ας δώσουμε μερικά δεδομένα.....
1) Δηλώσεις Βγενόπουλου στίς 13/2/09 μετά απο συνάντηση με Παπανδρέου.
..........Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος υπογράμμισε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εφοπλιστικούς κύκλους για συμμετοχή στο εγχείρημα.
Στα σχέδια της MIG, τόνισε, είναι να προχωρήσει σε private placement ούτως ώστε να συμμετάσχουν με μειοψηφικό ποσοστό.
Αρα απο την αρχή είναι γνωστό ότι θα συμμετάσχουν και άλλοι (εφοπλιστικοί κύκλοι) αλλά σε μειοψηφικό ποσοστό....
2) Διαβάζουμε στη σημερινή Ελευθεροτυπία...
..*Στελέχη της αγοράς υποστηρίζουν ότι τα πραγματικά δεδομένα της συμφωνίας θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται σταδιακά τους επόμενους μήνες. Καθοριστικής σημασίας θα είναι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία αναμένεται να προχωρήσει η MIG μετά την εξαγορά του 100% των δύο εταιρειών. Μέσω αυτής της διαδικασίας, ο Α. Βγενόπουλος έχει προαναγγείλει ότι θα αποκτήσουν ποσοστά της νέας Ο.Α. εφοπλιστές και επιχειρηματίες που συγκροτούν τον «πόλο» της MIG.
*Στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος είναι το IRF, ένα επενδυτικό κεφάλαιο που κυρίως ελέγχεται από μία γυναίκα του εφοπλισμού, την Αγγελική Φράγκου (Navios).
*Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η MIG θα προχωρήσει στην αύξηση κεφαλαίου που έχει σε εξέλιξη (τα κεφάλαια που θα αντλήσει θα είναι σαφώς μικρότερα από αυτά που αρχικά προσδοκούσε) και μέσω αυτής θα εμφανιστούν νέοι μέτοχοι εφοπλιστές -ακούγεται το όνομα του Ευάγγελου Μαρινάκη- που θα στηρίξουν τα σχέδια για ανάπτυξη της Ολυμπιακής.
*Ουδέτεροι παρατηρητές λένε πως ο Βγενόπουλος αιφνιδίασε την Aegean, η οποία αντέδρασε καθυστερημένα. Σε αυτήν συνασπίζονται μεγάλα ονόματα της επιχειρηματικής ζωής της χώρας όπως:
*Η οικογένεια Θ. Βασιλάκη, (αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, AutoHellas-Hertz κ.ά.).
*Οι εφοπλιστές Π. και Θ. Λασκαρίδης (έχουν και τα ξενοδοχεία «Μεγάλη Βρεταννία», «Hilton Ρόδου», το πρώην «Regency Casino» κ.λπ.).
*Ο Κύπριος Γ. Δαυίδ (Coca-Cola, Frigoglass).
*Ο κατασκευαστής Δ. Ιωάννου (J&Ρ Overseas, Αβαξ).
3) Τέλος θυμόμαστε ότι ήδη απο τίς 30/9/07 τό Βήμα γράφει ποιοί ακόμα φέρονται να συμμετέχουν στό σχήμα MIG...
....Κανείς δεν γνωρίζει πώς τα κατάφερε και η MIG έγινε επενδυτικός βραχίονας των κρατικών κεφαλαίων του Ντουμπάι. Η Marfin Investment Group, δημιούργημα του κ. Αν. Βγενόπουλου, με βασικό μέτοχο την κρατική επενδυτική εταιρεία του Ντουμπάι συγκέντρωσε 5,19 δισ. ευρώ από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου στην οποία συμμετείχαν θεσμικοί επενδυτές, εφοπλιστές, επιχειρηματίες, αλλά και εταιρείες ως νομικά πρόσωπα και είναι έτοιμη με έδρα την Ελλάδα να προχωρήσει σε επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μαζί με τη δυνατότητα δανεισμού που έχει η MIG τα προς επένδυση κεφάλαια προσεγγίζουν τα 15 δισ. ευρώ. Απέκτησε ήδη τη Vivartia και η χρηματιστηριακή κοινότητα εκτιμά ήδη ότι ένα μεγάλο ποσοστό του «κρουαζιεροπλοίου» θα καταλήξει σύντομα στα χέρια μιας ομάδας ελλήνων επιχειρηματιών και εφοπλιστών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της MIG φέρονται να συμμετείχαν με ποσά άνω των 20 εκατ. ευρώ πρόσωπα από τον εφοπλιστικό χώρο όπως η Αγγελική Φράγκου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Παναγιώτης Τσάκος, ο Ανδρέας Μαρτίνος και ο Θόδωρος Βενιάμης. Επίσης οι επιχειρηματίες Γιάννης Ακκάς, Γιώργος Κούμπας και Κωνσταντίνος Πηλαδάκης.....

Σχόλια