Ο Ρουσόπουλος ο άνθρωπος πού άλλαξε γιά πάντα τήν πολιτική επικοινωνία στήν ΝΔ καί τή χώρα μιλάει γιά όλα....


Είναι γνωστό ότι το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε νούμερο 1 εχθρό του τόν Ρουσόπουλο...
Πολιτικό εχθρό του εννοείται....
Πάμπολλα στελέχη τού ΠΑΣΟΚ , ακόμα και ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, τό είχαν δηλώσει ξεκάθαρα καί δημόσια....
Μάλιστα ο κ. Παπανδρέου είχε αποδώσει τήν επικράτηση τής ΝΔ στήν επικοινωνιακή πολιτική Ρουσόπουλου και επαναλαμβάνουμε το είχε κάνει δημόσια....
Δέν είναι μακριά οι εποχές πού οι ΠΑΣΟΚοι τόν έβλεπαν στόν ύπνο τους και πετάγονταν αλλαφιασμένοι...
Οταν στή μεγάλη ενδοοικογενειακή σύγκρουση ο Ρουσόπουλος καρατομήθηκε στό ΠΑΣΟΚ άνοιγαν βέβαια σαμπάνιες....
Τώρα φαίνεται όμως ότι όλα αυτά ανήκουν στό παρελθόν...
Είναι φανερό ότι όλοι στή ΝΔ είναι αλλαγμένοι, πιό ψύχραιμοι και πιό σοφοί....
Αυτό είναι ασφαλώς πολύ καλό για την παράταξη....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Η ανάγκη για συναίνεση μπορεί να οδηγήσει στο μέλλον σε κυβερνήσεις συνεργασίας, κυρίως γιατί τα αιτήματα των καιρών κάνουν πιθανή την ίδρυση νέων κομμάτων, υποστηρίζει ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος επιμένει στην υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Αττικής και δηλώνει ότι δεν βλέπει λόγο να πει ο ίδιος κανένα mea culpa για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον City 99,5 στην εκπομπή «Μπρα Ντε Φερ», με τον Γιώργο Κουβαρά και τη Νόνη Καραγιάννη. Μέρος της συνέντευξής του, το οποίο δεν μεταδόθηκε στο ραδιόφωνο, δημοσιεύεται σήμερα στον ΕΤ.Κ.

Η «συναίνεση», για την οποία τόσος λόγος γίνεται τελευταία, δεσμεύει τον πρωθυπουργό και την επόμενη μέρα των εκλογών; Αν δεν προκύψει αυτοδυναμία, υποχρεούται ο Καραμανλής να εξαντλήσει τις δυνατότητες για κυβέρνηση συνεργασίας, είτε ως νικητής είτε ως ηττημένος των εκλογών;
Ο πρωθυπουργός στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προσφυγής σε πρόωρες εκλογές. Αρα και μόνο το να συζητάμε γι’ αυτές είναι άτοπο. Η συναίνεση στον τόπο είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να προχωρήσουν τα πράγματα. Εμείς διαχρονικά υποστηρίζουμε ότι χρειάζεται ο τόπος ισχυρές κυβερνήσεις. Αποδείχθηκε, δυστυχώς το ’89-’90, ότι η συναίνεση με τις δύο συγκυβερνήσεις που έγιναν δεν απέδωσε αυτά τα οποία θα θέλαμε για τον τόπο. Ηταν ένα πείραμα το οποίο δεν απέδωσε. Ελπίζω στο μέλλον τέτοιου είδους σκέψεις ή πειράματα να αποδώσουν, εάν χρειαστεί.

Το βλέπετε πιθανό να χρειαστεί;
Βλέπουμε να ξεκινούν νέα κινήματα. Το πιο χαρακτηριστικό είναι το οικολογικό κίνημα. Παρατηρεί κανείς στις δημοσκοπήσεις, και ενώ δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο κόμμα που να εκφράζει τόσο έντονη την παρουσία του στα ζητήματα του περιβάλλοντος, τα οικολογικά κινήματα να παίρνουν πάνω από 3% ή 4%. Η προοπτική είναι εμφανής. Φαίνεται δηλαδή ότι στα επόμενα χρόνια είναι πιθανό να γεννηθούν νέα κόμματα, όπως γεννήθηκε ένα νέο κόμμα στην Κεντροδεξιά, του κ. Καρατζαφέρη, ή παλιότερα στην Κεντροαριστερά, του κ. Τσοβόλα. Φαίνεται ότι μπορούν να γεννηθούν κινήματα, τα οποία είναι πολύ πιο κοντά στο ρεύμα και το αίτημα των καιρών. Είναι πιθανό στην επόμενη δεκαετία να φτάσουμε σε συγκυβερνήσεις.

Ο εκλογικός νόμος, τον οποίο αλλάξαμε, δίνει επιπλέον 10 έδρες, δεν δίνει δηλαδή ένα ποσοστό εδρών τέτοιο που μπορεί να έχει κανείς διασφαλισμένη απολύτως τη μονοκομματική κυβέρνηση. Το ΠΑΣΟΚ έδινε 40 έδρες πριν, εμείς τις κάναμε 50. Αυτό όμως σημαίνει ότι χρειάζεται και ένα minimum ποσοστό το οποίο κινείται πάνω από το 39%. Εάν υποθέσουμε ότι έχουμε εκλογές στο τέλος της τετραετίας και γεννηθούν νέα ρεύματα και δούμε ότι τα δυο μεγάλα κόμματα δεν φτάνουν σ’ αυτό το ποσοστό, τότε είναι επιβεβλημένο πια, γιατί δεν μπορεί ο τόπος κάθε μήνα να έχει εκλογές, να γίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας. Στη Γερμανία έχουμε κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των δυο μεγαλύτερων και αντίθετων κομμάτων.

Θα το βλέπατε αυτό εδώ;
Δεν είναι στην κουλτούρα μας σήμερα, αλλά πιστεύω ότι στην επόμενη δεκαετία θα έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα. Για την ακρίβεια πιστεύω ότι είναι ήδη στην κουλτούρα των Ελλήνων πολιτών αλλά δεν είναι ακόμα στην κουλτούρα των κομμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ σάς συμπεριέλαβε στην πρότασή του για την Προανακριτική. Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της πλειοψηφίας δεν σας επέρριψε ευθύνες, υπάρχει το mea culpa του πρωθυπουργού για το Βατοπαίδι και κυρίως εκείνο το «δεν είχα ενημέρωση», καθώς επίσης και η μη συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση όλων όσοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Ολα αυτά είχαν για σας κάποιο προσωπικό πολιτικό μήνυμα και σε ποιο βαθμό επηρεάζουν τις αποφάσεις σας για το μέλλον;
Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα έχω απαντήσει όλα αυτά. Θα επισημάνω μόνο δυο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι στο πόρισμα που αναφερθήκατε ένα ακόμη κόμμα της αντιπολίτευσης, ο ΛΑΟΣ, για τη δική μου περίπτωση μίλησε ακριβώς όπως η πλειοψηφία των βουλευτών της Ν.Δ. στην Εξεταστική Επιτροπή. Το δεύτερο είναι ότι στην πολιτική οφείλει κανένας, από τη στιγμή που έχει απευθύνει μια κατηγορία, να ζητήσει εκείνος συγγνώμη, όταν αυτή η κατηγορία δεν αποδεικνύεται. Στη δική μου περίπτωση λοιπόν οφείλει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο με χυδαίο τρόπο μού επιτέθηκε χωρίς στοιχεία -γιατί δεν προέκυψε καν ένα στοιχείο από την Εξεταστική Επιτροπή που να με αφορά-, να ζητήσει συγγνώμη.

Προσωπικό πολιτικό μήνυμα με αφορμή το mea culpa του πρωθυπουργού και το «δεν είχα ενημέρωση» λάβατε;
Μεμονωμένη μια φράση δίνει άλλο νόημα. Σας θυμίζω λοιπόν ότι η επόμενη φράση του πρωθυπουργού έλεγε κάτι άλλο. Ελεγε: «Και αυτό δεν το χρεώνω σε κανέναν».

Εσείς θα χρησιμοποιούσατε τη φράση mea culpa για την υπόθεση Βατοπαιδίου;
Οταν έχεις κάνει λάθος σε κάτι, και εγώ στη πολιτική μου πορεία έχω κάνει σίγουρα πολλά λάθη, οφείλεις να ζητήσεις συγγνώμη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση όμως η δική μου τοποθέτηση είναι αυτό που πραγματικά συνέβη. Οτι ουδεμία σχέση είχα, κατά συνέπεια δεν μπορώ να απαντήσω θετικά στο ερώτημά σας.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που έτεινε χείρα φιλίας κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Δεδομένου ότι προέρχεται και από τις τάξεις της Ν.Δ., θα βλέπατε ότι υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας της Ν.Δ. με τον ΛΑΟΣ;
Ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση. Ο κ. Καρατζαφέρης ήταν πράγματι ο μοναδικός αρχηγός ο οποίος συμφώνησε ότι πρέπει να μπούμε σ’ αυτό το κλίμα για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Σε ό,τι με αφορά, γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μού έχει πολλές φορές επιτεθεί στο παρελθόν με σφοδρότητα. Ωστόσο, πρέπει να αναγνωρίσω ότι μόνος του ξεκίνησε κι έκανε μία προσπάθεια. Κατάφερε με ένα πολύ μοναχικό δρόμο και δύσκολο να είναι σήμερα αρχηγός κόμματος κοινοβουλευτικού. Κατά συνέπεια, ο λόγος του έχει μία αξία. Εχει τη σημασία του το γεγονός ότι συναινεί. Από την άλλη πλευρά όμως η Ν.Δ. και τα 12 χρόνια Καραμανλή απέδειξαν ότι είμαστε ένα κόμμα της Κεντροδεξιάς το οποίο κινείται στο μεσαίο χώρο, εκεί που κερδίσαμε στις εκλογές του ’04 και του ’07…

Μεσαίος χώρος με Καρατζαφέρη μπορεί να συνυπάρξει, γιατί παλιότερα στο press room λέγατε ότι η Ν.Δ. δεν συνεργάζεται με τα άκρα…
Η Ν.Δ. κινείται στον κεντροδεξιό χώρο, ο κ. Καρατζαφέρης κινείται και πέραν αυτού. Ο πρωθυπουργός δεν συνεργάζεται με άκρα κι αυτό ισχύει. Εγώ σας είπα ότι τιμώ την προσωπική προσπάθεια που έκανε και την πολιτική του δράση, ασχέτως αν διαφωνούμε σε πάρα πολλά. Αλλο η συναίνεση κι άλλο η όποια προεκλογική ή μετεκλογική συνεργασία, την οποία ξεκάθαρα σας λέω ότι δεν βλέπω.



Του Γιώργου Κουβαρά

Ελεύθερος Τύποςhttp://www.e-tipos.com/newsitem?id=79333