Παπαθανασίου: Μάγκες η κρίση έρχεται, τήν κάτσαμε τή βάρκα. Τό ΠΑΣΟΚ εν τω μεταξύ επενδύει στήν κρίση γιά να κερδίσει ψήφους.....


Την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γ.Παπαθανασίου μετά το τέλος της Κυβερνητικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών και εν όψει του Ecofin.
Τον Κάρολο Παπούλια θα συναντήσει την Τετάρτη ο πρωθυπουργός, πριν από τις επαφές με τους πολιτικούς αρχηγούς, κατά τις οποίες θα αναζητήσει συναινετικές λύσεις στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης.
Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου, μετά τη συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, ανέφερε ότι «κάθε μέρα βιώνουμε αναπάντεχες, δυσάρεστες, εξελίξεις στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που αγγίζει όλες τις παγκόσμιες οικονομίες και κατ' επέκταση και την ελληνική».
Τό χρηματιστήριο?
Πάνω από το κρίσιμο επίπεδο των 1.500 μονάδων -έστω και οριακά- κατάφερε τελικά να κρατηθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη, εν μέσω αρνητικού κλίματος στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, που σφυροκοπούνται από τιςπροβλέψεις των διεθνών οργανισμών για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας που αναθεωρούνται συνεχώς προς το χειρότερο.

Δυνατά και απανωτά χτυπήματα, όμως, δέχονται και από την ανακοίνωση κακών αποτελεσμάτων διεθνών κολοσσών. Χθες (Δευτέρα) οι εξελίξεις σε HSBC και AIGμετέτρεψαν την «Καθαρή Δευτέρα» σε «μαύρη Δευτέρα» για τις ευρωπαϊκές αγορές και τη Wall Street. Ευτυχώς το Χρηματιστήριο Αθηνών προφυλάχθηκε χθες από την μπόρα, καθώς ήταν κλειστό.(in.gr)

Σ.Σ. Καί ενώ όλα αυτά συμβαίνουν το ΠΑΣΟΚ επενδύει στήν κρίση. Δέν υπάρχει καμμία συναίνεση λέει. Νά κόψει το λαιμό της η κυβέρνηση. Δέν θα έπρεπε να υπάρχει μιά μίνιμουμ συννενόηση? Εχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο το ΠΑΣΟΚ πού θα μπορούσε να γίνει? 

Καί να φανταστεί κανείς ότι η κρίση δέν έχει χτυπήσει ακόμα την πραγματική Ελληνική Οικονομία.

Μόνο τα προεόρτια βλέπουμε.

Ποιά είναι αυτά?

Τό ξεγύμνωμα και η σφαγή στο Ελληνικό χρηματιστήριο....

Κάποιοι κλαίνε απο τώρα.....

Οσοι είχαν λεφτά στό χρηματιστήριο ρίχνουν μαύρο δάκρυ , μέρες τώρα....

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μόνο που δεν έκλαιγε σήμερα ο Πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke, σήμερα ενώπιον των γερουσιαστών για το θέμα της AIG.
Κορόιδευαν τον κόσμο και διαφήμιζαν της ύψιστη διάκριση εταιρικής φερεγγυότητας, την ίδια στιγμή που εξέδιδαν άχρηστα χαρτιά (Credit Default Swaps) διασφάλισης φερεγγυότητας για λογαριασμό δεκάδων χιλιάδων επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.
Η χειρότερη δυνατή μορφή νομιμοφανούς κερδοσκοπίας, την πάτησαν οι τράπεζες και οι χρηματιστηριακές αρχές όλου του πλανήτη.
Ένα κερδοσκοπικό hedge fund με το μανδύα μιάς ασφαλιστικής εταιρίας.
Τουλάχιστον ο Bernanke είπε ότι βρίσκονται σε στάδιο αποσυναρμολόγησης της εταιρίας και των 100 θυγατρικών της για να ξεχωρίσουν τις υγιείς από τις τζούφιες.
Οι πρώτες θα πουληθούν σε τρίτους οι δεύτερες θα επιβαρύνουν το αμερικανικό δημόσιο και θα κλείσουν.
Ηδη μέχρι τώρα το αμερικανικό δημόσιο έχει ξοδέψει πάνω από 80 δισ δολάρια και προβλέπεται ότι θα ξοδέψει τουλάχιστον άλλα 120 μέχρι το τέλος του 2009.
Η κατάσταση είναι τραγική.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αναρωτιέμαι γιατί ο κ. Παπανδρέου δεν μας λέει πιό είναι αυτό το περίφημο οικονομικό του σχέδιο που θα μας βγάλει από την κρίση.
Ξέρεις τί εννοώ, αυτό που δεν έχει ο Καραμανλής ή κανένας άλλος ηγέτης του κόσμου αυτή τι στιγμή.
Παιδιά, μας δουλεύουν ή ιδέα μου είναι;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άμα βγεί ο Παπαντρέου την κάτσαμε τη βάρκα.
Χθές παρακολούθησα την εκπομπή του Ζούλα στη ΝΕΤ, όπου συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ Τσούκαλης, το think tank του Γιωργάκη, μαζί με το Μπάμπη Παπαδημητρίου και τον πρώην ΥΠΕΘΟ Χριστοδούλου.
Ο ερασιστεχνισμός σε όλο του του μεγαλείο, χαμπάρι ο άνθρωπος από τον πραγματικό κόσμο.
Αρλούμπες για τα διεθνή, ασυναρτησίες για την Ελλάδα, τα δημοσιονομικά μας και τις τράπεζες.
Κρίμα, μεγάλο κρίμα, δεν είναι επιστήμονες αυτοί οι άνθρωποι.
Θεός φυλάξοι, πραγματικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όσο δεν βρίσκουν λύσεις οι Αμερικανοί, οι Ευρωπαίοι και οι Ασιάτες με το τραπεζικό τους σύστημα τα πράγματα θα επιδεινώνονται, ιδιαίτερα για τις μετοχές αλλά και τις μικρότερες εταιρίες και την απασχόληση.
Η παγκόσμια κρίση είναι demand driven, δηλαδή παράγονται προϊόντα και υπηρεσίες, που δεν υπάρχουν διεθνώς άνθρωποι με την οικονομική δυνατότητα να τα καταναλώσουν.
Το πρόβλημα είναι συστημικό, μόνο όταν αποκτήσουν αρκετό εισόδημα οι απωανατολίτες θα συνέλθουμε οι δυτικές χώρες, αλλά αυτό μπορεί να πάρει πολλά χρόνια.
Μέχρι τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μειώσουμε το κόστος χρήματος για να κινηθεί λίγο η αγορά.
Δυστυχώς όμως υπάρχουν και όρια, ο πέλεκυς του στασιμοπληθωρισμού πλανάται πάνω από ολόκληρο τον κόσμο.
Σε αυτό το περιβάλλον το μόνο που μπορεί να κάνει η χώρα μας είναι να μειώσει τις σπατάλες, δηλαδή το έλλειμμα, για το χρέος δύσκολα τα βλάπω.
Όσο για το πασόκ, τί να λέμε - τί να λέμε!
Όποιος καταλαβαίνει, μειδιά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άστα φίλε μου, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, σε όλο τον κόσμο.
Έχω ένα φίλο μεγαλέμπορο ξυλείας 20 χρόνια στο Βέλγιο και τα έχει παίξει.
Έχει μείωση παραγγελιών 80% το τελευταίο τρίμηνο.
Αλλοίμονο σε όσους χρωστάνε.