Αλληλοκαρφώματα και αντιφάσεις ανάμεσα σε στελέχη της Αστυνομίας και των φυλακών Κορυδαλλού. Σέ δίκη γιά πλημέλλημα....


Αλληλοκαρφώματα και αντιφάσεις ανάμεσα σε στελέχη της Αστυνομίας και των φυλακών Κορυδαλλού δίνουν τον τόνο της επόμενης μέρας από την εναέρια απόδραση–καρμπόν Παλαιοκώστα και Ριζάι. Οπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις, τις απολογίες και τις πληροφορίες, οι προετοιμασίες… υποδοχής του ελικοπτέρου στις φυλακές Κορυδαλλού αποτελούσαν σχεδόν κοινό μυστικό.
Ο αστυνομικός διευθυντής Πειραιά, όπως βεβαιώνουν αρμόδιες πηγές στον ΕΤ, είχε προειδοποιήσει τον πρώην διευθυντή των Φυλακών Λεωνίδα Καραμπέκιο να «έχει τεταμένη την προσοχή του, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος απόδρασης».
Ο αρχιφύλακας της Γ’ Πτέρυγας Νίκος Καραγιώργης κάρφωσε τον κ. Καραμπέκιο, λέγοντας ότι ο ίδιος αρνείτο να μεταφέρει τους Παλαιοκώστα και Ριζάι στη Γ’ Πτέρυγα (κάτι που τελικά έγινε), καθώς «επικαλέστηκα το γεγονός ότι είναι επικίνδυνοι κακοποιοί και δεν μπορούσα να τους κρατήσω και τους δύο στον ίδιο χώρο». Συγκεκριμένα υποστηρίζει: «Αναγκάστηκα να εκτελέσω την εντολή του κ. διευθυντή. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα έπρεπε το συμβούλιο της φυλακής υπό το διευθυντή να λάβει σχετική απόφαση».
Ο πρώην διευθυντής των Φυλακών, από την πλευρά του, αντέκρουσε τον αρχιφύλακα: «Πήγαινα 2-3 φορές την ημέρα και εφιστούσα την προσοχή στους υπαλλήλους και παράλληλα στον Καραγιώργη να μεταφέρει τις εντολές μου στους υφισταμένους». Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι για δύο περιστατικά δεν ενημερώθηκε από τον αρχιφύλακα. Το ένα αφορούσε στα όσα φέρεται να είπε συγκρατούμενος των κακοποιών στον αρχιφύλακα, ότι μιλούσαν στο τηλέφωνο σχετικά με τον τρόπο απόδρασής τους. Το δεύτερο είχε σχέση με τον ξυλοδαρμό του κρατούμενου Βεβυλάκη από τον Ριζάι. «Αν είχα ενημερωθεί, θα υπήρχε αναφορά για το συμβάν και θα ετιμωρείτο».
Μυστήριο πάντως καλύπτει και την… περιβόητη ανεμόσκαλα, για την οποία όλοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατέθεσαν ότι πετάχτηκε από τη γυναίκα που ήταν στο ελικόπτερο.
Αλλο… σενάριο, όμως, έδωσε ο πιλότος: «Η εταιρία δεν διαθέτει τέτοιου είδους υλικό. Κατά την επιβίβαση των δύο ατόμων στην Ιτέα δεν παρατήρησα να κρατούν στα χέρια τους τέτοιο υλικό».
Το… αλαλούμ που επικράτησε αποτυπώνεται στην κατάθεση του εξωτερικού φρουρού Ευάγγελου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε σκοπιά και όταν είδε το ελικόπτερο… «…προσπάθησα να επικοινωνήσω με τον αξιωματικό Υπηρεσίας, αλλά δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Προσπάθησα και μέσω του ασυρμάτου που υπάρχει μόνιμα στη σκοπιά, αλλά ήταν ελαττωματικός»… Υποστήριξε ότι τον σημάδευε ο πιλότος και ξαναμπήκε στη σκοπιά. «Δεν πυροβόλησα για να μη γίνει έκρηξη και σκοτωθούν και άλλα άτομα ».
Πάντως, η άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, αλλά και τα 15 κινητά τηλέφωνα που εντόπισαν οι αστυνομικοί έπειτα από έρευνα στο σπίτι του αρχιφύλακα της Γ’ Πτέρυγας των φυλακών αναμένεται, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, να… φωτίσει τη δράση κυκλώματος, το οποίο είχε στηθεί μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν πως δεν αποκλείεται σωφρονιστικοί υπάλληλοι να παρείχαν έναντι αδράς αμοιβής κάθε βοήθεια προς τους δύο «διάσημους» φυλακισμένους για να τους… διευκολύνουν.
http://www.e-tipos.com/newsitem?id=77485
Σ.Σ. Εχει ενδιαφέρον ότι..
1) Η δίκη είναι για πλημέλλημα, δηλαδή δέν ρισκάρονται πολλά....
2) Οι δικηγόροι πού προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις μιλώντας γιά "στημένη δίκη"...

Σχόλια

Ο χρήστης F5PILOT είπε…
Η απόδραση δύο κρατουμένων από την φυλακή απλώς καταδεικνύει ανικανότητα αλλα η άρων άρων προσαγωγή σε δίκη κάποιων για να δικαιολογηθεί η ανικανότητα απλώς την επιβεβαιώνει.