Γ. Μανώλης: Τα ΜΜΕ έχουν την Ντόρα στο απυρόβλητο...


.....Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια ικανή πολιτικός, αλλά θεωρώ ότι το όνομα το έχει δημιουργήσει λόγω της οικογένειας και των Μέσων που τη στηρίζουν. Στα εθνικά θέματα δεν την ενοχλεί και κανείς, ούτε για το σχέδιο Ανάν ούτε και για την παθητική στάση στα ελληνοτουρκικά. Την έχουν στο απυρόβλητο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στελέχη δεν μπορούν να ασκούν κριτική».......
Σ.Σ. Να σημειώσουμε πάντως ότι απο το Μαξίμου έβαλαν τον Τραγάκη να βάλει χέρι στόν Μανώλη ώστε να σταματήσει η εσωστρέφεια και ο αλληλοσπαραγμός μέσα στην ΝΔ (πού κατά Πρετεντέρη χρήζει μελέτης απο επιστήμονες ειδικούς στο αντικείμενο)

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
. Μανώλης: Τα ΜΜΕ έχουν την Ντόρα στο απυρόβλητο

Του ΚΩΣΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πολλά χρόνια, από τότε που το γραφείο του Γιάννη Μανώλη δεν ήταν στη Βουλή αλλά στη ΓΣΕΕ, κρατάει η κόντρα με όποιον άνθρωπο φέρει το επίθετο «Μητσοτάκης». Αρα και με την υπουργό Εξωτερικών. Ο Γ. Μανώλης είπε προχθές ότι αν φύγει ο Καραμανλής, πρέπει να βρεθεί το αντίπαλον δέος στην Ντόρα Μπακογιάννη.


Με διάφορες δηλώσεις του, από καιρού εις καιρόν, ο άλλοτε κραταιός συνδικαλιστής και νυν ευέλικτος αντάρτης δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ορκισμένο εχθρό της οικογένειας Μητσοτάκη.

«Οχι, ορκισμένος εχθρός της οικογένειας δεν είμαι. Είμαι, όμως, ορκισμένος εχθρός των απόψεων και της ιδεολογίας που εκφράζει αυτή η πλευρά. Φιλικά, μια χαρά τα πάμε με την Μπακογιάννη. Είναι, όμως, παλιά η κόντρα μας για τις ιδέες μας. Ο Μητσοτάκης έχει ζητήσει τη διαγραφή μου δύο φορές όταν ήμουν συνδικαλιστής. Ιδίως όταν ήμουν γραμματέας της ΓΣΕΕ και είχα πάρει θέσεις λίγο έξω από την κομματική γραμμή. Είχα κάνει, τότε, δήλωση και ανέφερα ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Δημοκρατία και δεν κέρδισα κάτι, ούτε εγώ αλλά ούτε και τα παιδιά μου», είπε χθες στην «Ε».


«Δεν είμαι ορκισμένος εχθρός της οικογένειας Μητσοτάκη, είμαι όμως εχθρός των απόψεων που εκφράζει αυτή η πλευρά» λέει ο Γιάννης Μανώλης
Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να είναι το αντίπαλον δέος σε ένα σκηνικό διαδοχής, με προεξάρχουσα την παρουσία της κ. Μπακογιάννη;

«Δεν μπαίνω σε αυτή τη λογική. Οταν έρθει εκείνη η ώρα είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει. Η Ντόρα Μπακογιάννη είναι μια ικανή πολιτικός, αλλά θεωρώ ότι το όνομα το έχει δημιουργήσει λόγω της οικογένειας και των Μέσων που τη στηρίζουν. Στα εθνικά θέματα δεν την ενοχλεί και κανείς, ούτε για το σχέδιο Ανάν ούτε και για την παθητική στάση στα ελληνοτουρκικά. Την έχουν στο απυρόβλητο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποια στελέχη δεν μπορούν να ασκούν κριτική».

Κατά νεοφιλελευθερισμού

Οι ιδεολογικές σας διαφορές ποιες είναι, στο ίδιο κόμμα είστε.

«Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Στην πατρίδα μου, στην Αργολίδα, υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα με τα νερά του Αναβάλου που χύνονται στη θάλασσα και δεν ποτίζουν χωράφια. Η αντιπρόεδρος της Βουλής και συνυποψήφιά μου στην ίδια περιοχή Ελσα Παπαδημητρίου -η οποία έχει τις ίδιες νεοφιλελεύθερες απόψεις με την οικογένεια Μητσοτάκη- πρότεινε το έργο να αναλάβει μια γαλλική εταιρεία. Υστερα από μεγάλες μάχες, το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα του υπουργείου Ανάπτυξης "Αλέξανδρος Μπαλτατζής". Δεν έχουν μπει υπογραφές, όμως, ακόμα. Αυτό θα κρίνει και αν θα είμαι ξανά υποψήφιος στις επόμενες εκλογές. Το να πάει ένα κοινωνικό αγαθό, όπως το νερό σε ιδιώτες ξένους, αυτές είναι οι αντιλήψεις της κ. Μπακογιάννη. Δεν θέλω η κυρίαρχη αντίληψη στη Νέα Δημοκρατία να είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Βέβαια, αυτή η αντίληψη δεν αλλοιώνει την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος, πρέπει να υπάρχουν και αυτές οι απόψεις, εγώ όμως διαφωνώ. Και εγώ αυτό που είπα είναι ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει Καραμανλής στην παράταξη, πρέπει να εκφραστεί το ιδεολογικό, πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα που στέκεται απέναντι στην Μπακογιάννη αν τίθεται τέτοιας φύσης ζήτημα διαδοχής. Απλώς ο εκφραστής δεν έχει υπάρξει».


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 11/02/2009http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=9290340
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
O MANΩΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ.
ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ.

ΕΙΠΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ.
ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΟΧΗ..
ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΝ ΟΙ "ΑΓΩΝΙΟΥΝΤΕΣ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ.
Ο χρήστης aloga είπε…
1. Ο Μανώλης σε αυτά που λέει είναι ξεκάθαρος. Αυτό πρέπει να εκτιμηθεί και να μην διαστρεβλώνεται.
2. Φυσικά και έχει δίκιο σχετικά με την Ντόρα και τα ΜΜΕ δεδομένου ότι και οι δύο πρόσκεινται στον Αμερικάνικο παράγοντα.
3. Φυσικά και έχει δίκιο ότι αν φύγει ο Καραμανλής δύσκολα θα βρεθεί κάποιος της κλάσης του που να μην είναι προσκείμενος στους Αμερικάνους και που να μπορεί να αντισταθμίσει το βάρος της Ντόρας προς αυτή την κατεύθυνση.
4.Είμαι σίγουρος ότι αυτά που λέει ο Μαλώλης, θα τα έλεγε και ο Καραμανλής αν μπορούσε, δηλαδή αν του το επέτρεπαν οι συνθήκες. Όμως ως πολιτικός αρχηγός πρέπει να κρατάει τις ισορροπίες και σε αυτά τα πλαίσια, δεν μπορεί να τα βάλει ευθέως εναντίον των βασικών υπονομευτών του....