Υπάρχει διασύνδεση Παλαιοκώστα με Επαναστατικό Αγώνα; Τό ερώτημα γίνεται επίκαιρο...


«Κράτα γερά, Βασίλη». Το σύνθημα αυτό ακούγεται ολοένα συχνότερα στα στέκια των αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη συμπαράστασης στον κακοποιό Β. Παλαιοκώστα, «εγκέφαλο» της απαγωγής - μεταξύ άλλων εγκλημάτων- του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Γ. Μυλωνά. .......
........Τον άνθρωπο που προμήθευσε τον Β. Παλαιοκώστα και τους λοιπούς απαγωγείς του Γ. Μυλωνά τον βαρύ οπλισμό και κυρίως με τον εκτοξευτή ρουκετών RPG συνεχίζουν να αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Το RPG ήταν κινεζικής κατασκευής και εκτιμάται ότι προήλθε από την Αλβανία. Ο εκτοξευτής ήταν παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποίησαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στο χτύπημα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ το 2006, ωστόσο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των ερευνών στα κρησφύγετα των απαγωγέων, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την ρουκέτα που, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, θα χρησιμοποιούνταν ενδεχομένως για την απόδραση του Ν. Παλαιοκώστα. Ωστόσο, μετά τις καταθέσεις του Παλαιοκώστα, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βαρύς οπλισμός που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής θα χρησιμοποιούνταν για ένοπλη ληστεία το ερχόμενο εξάμηνο σε στόχο οικονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή χρηματαποστολής ή κεντρικού υποκαταστήματος τράπεζας. Αξιωματούχοι της Ασφαλείας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ρουκέτα να ερχόταν με νέα παραλαβή οπλισμού....

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
«Κράτα γερά, Βασίλη». Το σύνθημα αυτό ακούγεται ολοένα συχνότερα στα στέκια των αντιεξουσιαστών, σε ένδειξη συμπαράστασης στον κακοποιό Β. Παλαιοκώστα, «εγκέφαλο» της απαγωγής - μεταξύ άλλων εγκλημάτων- του προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, κ. Γ. Μυλωνά. Ανάλογο μήνυμα αλληλεγγύης έχει γραφτεί σε πανό που κρέμασαν άγνωστοι στα κάγκελα του Πολυτεχνείου στην Αθήνα, ενώ οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ανάλογα συνθήματα θα ακουστούν κατά την πορεία ανήμερα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε ιστοσελίδες των αντιεξουσιαστών χαρακτηρίζουν τον Παλαιοκώστα ως «κοινωνικό ληστή». Οπως ισχυρίζονται οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., η «αγάπη» των αντιεξουσιαστών για τον δραπέτη προέκυψε μέσα από τον μύθο που είχε κατασκευαστεί για αυτόν. Δεν είναι, όμως, τόσο ξαφνικός ο «έρωτας» μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και «αστέρων» του εγκλήματος. Διαρκώς πληθαίνουν τα φαινόμενα «μετάλλαξης» και οι αντιεξουσιαστές από τις μολότοφ, τα γκαζάκια και τον κλεφτοπόλεμο με την Αστυνομία στρέφονται στις ληστείες και, πλέον, στις απαγωγές με πρόσφατους «πρωταγωνιστές» δύο εκ των βασικών συνεργών του Παλαιοκώστα, τον Π. Γεωργιάδη και τον Ευ. Χρυσοχοΐδη. Είχαν προηγηθεί τα μέλη της λεγόμενης «συμμορίας με τα μαύρα» και η σύλληψη του Γ. Βογιατζή-Βούτση, γιου στελέχους του Συνασπισμού, για ένοπλη ληστεία σε τράπεζα. Παλαιότερα, αντιεξουσιαστές είχαν συνεργαστεί με εγκληματίες όπως ο Κ. Πάσσαρης, ο Μ. Αδαμαντίδης και άλλους, με τους οποίους είχαν γνωριστεί στις φυλακές.

Ο 30χρονος Π. Γεωργιάδης, ο οποίος είναι γνωστός στα στέκια των αντιεξουσιαστών ως «Πόλυς», είχε βρεθεί στο στόχαστρο της κρατικής ασφάλειας για τη συμμετοχή του σε ομάδα αναρχικών στη Θεσσαλονίκη. Τον Απρίλιο του 2004 είχε συλληφθεί τη στιγμή που τοποθετούσε αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό σε όχημα της εταιρείας Security Group 4, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Επίσης, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να συμμετείχε και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες που έγιναν στη συμπρωτεύουσα. Ο ίδιος ισχυριζόταν διαρκώς ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα τον κατηγορούν και υποστήριζε ότι διώκεται εξαιτίας της αναρχικής του δράσης.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν ήταν ο καθοδηγητής των υπολοίπων της ομάδας, αλλά δεν ανήκε και στην κατηγορία των «φίλα προσκείμενων». Η ενέργεια για την οποία βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου δείχνει ότι είχε καθοριστικό ρόλο στις ομάδες κρούσης. Πριν, αλλά και μετά τη δικαστική του περιπέτεια, ακόμη και ως την παραμονή της σύλληψής του, εργαζόταν σε κατάστημα εμπορίας γνωστής φίρμας ρούχων στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ανήκει σε συγγενικό του πρόσωπο. Μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του οδηγήθηκε αρχικά στις φυλακές Διαβατών. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, κρατούμενοι που ανήκαν σε οργανώσεις της άκρας Δεξιάς τον απείλησαν και, για να προστατευτεί η ζωή, του αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο κελί όπου κρατείτο ο Β. Παλαιοκώστας.

Η συνύπαρξή τους στον ίδιο χώρο αποτέλεσε την απαρχή για τη γνωριμία τους. Οι στενές φιλικές επαφές που απέκτησαν στα Διαβατά συνεχίστηκαν και μετά τη μεταφορά τους στον Κορυδαλλό, όπου δεν ήταν όμως στο ίδιο κελί. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις φυλακές έγιναν πολλές εκδηλώσεις συμπαράστασης από άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, ενώ σημειώθηκαν και αρκετές εκρήξεις αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών σε «ένδειξη αλληλεγγύης», όπως ανέφεραν όσοι ανέλαβαν την ευθύνη. Μάλιστα, στο αναρχικό δελτίο που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2005, όταν εκδικάστηκε η υπόθεση, και σε προκηρύξεις που καλούσαν σε πορεία συμπαράστασης στην πλατεία Μοναστηρακίου, οι συντάκτες ζητούσαν «λευτεριά στον αναρχικό Πολύκαρπο Γεωργιάδη», τον αποκαλούσαν «όμηρο του κράτους» και χαρακτήριζαν τις κατηγορίες «κατασκευασμένες» από την ΕΛ.ΑΣ. Ο Γεωργιάδης τελικά καταδικάστηκε σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τριών ετών και ενός μήνα, ενώ αποφασίστηκε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Γεωργιάδης κράτησε σκληρή στάση κατά την ανάκριση, ήταν ειρωνικός και αρνήθηκε κάθε κατηγορία για την υπόθεση της απαγωγής. Επίσης ο συνήγορός του, μετά την απολογία του στον ανακριτή, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ο πελάτης του βοηθούσε, απλώς, τον Παλαιοκώστα όσο διάστημα αυτός ήταν στην παρανομία και «του έδειχνε την αλληλεγγύη του σε ανθρώπινο επίπεδο». Πάντως, ομοϊδεάτες του υποστήριζαν μετά την εξέλιξη της υπόθεσης Μυλωνά ότι ο Γεωργιάδης δεν...παραστράτησε, καθώς και ότι η ενέργεια της απαγωγής είχε και «ιδεολογικό υπόβαθρο».

Ο 28χρονος Ευ. Χρυσοχοΐδης θεωρείται συμπαθής προς τους αντιεξουσιαστές. Διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Γεωργιάδη, ενώ ρόλο-κλειδί στην επαφή τους είχε ο αδελφός του Χρυσοχοΐδη που κινείται πιο έντονα στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 28χρονος είχε συλληφθεί για κατοχή μαχαιριού. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε απασχολήσει ιδιαίτερα τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οπως αναφέρουν πάντως οι ίδιες πληροφορίες, και το τέταρτο μέλος της ομάδας των απαγωγέων, ο 40χρονος σερβιτόρος Α. Λαζαρίδης, είχε περάσει ένα διάστημα από τον χώρο των αντιεξουσιαστών.
Εμπρός στον δρόμο των... «ληστών με τα μαύρα»

Η «μετάλλαξη» άρχισε να φαίνεται πριν από δύο χρόνια, με τη σύλληψη του μέλους των «ληστών με τα μαύρα» Γ. Δημητράκη, έπειτα από ληστεία τράπεζας στα Εξάρχεια. Για την ίδια υπόθεση κατηγορήθηκαν οι αδελφοί Σ. και Μ. Σεϊσίδης αλλά και ο Γρ. Τσιρώνης. Πέρυσι τον Οκτώβριο, έπειτα από ένοπλη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη, συνελήφθη ένα άλλο άτομο του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου, ο 23χρονος Γ. Βογιατζής-Βούτσης, γιος γνωστού στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακόμη, σε ιστοσελίδες των αναρχικών χαρακτηρίζονται «κοινωνικοί κρατούμενοι» ο αδελφός του Βασίλη Παλαιοκώστα, Νίκος, ο οποίος «έχει καταδείξει «τη μη παντοδυναμία της ΕΛ.ΑΣ.», όπως λένε, και ο βαρυποινίτης Β. Πάλλης για τον οποίο γράφουν ότι «αγωνίζεται μέσα από τις φυλακές για την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των κρατουμένων». Εξάλλου, Δημητράκης και Πάλλης ήταν εκ των πρωταγωνιστών της περυσινής εξέγερσης στις φυλακές Μαλανδρίνου.

«Αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει σε ένα νέο στάδιο. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις φυλακές γνωρίζονται με άλλους και κατά τη συζήτηση δεν απορρίπτουν την ιδέα συμμετοχής τους σε ληστείες ή άλλες παράνομες δραστηριότητες. Χρειάζονται τα χρήματα για να συντηρήσουν το κίνημα στο οποίο συμμετέχουν, για να πληρώσουν δικηγόρους, εάν οδηγηθούν ενώπιον του δικαστηρίου, για τη διαβίωσή τους, για να βοηθούν οικονομικά κρατούμενους ομοϊδεάτες τους αλλά και για την αγορά υλικών που θα χρησιμοποιήσουν σε επιθέσεις» λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Επίσης οι αστυνομικοί επισημαίνουν ότι κανείς από τους συλληφθέντες δεν εξέφρασε την άποψη ότι η απαγωγή είχε «πολιτικό χαρακτήρα και στόχο την απαλλοτρίωση χρημάτων από έναν εκπρόσωπο του κεφαλαίου, όπως θεωρείται από αυτούς ο Μυλωνάς». Πάντως οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστήριξαν ότι κανείς από τους συλληφθέντες για την απαγωγή δεν έκανε λόγο για «πολιτικό χαρακτήρα».
Το μυστήριο της ρουκέτας

Τον άνθρωπο που προμήθευσε τον Β. Παλαιοκώστα και τους λοιπούς απαγωγείς του Γ. Μυλωνά τον βαρύ οπλισμό και κυρίως με τον εκτοξευτή ρουκετών RPG συνεχίζουν να αναζητούν οι αξιωματικοί της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης. Το RPG ήταν κινεζικής κατασκευής και εκτιμάται ότι προήλθε από την Αλβανία. Ο εκτοξευτής ήταν παρόμοιος με αυτόν που χρησιμοποίησαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας» στο χτύπημα εναντίον της πρεσβείας των ΗΠΑ το 2006, ωστόσο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια των ερευνών στα κρησφύγετα των απαγωγέων, δεν κατάφεραν να εντοπίσουν την ρουκέτα που, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, θα χρησιμοποιούνταν ενδεχομένως για την απόδραση του Ν. Παλαιοκώστα. Ωστόσο, μετά τις καταθέσεις του Παλαιοκώστα, οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο βαρύς οπλισμός που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής θα χρησιμοποιούνταν για ένοπλη ληστεία το ερχόμενο εξάμηνο σε στόχο οικονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή χρηματαποστολής ή κεντρικού υποκαταστήματος τράπεζας. Αξιωματούχοι της Ασφαλείας δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η ρουκέτα να ερχόταν με νέα παραλαβή οπλισμού.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=190755&ct=75
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΦΤΑΙΕΙ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Xa!
Xa!
Xa!
Xa!
Xa!
Xa!
Xa!