Στή βουλή θά πάει η υπόθεση τής μίζας σέ στενό συνεργάτη τού Α. Παυλίδη...


.....Πάντως χθες ο κ. Μανούσης προσκόμισε στον ανακριτή φωτογραφίες από δύο από τις τέσσερις συναντήσεις που είχε με τον κ. Ζαχαρίου, στις 14 Νοεμβρίου και 27 Δεκεμβρίου 2006, όπου υποστηρίζει ότι αποτυπώνεται συναλλαγή.
Παρέδωσε επίσης και μία απόδειξη πληρωμής από κατάθεση που έκανε στις 8 Ιανουαρίου 2007 ποσού 7.500 ευρώ, ως… έξοδα κίνησης σε λογαριασμό που διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα, ο -όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας- συνεργάτης του κ. Παυλίδη στη Ρόδο, κ. Τριομμάτης Τσαμπίκος Θεολόγος.....
Σ.Σ. Η υπόθεση Παυλίδη είναι μιά θλιβερή υπόθεση καί θα πρέπει να πάει ως το τέλος...Πέρα απο τά κίνητρα αυτών πού βγάζουν την υπόθεση εδώ (φαίνεται νά) υπάρχουν αποδείξεις. Καί στο κάτω-κάτω έτσι βγαίνουν αυτές οι υποθέσεις στην επιφάνεια. Κάποιος έχει συμφέρον να μιλήσει καί να σεντράρει τον αντίπαλό του....
Θυμίζουμε ότι ο κ. Μανούσης συνδέεται μέ τήν ΝΔ και είχε διατελέσει γ.γ. τού ΥΠΕΧΩΔΕ επί Μητσοτάκη...Η όλη ιστορία δηλαδή ξεκίνησε να είναι  100% ενδοΝΔκρατική και οικονομική. Φαίνεται όμως ότι τσάκισε η δουλειά και μετά πήρε και πολιτική χροιά μέ διάφορες προεκτάσεις... Τώρα δικηγόρος τού Μανούση είναι ο Δημητρακόπουλος (πασόκ). Δέν είναι λίγοι πάντως αυτοί πού λένε ότι και η οικονομική  άνοδος τού κ. Μανούση ήταν εντυπωσιακή...Θλιβερή υπόθεση από όπου και να την πιάσεις...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Στη Βουλή είναι πολύ πιθανό να διαβιβαστεί η δικογραφία για την υπόθεση της «εκβιαστικής μίζας» του ενός εκατομμυρίου ευρώ με κατηγορούμενο στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Αιγαίου κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, καθώς ο ανακριτής φέρεται να… σκοντάφτει σε πολιτικές ευθύνες.

Το όνομα του πρώην υπουργού ενεπλάκη μέσα από τη χθεσινή κατάθεση που έδωσε ο εκπρόσωπος της ναυτιλιακής εταιρίας SAOS, κ. Φώτης Μανούσης, ο οποίος έχει καταγγείλει ότι έδωσε στον Παναγιώτη Ζαχαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του κ. Παυλίδη την περίοδο 2006-2007 -κατηγορείται για εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος- σειρά επιταγών και μετρητών, συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ, προκειμένου τα πλοία του να αναλάβουν τα δρομολόγια άγονων γραμμών του Αιγαίου. Τον κατονόμασε ευθέως στο δικαστικό λειτουργό και τον υπέδειξε ως το πρόσωπο που έδινε εντολές στον κ. Ζαχαρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο Παναγιώτης Ζαχαρίου ήταν ενεργούμενος του κ. Παυλίδη. Ολα τα στοιχεία που σας παρέδωσα αποδεικνύουν τις παράνομες πράξεις του».

Ο ανακριτής, σύμφωνα με πληροφορίες, …πολιόρκησε με ερωτήσεις το μάρτυρα για τον πρώην υπουργό.

«Τα πολιτικά αδικήματα που τελέστηκαν την προηγούμενη βουλευτική περίοδο παραγράφονται τον Ιούνιο», εξήγησε ο δικηγόρος του κ. Μανούση, κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Πάντως χθες ο κ. Μανούσης προσκόμισε στον ανακριτή φωτογραφίες από δύο από τις τέσσερις συναντήσεις που είχε με τον κ. Ζαχαρίου, στις 14 Νοεμβρίου και 27 Δεκεμβρίου 2006, όπου υποστηρίζει ότι αποτυπώνεται συναλλαγή.

Παρέδωσε επίσης και μία απόδειξη πληρωμής από κατάθεση που έκανε στις 8 Ιανουαρίου 2007 ποσού 7.500 ευρώ, ως… έξοδα κίνησης σε λογαριασμό που διατηρεί στην Εθνική Τράπεζα, ο -όπως ισχυρίστηκε ο μάρτυρας- συνεργάτης του κ. Παυλίδη στη Ρόδο, κ. Τριομμάτης Τσαμπίκος Θεολόγος.

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη τον Απρίλιο του 2007, μετά από δισέλιδη επιστολή τού τότε υπουργού Αιγαίου στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην οποία κατήγγειλε ότι δεχόταν απειλές και έμμεσους εκβιασμούς από τον Φώτη Μανούση.

Ο μάρτυρας όμως εξαπέλυσε βολές και για άλλα πρόσωπα λίγο μετά την αποχώρησή του από το ανακριτικό γραφείο.
«Είχα πάει πολύ νωρίτερα στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τον κύριο Αναστάσιο Καραμάριο, και του εξέθεσα όλη την κατάσταση. Με διαβεβαίωσε ότι θα τα μετέφερε στον πρωθυπουργό. Από την αρχή ήξερε το γεγονός o κύριος Αγγέλου. Ζήτησε εξηγήσεις από τον κύριο Παυλίδη, αλλά αυτός πήγε στη Δικαιοσύνη για να καλύψει τις δικές του ανομίες».
Μίλησε και για τον πρωθυπουργό, κ. Κώστα Καραμανλή:

«Στη ΔΕΘ τού παρείχε πολιτική κάλυψη. Πιστεύω ότι το έπραξε από κακή πληροφόρηση και όχι για να καλύψει το στενό συνεργάτη του», είπε.


Στην τρίτη επιστολή του δε προς τον πρωθυπουργό, στις 18 Νοεμβρίου 2008, τον ενημερώνει για την πορεία της υπόθεσης στο επίπεδο της ποινικής δικαιοσύνης, τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει παραδώσει ο ίδιος, αλλά και για κάτι άλλο. Oτι ο κ. Παυλίδης -που, όπως ισχυρίζεται, τον έστειλε στον Ζαχαρίου- τον προέτρεψε να ανασκευάσει τις καταγγελίες του και «όλα θα πάνε καλά»…

Τι απαντά ο υπουργός

Απαράδεκτη και ύποπτη χαρακτηρίζει ο κ. Αριστοτέλης Παυλίδης την υπόθεση περί δωροδοκίας στενού συνεργάτη του που καταγγέλλει ο εφοπλιστής κ. Φώτης Μανούσης. Το θέμα ήρθε ξανά στην επικαιρότητα με την κατάθεση που έδωσε χθες στον ανακριτή ο εφοπλιστής. Ο πρώην υπουργός -που βρίσκεται στο Ισραήλ για κοινοβουλευτική υποχρέωση- με επιστολή του απαντά: «Η “κατά δόσεις” παρουσίαση “στοιχείων” για υπόθεση που σύρεται επί περίπου τέσσερα χρόνια είναι όχι μόνο απαράδεκτη αλλά και ύποπτη», αναφέρει ο κ. Παυλίδης: «Υπογραμμίζω, ωστόσο, ότι την υπόθεση παρέδωσα εγώ στη Δικαιοσύνη και είμαι έτοιμος να υποστηρίξω την τιμή μου έναντι αυτής της άθλιας σκευωρίας ενώπιον παντός θεσμικού οργάνου». Ο ΕΤ επικοινώνησε με τον έτερο βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό Δωδεκανήσου κ. Αν. Καραμάριο, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει καμιά δήλωση για την υπόθεση Παυλίδη.



ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΔΑΚΗ ΕΛΛΗ

ΑΠΕ - ΜΠΕ http://www.e-tipos.com/newsitem?id=75541
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Και αυτή η υπόθεση βρωμάει όπως βρωμάνε οι όλες ρεμούλες των σεμνών και ταπεινών αρπακτικών που ενέσκυψαν στον τόπο με τη ΝΔ....

-Μητσοτάκη κάθαρμα....
-Κωστάκη άχρηστε...
-Βατοπεδινοί λαμόγια...
-Κουμπάροι αρπαχτικά...
-Αλογοσκούφια δομημένα...

Το ερώτημα είναι πότε θα ξυπνήσουν οι Τσιφτετέλληνες;