Το ΠαΣοΚ ζητεί εξηγήσεις για τη διάλυση του κράτους. (Προσοχή, δέν είναι πλάκα)


Απευθείας πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Κ.Καραμανλή επιδιώκει ο κ. Γ.Παπανδρέου με φόντο την εικόνα διάλυσης των μηχανισμών ασφαλείας του κράτους και με αφορμή το κωμικοτραγικό γεγονός- όπως το χαρακτηρίζουν στο ΠαΣοΚ- της απόδρασης Παλαιοκώστα. Την ίδια στιγμή, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κατασκευάσει ενόχους......
Σ.Σ. Οι αναγνώστες μας θα παραξενευτούν αλλά πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει δίκιο. Εχουμε εξηγήσει και σέ άλλο πόνημά μας ότι η διαφθορά είναι τέχνη.
Η κουλτούρα τής διαφθοράς δέν είναι προνόμιο όλων τών ανθρώπων. Θέλει πολλά χρόνια εμπειρίας γιά να φτάσεις σέ ένα επίπεδο....
Πολλοί νομίζουν ότι το πράγμα είναι απλό.
Δέν είναι....
Είναι όπως όταν βλέπουμε ένα πίνακα ζωγραφικής καί λέμε...
"έλα μωρέ αυτό μπορούσα να το κάνω και εγώ"...
Δέν είναι έτσι ασφαλώς....
Εμείς προσωπικά είμαστε ταπεινοί θαυμαστές τής τέχνης ΠΑΣΟΚ...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Απευθείας πολιτική αντιπαράθεση με τον κ. Κ.Καραμανλή επιδιώκει ο κ. Γ.Παπανδρέου με φόντο την εικόνα διάλυσης των μηχανισμών ασφαλείας του κράτους και με αφορμή το κωμικοτραγικό γεγονός- όπως το χαρακτηρίζουν στο ΠαΣοΚ- της απόδρασης Παλαιοκώστα. Την ίδια στιγμή, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να κατασκευάσει ενόχους.

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ ζήτησε χθες με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Δ.Σιούφα τη διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών με θέμα τη διάλυση του κράτους και τη «συνακόλουθη αδυναμία του να εξασφαλίσει στοιχειώδη προστασία και ασφάλεια στην καθημερινή ζωή των πολιτών».

Η κίνηση αυτή του ΠαΣοΚ γίνεται και για τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε εξαιρετικά δυσμενή θέση μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα αναποτελεσματικότητας και δύσκολα μπορεί να πλέον να πείσει για τη δυνατότητά της να ανατρέψει αυτή την εικόνα. Στην επιστολή του ο κ. Παπανδρέου θέτει ζητήματα όπως η γενικευμένη ανομία και η αύξηση της εγκληματικότητας, ενώ υπογραμμίζει το πρόβλημα της κομματικής αναξιοκρατίας στην Αστυνομία.

«Η διάλυση του κράτους πήρε τα χαρακτηριστικά γελοιοποίησης των μέτρων ασφαλείας στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι ίδιοι δράστες, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απέδρασαν δύο φορές, κονιορτοποιώντας στα μάτια της έκπληκτης ελληνικής και- δυστυχώς για την πατρίδα- διεθνούς κοινής γνώμης κάθε έννοια δημόσιας τάξης και ασφάλειας στη χώρα μας» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ και θέτει παράλληλα δύο επιπλέον ζητήματα: τα πρόσφατα κρούσματα βίας στα αστικά κέντρα και την αναβίωση των τρομοκρατικών πρακτικών. Με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα συνεδρίασε χθες ο επιτελικός κύκλος για το κράτος και τον πολίτη, όπου συζητήθηκαν διάφορες πτυχές των ελλειμμάτων στον τομέα της ασφάλειας, που αποτυπώθηκαν και στην επιστολή του κ. Παπανδρέου προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Επισημάνθηκε εξάλλου ότι από πλευράς κυβέρνησης καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να χρεωθεί η απόδραση σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Μιλώντας σχετικά, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για ευτελισμό της ελληνικής πολιτείας και υπογράμμισε: « Υπάρχει απίστευτο άγχος και αγωνία να βρεθούν ή να κατασκευαστούν ένοχοι. Και αυτό διότι η κυβέρνηση θέλει να αποσείσει από πάνω της κάθε πολιτική ευθύνη ». Ο κ. Παπακωνσταντίνου μίλησε επίσης για διαδικασία εξπρές με την οποία επιχειρήθηκε να στηθεί το αυτόφωρο, ενώ δεν επιφύλαξε θετικά σχόλια για τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Χθες εξάλλου ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ εν όψει της σημερινής απεργίας. Οπως σημειώθηκε λίγο αργότερα «το ΠαΣοΚ προσβλέπει στη στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και τους δημοσίους υπαλλήλους της μεγάλης προσπάθειας που θέλει να κάνει ως κυβέρνηση για την αλλαγή στο κράτος,την αλλαγή στη δημόσια διοίκηση,στον τρόπο διακυβέρνησης της χώρα ς».
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=32&artId=248427
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
Το παράπονό μου είναι ότι δεν λέτε την αλήθεια καθαρά έτσι για να βαζουμε τα πράγματα στη θέση τους. Για την απόδραση φταίει το ΠΑΣΟΚ και ο Παπανδρέου. Πείτε το καθαρά.