Ο κ. Σαμαράς, εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Κώστας Καραμανλής θα είναι ο πρώτος αρχηγός ελληνικού πολιτικού κόμματος που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχή χρονιά. (δήλωση σήμερα τό πρωί).
Σ.Σ. Εμείς να πούμε ότι παρά τα θρυλούμενα αυτή είναι μιά κοινή πεποίθηση μέσα στήν ΝΔ. Υπάρχει απλά ένα διαδικαστικό θέμα μέ το πώς θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Μπορεί να μάς φαίνεται παράξενο αλλά η κυβέρνηση δέν θέλει να χρεωθεί αυτή την προκήρυξη τών εκλογών. Θά ήθελε να φανεί ότι τις κάνει αναγκαστικά ή ακόμα καλύτερα ότι τις προκάλεσε το πασόκ. Ομως το πασοκ (παρά τα ψέματα πού λέει για τούς οπαδούς του) προσπαθεί να τις αποφύγει. Αν τις ήθελε πραγματικά θα έβαζε τους δικούς του (ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ, συνδικαλιστές τή Σάρα τή Μάρα και το κακό συναπάντημα κλπ) να προκαλέσουν κοινωνική αναταραχή. Αλλά βέβαια δέν το κάνει...
Σχόλια
Μία εβδομάδα τώρα ρωτάμε τον κύριο Παπαντρέου να μας εξηγήσει ΓΙΑΤΙ δεν δέχεται να γίνουν οι επόμενες εκλογές με το νόμο Παυλόπουλου, που ευνοεί το πρώτο κόμμα.
Όλες οι απαντήσεις του είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.
Τα πολύπλοκα δεν τα καταλαβαίνει και με τα απλά μπερδεύεται.
Πάμε πάλι, από την αρχή. Έξι μήνες τώρα λέει ότι είναι σίγουρος ότι θα νικήσει στις επόμενες εκλογές, ΟΚ. Αφού ο νόμος Παυλόπουλου ευνοεί το πρώτο κόμμα γιατί δεν τον δέχεται ο ΓΑΠ αφού λέει ότι θα είναι πρώτο κόμμα;
Δύο είναι οι πιθανές εξηγήσεις:
Πρώτο, έχει εντελώς μπερδευτεί. Eίναι φυσιολογικό αυτό, διότι παίζει συνεχώς την κασέτα με τα ευχολόγια και δύο πράγματα συγχρόνως για το μυαλουδάκι του Γιωργάκη είναι, ας το πούμε διπλωματικά, πρόκληση.
Δεύτερο, οι δημοσκοπήσεις είναι μαιμού, πάντα ήτανε. Κάθε σαββατοκύριακο δημοσκοπήσεις υπέρ του πασόκ και το πασόκ να μη θέλει τον εκλογικό νόμο που ευνοεί το πρώτο κόμμα, λέει ξεκάθαρα ότι το Giorgakis ξέρει ότι οι δημοσκοπήσεις είναι αέρα-πατέρα.
ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ, ΚΑΝΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ.
Θυμάστε το ανέκδοτο με το λαγό, το λιοντάρι και το σέξ; (Λέμε και καμμιά μαλακία να περνάει η ώρα)!
Του Στάθη Σαραφόπουλου
Οικονομολόγου – πρ. Βουλευτή Δράμας
Η ‘τηλεοπτική δημοκρατία΄ ή άλλως τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας (ΜΜΕ), τους τελευταίους μήνες, έχουν αναγάγει σε επιστήμη την μετατροπή του ασήμαντου σε βαρυσήμαντου. Αφού έσπειραν τον πανικό στους πολίτες με αρνητικούς αντίκτυπους στην αγορά, μειώνοντας την εμπορική κίνηση στα καταστήματα, σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία, ολοκληρώνουν το έργο τους και με την εκλογολογία. Η εκλογολογία προκαλεί μεγάλο κακό στη χώρα, σταματά την δυναμική που αναπτύσσεται, μεταθέτει τις όποιες πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει κάποιος πολίτης και αποτελεί αναμφίβολα ευθεία βολή προς την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.
Οι Κασσάνδρες για άλλη μια φορά λειτουργούν αρνητικά απέναντι στην κρίση προσπαθώντας να ενισχύσουν τα δικά τους προσωπικά συμφέροντα. Ξεκίνησαν τον πόλεμο και τον συνεχίζουν, λέγοντας ότι η ελληνική οικονομία μπαίνει σε επιτήρηση, ότι προσφεύγει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ότι δεν θα αγορασθούν τα Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου και γενικά ότι η οικονομία μας αντιμετωπίζει πολύ μεγάλο πρόβλημα, αν δεν κατέρρευσε, καταρρέει!
Κατά την προσωπική μου άποψη η ελληνική οικονομία είναι ανθεκτικότερη από αυτές της Ιρλανδίας, Ολλανδίας, Αυστρίας, Ισπανίας και Βελγίου. Επίσης η Μεγάλη Βρετανία έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα γιατί ήταν και είναι στενά συνδεδεμένη με την οικονομία των Η.Π.Α., η οποία έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλες τις οικονομίες των ανεπτυγμένων κρατών.
Όλα αυτά αναφέρονται σε έκθεση-μελέτη της Royal Bank of Scotland, ότι η ελληνική οικονομία είναι λιγότερο επισφαλής από ότι πολλοί πιστεύουν, από τις προαναφερόμενες χώρες. Η Ελλάδα δεν είναι ο πιο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης, αναλύει και αποδεικνύει στην έκθεση της η συγκεκριμένη Τράπεζα, κόντρα σε όλα αυτά που ακούγονται από τα ΜΜΕ, στην χώρα μας!
Οι επιδόσεις της Ελλάδας αποτέλεσαν θετική έκπληξη ακόμα και στους ίδιους τους αναλυτές της τράπεζας, ωστόσο από τα κριτήρια που έθεσαν για την έρευνα τους, η χώρα εμφανίζει χαμηλό δανεισμό στον ιδιωτικό τομέα, χαμηλές ζημιές εξαιτίας της κρίσης και μικρές ανάγκες χρηματοδότησης.
Τα πλεονεκτήματα αυτά, αντισταθμίζονται από το υψηλό δημόσιο χρέος και το χειρότερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην Ευρωζώνη. Παράλληλα, αρκετά καλές είναι οι επιδόσεις του Τραπεζικού κλάδου και στο κριτήριο της χρηματοδότησης, αφού η εξάρτηση του από την αγορά χονδρικής και τη διατραπεζική είναι σχετικά μικρή. Ωστόσο όμως το Δημόσιο χρέος είναι ανάμεσα στα υψηλότερα της Ευρωζώνης αγγίζοντας επικίνδυνα στο 100% του ΑΕΠ.
Πολύ σωστά η κυβέρνηση, με το πρόγραμμα σταθερότητας, αποφάσισε ότι το κυρίαρχο θέμα δεν είναι ο περιορισμός των ελλειμμάτων, αλλά η αποφυγή των κοινωνικών επιπτώσεων στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα με παράλληλη διασφάλιση της ανάπτυξης.
Απαιτείται περαιτέρω πίεση στις Τράπεζες για να ενισχύσουν την ρευστότητα της αγοράς, οι οποίες σύμφωνα και με την έκθεση της Royal Bank of Scotland δεν αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αφού ο κλάδος τους έχει καλές επιδόσεις!
Απαιτείται περαιτέρω ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης τους στο πρόγραμμα ΤΕΜΠΕ, το οποίο δεν αρέσει στους τραπεζίτες και δεν το προωθούν φέροντας διάφορα προσχήματα, καθώς επίσης και σε άλλα χρηματοδοτικά προγράμματα τα οποία καθυστερούν αδικαιολόγητα!
Όσο αφορά το ΤΕΜΠΕ θα πρέπει να αλλάξει η διαδικασία ένταξης μιας επιχείρησης, στο πρόγραμμα. Θα μπορούσε να εντάσσεται μια επιχείρηση πρώτα στο σχετικό πρόγραμμα, από το Ταμείο Εγγυοδοσίας και κατόπιν έχοντας την έγκριση στα χέρια της η επιχείρηση να απευθύνεται στα πιστωτικά ιδρύματα. Τότε οι ρόλοι θα αντιστρέφονταν, οι τράπεζες θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιά θα χρηματοδοτήσει την συγκεκριμένη επιχείρηση!
Απαιτείται αύξηση των χρηματικών ποσών και επιτάχυνση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων. Κυρίως χρειάζεται άμεση υλοποίηση του ΕΣΠΑ του οποίου οι πόροι σε ποσοστό 80%, προέρχονται από χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τα οποία σε ποσοστό επίσης 80% θα κατευθυνθούν στην περιφέρεια!
Απαιτείται άμεση υλοποίηση των προγραμμάτων καταπολέμησης και μείωσης της ανεργίας με παράλληλη επιδότηση της εργασίας. Άμεση εφαρμογή του άρθρου 9 του Αναπτυξιακού Νόμου 3299, παρ.4 περί ίδρυσης μικρών επιχειρήσεων και επιχορήγησης μέχρι 40%, για τα πρώτα πέντε χρόνια, του λειτουργικού τους κόστους ( υπηρεσίες νομικές, διοικητικές, συμβουλευτικές, δαπάνες για τόκους, μίσθωσης εγκαταστάσεων/εξοπλισμού, δαπάνες ενέργειας, μισθοδοσίας συμπεριλαμβανομένων των εισφορών, φόρων κλπ ). Η Ελληνική κυβέρνηση έχει λάβει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το συγκεκριμένο μέτρο!
Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για τέσσερα χρόνια, επομένως οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν έχουν ορίζοντα τετραετίας. Σήμερα οι πολίτες σε μεγάλα ποσοστά που φθάνουν το 65% δεν επιθυμούν πρόωρες εκλογές. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο στους επιχειρηματίες, οι οποίοι τρομάζουν στην σκέψη, ότι διαρκούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, μπορεί να οδηγηθούμε σε διπλές εκλογές, έχοντας μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο τεσσάρων μηνών.
sarafopu@otenet.gr
emprosdrama.blogspot.com
Υ.Γ.1: Αν ενδιαφέρεσαι ψάξε να δεις τι έχει πεί επανειλημένα ο Γιώργος για τα περί εκλογικού νόμου (βλ. μικρότερος αριθμός βουλευτών ανά περιφέρεια και προ-εκλογικές συνεργασίες). Αν δεν έκλεινες τα αυτιά σου θα ήσουν σοφότερος.
http://www.skai.gr/master_story.php?id=110909
Περιμένω με αγωνία να δω τι στάση θα κρατήσει ο αυριανός μας ηγέτης, ο ΓΑΠ...
Όσο για το άρθρο 16, θυμίσου (ή ψάξε) πώς αποχώρησε το ΠΑΣΟΚ από την Συνταγματική Αναθεώρηση και έτσι δε χρειάστηκε να κάνει καμία κωλοτούμπα.
Και μια και το 'φερε η κουβέντα, μήπως ξέχασες την κωλοτούμπα με το άρθρο 24 για τα δάση που έκανε η κυβέρνηση; Αφού κάηκε η μισή Ελλάδα προς τιμήν της αναθεώρισης του άρθρου 24 το 2007, το Μητσοτακέικο άλλαξε τη στάση της ΝΔ και τροποποιήθηκε το κομμάτι της εισήγησης που νομιμοποιούσε τις καταπατήσεις από το '75 και πριν. Πάλι καλά βέβαια.
Υ.Γ1. Τα κεφαλαία δε προσδίδουν κύρος ανώνυμε.
Υ.Γ2. Χαλάρωσε ρε πιλότε, τί έκσταση είναι ποια αυτή με τα νεφελίμ και τους Ελ;
ΥΓ. ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΓΙΑΤΙ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΩ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ
ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ; ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΑΠΑΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΤΟΜΙΖΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΓΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ;
Eδω εχουμε να ασχοληθούμε με σοβαρά πράγματα...τσιιιι..χικ..χικ..χικκ
Ετσι και αλλιώς αν τον ρωτήσης τον Σαμαρά(κατι τις σαν μαριονέτα) δεν ξέρη και εκείνος τι εννοεί!!
Απλά ο κωστάκης θέλει να δείξη στο Δρακουμελάκι οτι εεεε.."εχω και εγώ μερικούς και οταν ελθης εν τη βασιλεία σου ... σε παρακαλώ...."
Ο αρχηγός της "κυβέρνησης που εχει περισέψη η βλακεία"-Τράγκας- δηλ ο αρχιβλάκας..πιστεύει οτι δεν θα τον "ματώσει" ο Δρακουμέλ(μπρρρρ..φτου..φτου)και το Δρακουμελάκι!!!!!!
..Ανώνυμε..μην σκάς..Δεν το χρειαζόμαστε τον νόμο του Δρακουμέλ(συγνώμη του πακιςςςςς) μπλε στρουμφάκια!!!!
Κρατήστε τον για τον κωστάκηςςςς ,τον πακιςςςςκαι τον μανωλάκηςςς και τον θοδωράκηςςςς και σε ολα τα μπλε στρουμφάκιαααααααα!
Δρακουκουκουμεεεέλλλ!!!!
Τι εγινε..κι αλλο λαμόγιο υπουργός;
Καλά ρε σεις..και μεταξύ σας κλεβόσαστε;
ρε άντε πάρτε την πρωθυπουργική περούλα σας και παίξτε σ' αλλη παραλία!!!