Οι σύντεκνοι τά πήραν στό κρανίο. Θεωρούν τούς εαυτούς τους ριγμένους επειδή η Κρήτη δέν έχει καλές άκρες στά υπουργεία...



Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όταν αγρότες από την Κρήτη συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αγρότες είχαν φθάσει με τα πλοία «Φαιστός», «Κρήτη» που απέπλευσαν από το Ηράκλειο, και «Λατώ» που απέπλευσε από τα Χανιά, φέρνοντας μαζί τους περίπου 200 αγροτικά οχήματα (145 αγροτικά αυτοκίνητα και 65 τρακτέρ).
Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις του εισαγγελέα Ηρακλείου με το Λιμεναρχείο, με αγρότες, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, για το αν ήταν νόμιμη η μεταφορά τρακτέρ και πετρελαιοκίνητων αγροτικών αυτοκινήτων με τα πλοία της γραμμής.
Στον Πειραιά, δυνάμεις των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, απαγόρευσαν στους αγρότες να κινηθούν με τα οχήματά τους προς το κέντρο της Αθήνας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δημιουργήθηκε ένταση και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, ώστε να μη βγουν τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά οχήματα από το λιμάνι του Περαιά. Οι αγρότες απάντησαν εκσφενδονίζοντας πέτρες και πατάτες......
Σ.Σ. Μπορεί και να έχουν δίκιο οι αγρότες. Σού λέει οι άλλοι (στόν κάμπο) γιατί τα πήραν χοντρά?
Θέλουμε καί εμείς....
Εννοείται ότι το να ψάξεις να βρείς το δίκιο και το άδικο, τό νόμιμο και το παράνομο σε τέτοιες καταστάσεις είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχερα.
Πάντως όντως οι Κρητικοί δέν έχουν καλές άκρες σε αυτήν την κυβέρνηση.

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όταν αγρότες από την Κρήτη συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ. Οι αγρότες είχαν φθάσει με τα πλοία «Φαιστός», «Κρήτη» που απέπλευσαν από το Ηράκλειο, και «Λατώ» που απέπλευσε από τα Χανιά, φέρνοντας μαζί τους περίπου 200 αγροτικά οχήματα (145 αγροτικά αυτοκίνητα και 65 τρακτέρ).

Είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις του εισαγγελέα Ηρακλείου με το Λιμεναρχείο, με αγρότες, αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες, για το αν ήταν νόμιμη η μεταφορά τρακτέρ και πετρελαιοκίνητων αγροτικών αυτοκινήτων με τα πλοία της γραμμής.


Εκκληση Χρ. Μαρκογιαννάκη στους αγρότες από την Κρήτη
Στον Πειραιά, δυνάμεις των ΜΑΤ, παρουσία εισαγγελέα, απαγόρευσαν στους αγρότες να κινηθούν με τα οχήματά τους προς το κέντρο της Αθήνας και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Δημιουργήθηκε ένταση και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών, ώστε να μη βγουν τα τρακτέρ και τα άλλα αγροτικά οχήματα από το λιμάνι του Περαιά. Οι αγρότες απάντησαν εκσφενδονίζοντας πέτρες και πατάτες.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε στο πόδι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη και ελαφρά ένας αγρότης (τέσσερις σύμφωνα με τους συγκεντρωμένους αγρότες), ενώ έγιναν και συλλήψεις, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από τα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας και Εσωτερικών.

Ομάδα αγροτών έριξε τα κάγκελα του λιμανιού στον Άγιο Διονύσιο και απέκλεισε το δρόμο. Κλειστές είναι οι ακτές Κονδύλη και Βασιλειάδη.

Κλειστή από νωρίς το πρωί παραμένει και η οδός Αχαρνών όπου βρίσκεται το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Λόγω απουσίας του υπουργού Σ. Χατζηγάκη στις Βρυξέλλες, τους αγρότες αναμένεται να δεχθεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιχάλης Παπαδόπουλος.
Διαμαρτυρία στην Κρήτη

Τα επεισόδια στον Πειραιά προκάλεσαν την αντίδραση αγροτών στην Κρήτη. Φορείς του νομού Ηρακλείου, αλλά και αγρότες, έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, στην πλατεία Κουντουριώτη, διαμαρτυρόμενοι για την αντιμετώπιση των Κρητών αγροτών στο λιμάνι του Πειραιά και τις συλλήψεις που έγιναν. Στη συγκέντρωση μετέχουν δήμαρχοι, φορείς, πρόεδροι οργανώσεων και αγρότες. Επειτα από πρόταση της συντονιστικής επιτροπής που έχει συσταθεί, οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας.

Στο μεταξύ οι δήμοι του νομού Ηρακλείου με απόφαση της ΤΕΔΚ είναι σήμερα κλειστοί σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγρότες. Επίσης κλειστές είναι και οι υπηρεσίες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ηρακλείου.

Αντιδράσεις κομμάτων

«Την επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον των αγροτών της Κρήτης» κατήγγειλε το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «η βάση της επίθεσης βρίσκεται στην άρνηση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς, βρίσκεται στις ταξικές επιλογές της πολιτικής που υλοποιούν η ΕΕ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

«Η απρόκλητη επίθεση ενάντια στους αγωνιζόμενους αγρότες της Κρήτης στο Λιμάνι του Πειραιά δείχνει πως ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει τέλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «το μόνο το οποίο γνωρίζει καλά είναι η βίαιη καταστολή και ο αυταρχισμός».

«Η κυβέρνηση αρνείται πεισμόνως να αντιληφθεί ότι καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν», σημειώνει από την πλευρά του ο ΛΑ.Ο.Σ. και προσθέτει: «Οι πολίτες δεν είναι εχθροί της πολιτείας. Οι πολιτικοί με τα καμώματά τους γίνονται εχθροί των πολιτών. Οι αγρότες της Κρήτης ζητούν ένα αυτί για να μιλήσουν και μία κατανόηση για να ακουμπήσουν».

Τη συμπαράστασή της στους αγρότες της Κρήτης εξέφρασε και η ΠΑΣΕΓΕΣ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα σημερινά επεισόδια.

«Η χώρα και η κοινωνική γαλήνη δεν κινδυνεύουν από την ολιγόωρη παρουσία των κρητικών τρακτέρ στην Αθήνα. Αντίθετα κινδυνεύουν από την εγκατάλειψη του αγροτικού επαγγέλματος και της ελληνικής υπαίθρου στην οποία οδηγούνται οι αγρότες», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΠΑΣΕΓΕΣ.
http://naftemporiki.gr/news/static/09/02/02/1624061.htm
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σιγά μην τους λυπηθούμε κιόλας.
Οι κρητικοί ζούν ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ από τους περισσότερους Έλληνες, μην το ξεχνάς αυτό.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μη χέσω, που θα λυπηθούμε τώρα και για τους Κρητικούς.
Κονομάνε από τον τουρισμό, κονομάνε από τη γεωργία, έχουν βάλει όλους τους ξένους να δουλεύουν για την πάρτη τους και θέλουν και να παίρνουν και μαιμού επιδοτήσεις.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΦΤΩΧΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΡΗΤΙΚΟΥΣ.
Τί σχέση έχει ο αγρότης από τα Τρίκαλα, τη Λάρισα, την Ημαθία και τις Σέρρες με τους Κρητικούς;
Δεν υπάρχει κρητικό νοικοκυριό που να μην νοικιάζει τουριστικά δωμάτια την καλοκαιρινή σεζόν και σχεδόν όλοι τους έχουν πορτοκαλιές, ντομάτες και όλα τα καλά του Θεού.
ΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ;
(μάθαν πως πηδιόμαστε και πλάκωσαν και οι γιούφτοι).
Έλεος!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
diladi an katalava kala, oi agrotes tis kritis perimenane na doune ti tha ginei me tis kinitopoiiseis se oli tin ellada, kai afou teleiosan aytes, vgikan aytoi mprosta...

eite politika ipokinoumenoi apo to pasok pou eide na kaigetai to xarti ton agrotikon kinitopoiiseon...eite koutoponiroi oti etsi tha diapragmateytoun monoi tous kai tha kerdisoun perissotera ofeli, me moxlo piesis tin psifo tous..eite kai ta dio...