Η εσωτερική πολυδιάσπαση τής ΝΔ εξηγεί γιατί βγαίνουν όλα (Παυλίδης, Εμφιετζόγλου κλπ) στή φόρα. Αντίθετα στό ΠΑΣΟΚ είναι ενωμένοι σέ τέτοια θέματα...


Είναι δεδομένο ότι υποθέσεις διαφθοράς υπήρχαν , υπάρχουν και (ω , ναί) πάντα θά υπάρχουν.
Σέ κάθε εποχή, όποιο κόμμα καί να είναι στήν εξουσία....
Αυτό πού κάνει ασφαλώς τη διαφορά είναι άν έχουμε να κάνουμε με καθεστώς διαφθοράς ή καθεστώς έντιμο πού απεχθάνεται τη διαφθορά....
Αυτό πού κάνει τη διαφορά είναι το εάν η μίζα είναι θεσμοθετημένη ή όχι...
Τό εάν θεωρείται "φυσιολογικό" ένας κρατικός λειτουργός να κάνει ένα δωράκι στόν εαυτό του (Ανδρέας Παπανδρέου) αλλά να μήν προκαλέι με το ύψος τού ποσού....
Αυτή είναι η μία διαφορά μεταξύ ΝΔ καί ΠΑΣΟΚ.
Στήν ΝΔ υπάρχει και μία ακόμα πρωτοτυπία...
Υπάρχει τέτοιο εσωκομματικό μίσος πού βγάζουν ο ένας τα "άπλυτα" τού άλλου στη φόρα ακόμα και όταν αυτά δέν υπάρχουν.... 
Διαβεβαιώνουμε τόν κόσμο ότι όλον αυτόν τον καιρό άνθρωποι μέσα ή κοντά στην ΝΔ ψάχνουν μανιωδώς καί βγάζουν ότι υπάρχει και δέν υπάρχει πού θα μπορούσε να προκαλέσει σκιά στό Μαξίμου καί την κυβέρνηση....
Αντίθετα στό ΠΑΣΟΚ δέν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο....
Μπορεί να τσακώνονται γιά τις καρέκλες αλλά ποτέ δέν θα σεντράρουν ό ένας τον άλλον...
ΥΓ Εξάλλου αυτοί οι ενδοΝΔτικοί "τσακωμοί" έχουν φέρει το ΠΑΣΟΚ σε θέση να ελπίζει και πάλι και όχι βέβαια οι ικανότητες της ηγεσίας του πού είναι δεδομένες καί γνωστές στό Πανελλήνιο (μετρήσεις)...

Σχόλια

Ο χρήστης wolf είπε…
ΠΑΥΛΙΔΗΣ

Διερευνώνται 100.000 «σκοτεινά» ευρώ

Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΤΗ


Το σπίτι της κόρης του πρώην υπουργού Αιγαίου, Αριστ. Παυλίδη, που για την αγορά του φέρεται να δόθηκε χρηματικό ποσόν της τάξης των 100.000 ευρώ, η προέλευση του οποίου διερευνάται από τον ανακριτή, είναι πιθανό να κρίνει τελικά και την έκβαση της περιβόητης υπόθεσης εκβιασμού του εφοπλιστή Μανούση με κατηγορούμενο τον Παν. Ζαχαρίου, στενό συνεργάτη του κ. Παυλίδη.

Κι αυτό γιατί -όπως εκτιμούν έγκυρες δικαστικές πηγές- οι συνθήκες κάτω από τις οποίες «κινήθηκε» το χρηματικό ποσόν που απαιτούνταν για να αγοραστεί το σπίτι, χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. Οπως φέρεται να προκύπτει, στην απόκτηση του σπιτιού είχε καταλυτική συμμετοχή ομογενής συγγενής του πρώην υπουργού, ο οποίος φέρεται να προχώρησε σε... ευγενή χορηγία του ποσού των 100.000 ευρώ. Ετσι , στεγαστικό δάνειο, που κατά πληροφορίες ελήφθη γι' αυτόν το σκοπό αποπληρώθηκε πάραυτα μετά την εκταμίευσή του, καθώς ο συγγενής δεν δέχτηκε να του επιστραφούν τα 100.000 ευρώ με τα οποία εξυπηρέτησε τον κ. Παυλίδη προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά της κατοικίας της κόρης του.

«Ενα σπιτάκι για την κόρη του»

Με δεδομένη όμως την υπό ανακριτική διερεύνηση καταγγελία Μανούση ότι ο Παν. Ζαχαρίου είχε λάβει μετρητά στα χέρια του 100.000 και κάτι ψιλά ευρώ, τα οποία φέρεται ότι είχε απαιτήσει και εξ ονόματος του τότε υπουργού και «για ένα σπιτάκι για την κόρη του», είναι μονόδρομος για τον ανακριτή, Απ. Ζαβιτσάνο, να προχωρήσει άμεσα και στη διαλεύκανση του θέματος της αγοράς της περιβόητης οικίας του Ψυχικού.

Σύμφωνα μάλιστα με κύκλους της Ευελπίδων έχει ήδη ζητηθεί από τον πρώην υπουργό, που έχει εξεταστεί σχετικά από τον κ. Ζαβιτσάνο, να προσκομίσει συμβόλαια της αγοράς και άλλα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα. Εκείνο που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση φέρεται να είναι η επίκληση του συγγενή για τα 100.000 ευρώ και η άμεση αποπληρωμή του δανείου στην τράπεζα. Χωρίς αυτό να σημαίνει -όπως τόνιζαν οι ίδιοι κύκλοι- ότι στη δεδομένη τουλάχιστον φάση της ανάκρισης υπάρχουν στοιχεία που να συνδέουν τα 100.000 ευρώ με τις καταγγελίες Μανούση, για τις οποίες ακόμη ο ανακριτής διατηρεί επιφυλάξεις. «Πρόκειται όμως -συνέχιζαν- για μια ιδιαίτερα σοβαρή υπόθεση, νεφελώδη σε ορισμένα σημεία από όλες τις πλευρές, γι' αυτό και η διερεύνησή της θα γίνει τάχιστα και προς πάσαν κατεύθυνση, ώστε ο κ. Ζαβιτσάνος όταν ολοκληρώσει να είναι σε θέση να πει ξεκάθαρα αν η δικογραφία πρέπει ή όχι να πάει στη Βουλή».

Κομβικά σημεία της υπόθεσης για να καταλήξει ο ανακριτής είναι όχι μόνο το θέμα του σπιτιού αλλά και τα 7.500 ευρώ που κατατέθηκαν από τον Φ. Μανούση σε λογαριασμό ενός Ροδίτη, ο οποίος εμφανίζεται ως κομματάρχης του Παυλίδη στο νησί και έχει κληθεί αύριο να εξεταστεί ως μάρτυρας. Το νούμερο του λογαριασμού φέρεται να είχε δώσει στον εφοπλιστή ο κατηγορούμενος Ζαχαρίου.

Επίσης, ένα ερώτημα στο οποίο ακόμη δεν έχει δοθεί ικανοποιητική απάντηση είναι το γιατί αφού -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς Παυλίδη- ο Ζαχαρίου δεν είχε αρμοδιότητα για το θέμα που «έκαιγε» τον εφοπλιστή Μανούση, ο τελευταίος «συνδιαλεγόταν» μ' αυτόν και όχι με άλλον παράγοντα του υπουργείου προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του. Να μπουν δηλαδή τα πλοία του στην άγονη γραμμή.

Δεν αποκλείεται μάλιστα, ανεξάρτητα από την τύχη που θα έχει τελικά η δικογραφία, ο κ. Ζαβιτσάνος να προχωρήσει και στη λήψη απολογίας από τον κατηγορούμενο Παν. Ζαχαρίου πριν καταλήξει για το τι θα πράξει τελικά και μάλιστα σε εύλογο χρονικό διάστημα, που προσδιορίζεται περί τα μέσα του Μαρτίου.

ΕΜΦΙΕΤΖΟΓΛΟΥ. ΖΗΤΟΥΣΑΝ 450.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕ «ΑΝΩΘΕΝ ΕΝΤΟΛΗ»

Μαξίμου δείχνει και άλλος «γαλάζιος» επιχειρηματίας

Της ΑΝΤΩΝΙΑΣ ΞΥΝΟΥ

Σε ακόμη μία υπόθεση απόπειρας εκβίασης, που φέρεται να έλαβε χώρα το 2005 και είναι σχετική με την εταιρεία «Ολυμπιακό Χωριό Α.Ε.», γίνεται από εμπλεκόμενο αναφορά στον Γ. Αγγέλου, διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού.


«Ηταν γνώστης» κατά τον Εμφιετζόγλου ο Γ. Αγγέλου (φωτογραφία)
Μετά τον Γ. Ανδριανό στην «υπόθεση Ζαχόπουλου» και τον εφοπλιστή Φ. Μανούση για την υπόθεση εκβιασμού του, σειρά έχει ο «γαλάζιος» επιχειρηματίας Προδρ. Εμφιετζόγλου, ο οποίος επίσης έκανε χθες, και μάλιστα επ' ακροατηρίω, επίκληση στο όνομα του κ. Αγγέλου, εμφανίζοντάς τον γνώστη, για άλλη μια φορά, ζοφερού παρασκηνίου.

Σε υπόθεση που ξεκίνησε να εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας και αφορά καταγγελίες του ιδίου του κ. Εμφιετζόγλου, για «εκβιαστικές συμπεριφορές», ο επιχειρηματίας υποστήριξε ότι ενημέρωσε τον κ. Αγγέλου ότι εκβιάζεται, μόνο για να λάβει την απάντηση: «Γνωρίζω το θέμα, όμως εσύ άργησες να μας ενημερώσεις».

Κατηγορούμενοι για «απόπειρα εκβιασμού από κοινού, κατ' εξακολούθηση με απειλή βλάβης επιχείρησης», είναι ο Αγγ. Οικονομόπουλος, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Ολυμπιακό Χωριό 2004 Α.Ε.» και προσωπική επιλογή του τότε υπουργού Απασχόλησης, ο εμφανιζόμενος ως σύμβουλός του, Ιωάν. Μανωλάς και ο Π. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος της επιτροπής συντάξεως νέων τιμών μονάδων εργασιών της εταιρείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στα τέλη Αυγούστου του 2005 τα τρία μέλη της εταιρείας «επιχείρησαν να εξαναγκάσουν τους Πρ. Εμφιετζόγλου, Νικ. Οικονόμου και Ανδρ. Στέγκο, εκπροσώπους των "Μηχανική Α.Ε.", "Μοχλός Α.Ε." και "Θεμελειοδομή Α.Ε.", εταιρείες που αποτελούσαν κοινοπραξία ανάδοχη του έργου "Κατασκευή Ολυμπιακού Χωριού και Μεταολυμπιακή Προσαρμογή του -Τμήμα Β-600 κατοικίες", να τους καταβάλουν το χρηματικό ποσό άνω των 450.000 ευρώ, εξαγγέλλοντας απειλές για την επέλευση κακού σε βάρος της περιουσίας της κοινοπραξίας».

Χωρίς παράσταση πολιτικής αγωγής, η δίκη ξεκίνησε με πρώτο μάρτυρα τον επιχειρηματία Πρ. Εμφιετζόγλου.

«Τον Αύγουστο του 2005, ο διευθυντής της κοινοπραξίας και μηχανικός Θ. Ζιώγας με ενημέρωσε ότι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν θα ενέκριναν τον Ανακεφαλαιωτικό Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ), ο οποίος συντάσσεται για να καλυφθούν πρόσθετες εργασίες και νέες τιμές συνολικού προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ. Επίσης, μου είπε ότι ο Π. Παναγιωτόπουλος, τότε υπεύθυνος για τον ΑΠΕ, ζήτησε 450.000 ευρώ "μαύρα" για την έγκριση και όταν ο κ. Ζιώγας τον ρώτησε γιατί, απάντησε "είναι άνωθεν εντολή". Αρχές Σεπτεμβρίου, έταιρος μηχανικός επισκέφθηκε τον τότε πρόεδρο του Δ.Σ., Αγγ. Οικονομόπουλο, που ζήτησε το ίδιο ποσό. Δήλωσα ότι δεν θα πληρώσω τίποτα», υποστήριξε.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι στις 30/9/2005 πραγματοποιήθηκε ο σχετικός διαγωνισμός, στον οποίο εγκρίθηκαν οι ΑΠΕ των υπολοίπων κοινοπραξιών, αλλά όχι ο δικός του. Η νέα ενημέρωση του κ. Ζιώγα, ότι «περιμένουν χειρονομία σου» και ότι «ο κ. Μανωλάς είπε ότι θα βρούμε και κάνα μπελά αν δεν τακτοποιήσουμε την καταβολή», ο Πρ. Εμφιετζόγλου «αγανάκτησε» και προχώρησε στην ενημέρωση του Γ. Αγγέλου, μόνο για να ακούσει ότι... είναι γνώστης του θέματος.

Πάντως, στην ερώτηση της προέδρου τι εννοούσε ο κ. Αγγέλου, ο μάρτυρας απάντησε: «Ετσι μου είπε, έτσι σας λέω», με αποτέλεσμα οι συνήγοροι υπεράσπισης να ζητήσουν την κλήση του Γ. Αγγέλου, αίτημα για το οποίο το δικαστήριο επιφυλάχθηκε. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα. *http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=99157524,18060372,46508244,62668372,68454356,76541268,51116788,65159284,73050612,87900020,58244148,64161204,92620340,100156628
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ο Εμφιετζόγλου ρε χαϊβάνι είναι με τον Καρατζαφέρη εδώ και 2 χρόνια...
Ο χρήστης Ermis είπε…
Ετσι μπράβο Wolf,
αν με ακούς δεν θα χάσεις, τουλάχιστον την σοβαρότητα σου!!
Κράτα αποστάσεις γιατί ερχονται κι αλλα "λουλούδια","Ανωθεν εντολής", απο τα στρουμφάκια σου!!!
"Ανωθεν εντολής" = ;
Aντε πάλι quiz!!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Είχα δυό βδομάδες να έλθω αλλά βλέπω ότι δεν άλλαξε και τίποτε.
Αφού σου αρέσει να συνομιλείς με ανθρώπους επιπέδου πιλότου και ερμή, χάρισμά σου.
Άβυσσος η ψυχή ...
Ο χρήστης wolf είπε…
3.33 ο πιλοτος και ο ερμης κάνουν τη δουλειά τους και εμείς τη δική μας.. ...
Ο χρήστης Ermis είπε…
@ 3.33
ενω εσυ εεεε...ο" ωραίος Μπρούμελλλλλ", λάτρης επιπέδου λαμογιάς,μίζας,αρπαχτης,φοροδιαφυγής, εκβιασμών,υποκλοπών και ολων των συναφών..."ταπεινών και σεμνών"και εσχάτως στημένων Mega Πρεταιντέριων δημοσκοπήσεων..εεε;
Αλλο πράμα επίπεδο!
Πως λέμε υπερ ανω-κάτω επιπέδου;
@3.23
η υπόθεση ειναι απο το 2005...ξύπνα...2009 εχουμε...!!!
Wolf ΕΣΥ κανεις την δουλειά σου (η μερος της δουλειά σου)!
Εμείς απλά σχολιάζουμε!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ..
ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΡΥΦΗ.
ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΟΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ..
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ?
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ?
ΠΙΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
ΓΙΑΤΙ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ,ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΤΑ
ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ?
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?
Ο ΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

AYTOΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΖΩ Ν.Δ.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ..
ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΗΤΑΝ ΚΡΥΦΗ.
ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ Ν.Δ.
ΟΛΑ ΤΗΝ ΦΟΡΑ.

" 25 Φεβρουάριος 2009 5:05 μμ
Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΔΕΝ ΑΓΓΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ..
ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ?
ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ?
ΠΙΟ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ?"...

ta dyo afta comments einai ola ta lefta...
xaxa...oso thymamai poso ekplhksh mou proksenhse ton prwto kairo ths ND..h anesh pou efefgan apo ta grafeia vouleftwn ...eggrafa me rousfetia kai alla evaisthita pragmatakia!!!

epi 25 xronia prin oute KAN yphrxan afta etsi den einai syntrofia socialistes..???
xaxaxa...
TO VHMA KAI TO ETHNOS anakalypsan tote to rousfeti kai tous hmeterous sthn ellada..
1.000.000 diorismena pasokia me voulevmata vlaxodhmarxvn den ta eixan entopisei prin..

afth h dora , afth h dora...
e re pousth...pote tha apallagoume apo to mhtsotakeiko gamw th diaplokh mou gamw...
Ο χρήστης F5PILOT είπε…
@wolf
Ευχαριστώ πολύ. Νομίζω ότι δεν πάμε καλά σαν κοινωνία αν σήμερα το 2009 δεν υποστηρίζουμε μια πλουραλιστική κοινωνία. Σε κάποιο blog έγραψα για τον Ζαν Ζακ Ρουσσώ και άρχισαν κάποιοι να με λιδωρούν. Νομίζω σαν κοινωνία θα πρέπει να ξανακαθίσουμε στα θρανία και να ξεκινήσουμε από τα βασικά.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Γι αυτή τη δουλειά που κάνεις Wolf παλιά σε πλήρωνε ο Ρουσόπουλος....
Αλήθεια τώρα δουλεύεις τζάπα;
Δεν το πιστεύω!...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Σε παίρνουνε και στο ψιλό τώρα τα πράσινα κουραδάκια, wolf.
Μόνος σου το θέλησες, κάτι θα έχεις στο μυαλό σου, ποιός ξέρει τι.