Εχεις δει ποτέ τον Αβραμόπουλο πανικόβλητο; καί τα πραγματικά μεγάλα διλήμματα τού υπουργείου Παιδείας.


Τι μύγα τσίμπησε τις τελευταίες ημέρες τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και βγήκε κανονικά στο κλαρί;
Για να απαντήσω στο ερώτημα πρέπει να πάω δεκατρία χρόνια πίσω. Τότε, σε μια ιδιωτική συζήτηση με τον μετέπειτα αρχηγό της ΝΔ και σημερινό Πρωθυπουργό- συζήτηση περί των προσωπικοτήτων της ΝΔ με ηγετικές φιλοδοξίες- μου είχε πει, με το υπαινικτικό ύφος του: «Εχεις δει ποτέ τον Αβραμόπουλο πανικόβλητο; Δες τον πρώτα και έπειτα μου λες...».
Ομολογώ ότι τον είδα, στις 8 Ιανουαρίου του 2006, ώρα 13.34, όταν η Αθήνα σείστηκε κυριακάτικα από σεισμική δόνηση ισχύος 6,9 βαθμών και εκείνος, ευρισκόμενος ως προσκεκλημένος σε τηλεοπτική εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, τινάχτηκε αμέσως από τη θέση του και έγινε Λούης. Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε τώρα με τον κ. Αβραμόπουλο δεν διαφέρει από εκείνο που είδα εγώ τότε. Η διαφορά είναι ότι τώρα ο πανικός δεν αφορά τη ζωή του, αλλά τις ηγετικές φιλοδοξίες του. Κατανοώ τη δυσκολία της θέσης του...........
(Ασχετο.
Ισως κάποιοι φίλοι απορούν γιατί δέν ασχολούμαστε τελευταία με τα μεγάλα ζητήματα Παιδείας πού έχουν τεθεί σε δημόσιο διάλογο απο τον υπουργό (Αρης).
Τό κάνουμε σήμερα λοιπόν....)
...Καθώς ο διάλογος γίνεται από μηδενική βάση, άνευ ορίων και άνευ όρων, δεν μας είναι δύσκολο να καταλάβουμε το θέμα της συζήτησης μεταξύ του υπουργού κ. Α.Σπηλιωτόπουλου και του υφυπουργού κ. Σπ. Ταλιαδούρου. Το βλέπουμε να βρίσκεται μπροστά τους, επάνω στο τραπέζι: φρέντο με γαλάζιο καλαμάκι, όπως του υπουργού, ή καφές φίλτρου, όπως του υφυπουργού; Μην το υποτιμάτε! Πρόκειται για κεφαλαιώδες ζήτημα, αφού στις μέρες μας η Παιδεία τείνει να γίνει κανονικό καφενείο...http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=59&artId=246767

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
eide oti menei stin apexo...oti eidika me to ekav stin voria ellada einai politika ektethimenos..kai sou leei, as kanoume fasaria, stin xeiroteri periptosi tha thaftei to skandalaki me tin ekav..stin kaliteri, kapoios kentroaristeros diaplekomenos tha me xrisimopoiisei..